iGOM Logo

Romanek ott se volt, majd vétózott

2018-07-27 18:21

Milyen pikáns helyzet az már, amikor a polgármester többek közt azon frakció nagy részének döntését vétózza meg, amelynek ő is tagja! Persze ne gondoljunk túl nagy dologra, csak néhány százmilliót szeretne Romanek Etelka nagyon elkölteni, a testület pedig nagyon nem.

Városunkat az az őrületes szerencse érte, hogy az Intermodális Csomópont építése közben feltártak egy Árpád-kori templomot a Kovácsi városrészben. 

A testület a legutóbbi testületi ülésen leginkább gazdasági szempontok figyelembe vételével úgy döntött, hogy a legjobb megoldás jelenleg az, ha az amúgy nagyrészt a vasúti töltés alatt elhelyezkedő romokat konzerválás után visszatemetik.

Fotó az előterjesztés mellékletéből

Az előterjesztés mellékletének egyik fotója.

 

Az egyéb - romok bemutatását célzó - megoldások minimum 200 millió forintos költséggel járnának, hangzott el az ülésen, nem beszélve arról, hogy veszélyeztetik az IMCS határidőre történő átadását is.

A Városfejlesztési Bizottság is erre a döntésre jutott. A testület Bánhidy László ellenszavazata és Tordainé Vida Katalin tartózkodása mellett meg is szavazta, hogy bizony most a romokat vissza kell temetni.

Nos, ez a döntés volt az, amely miatt Romanek Etelka úgy érezte: itt az idő! És vétót emelt, ami azt jelenti a testületnek újra meg kell tárgyalnia a kérdést. Természetesen Romanek Etelka a döntés alkalmával is elmondhatta volna érveit és álláspontját az ügyben, azonban számára akkor sokkalta fontosabb volt, hogy elsiessen és a Bonum Tv élő adásában szerepeljen. Vannak kérem prioritások!

Most azonban ennek köszönhetően augusztus harmadikán, rendkívüli testületi ülés keretében fogja a testület nem nyaraló része újra átgondolni: Esztergom városa 200 milliót feltétlenül el szeretne-e költeni egy az Isten háta mögött lévő rom bemutatására?

Félreértés ne essék! Nagyszerű lenne bemutatni ezt a romot is, de VÉLEMÉNYEM szerint csak az után, ha a belváros nem ilyen idős, de egyre rosszabb állapotban lévő romjait sikerülne esetleg felújítani. Ugye elég ha csak annyit mondok: Sándor palota, Fürdő szálló...

 

Az ülés anyagait itt tekinthetik meg az érdeklődők. 

 

Szólj hozzá!

Olvastad már?

Átadták az Adalbert Hotel Szent Tamásról elnevezett új szárnyát

Esztergomban hétfőn átadták az Adalbert Hotel Szent Tamásról elnevezett új szárnyát: a…

Itt az új esztergomi adóbeszedési bankszámlaszámok!

2020. szeptember 1-től új adóbeszedési bankszámlaszámokat kell használni Esztergom…

© 2017-2020. igom.hu | Impresszum | hello@igom.hu