iGOM Logo

Folytatódhat a Reanimatio Ház munkája

2018-04-27 11:47

2018. április 26-án Esztergom város vezetése egyöntetűen megszavazta a bizalmat az Eurohíd Alapítvány munkájára, illetve a Reanimatio Projekt – elhagyatott terek újraélesztése a közösség erejével, a kortárs művészet segítségével – folytatására.

A projektet Esztergom városa a védőszárnyai alá vonta, valamint két évre ingyenes használatba adta a Pázmány Péter utca 6-os szám alatti régi iskolaépületet az Eurohíd Alapítványnak, melyben 2014-ben sikerrel indult útjára a művésztelep, majd a 2016-os Periféria kiállítás, mely a kortárs művészet megismertetését tűzte ki célul. A városházán az alapítvány képviselői röviden bemutatták az alapítvány közel 8 éves munkáját, a Rondella Galéria, a Kaleidoszkóp Ház Kulturális Központ projektjeit, illetve a szóban forgó Reanimatio Házban bemutatott kísérleteket. Az eddig évente meghosszabbított használati szerződést sikerült két évre hosszabbítani, hogy ott bármilyen művészeti projekt útjára indulhasson az állagmegóvás megkezdése után.

A Reanimatio Ház és művésztelepen jelenleg négy művész alkot, ebből kettő ott is él. Szívesen látják az érdeklődőket, kíváncsiskodókat, bár az épületet egy ideig még zárva kell tartani. A felújítási munkálatok után, mint állandó alkotóházat szeretné az alapítvány üzemeltetni, részleges nyitva tartással, művészeti projektekkel, programokkal. A programok célja a közönség megismertetése a kortárs művészettel, a kortárs művészek támogatása alkotási- és megnyilvánulási felületekkel, az érdeklődő fiataloknak tanulási lehetőséget adva a programokon. Nyitott műhelyek, tanulócsoportok, műtermek, kiállítások és művésztelep szerepelnek a tervek között, melyre az alapítvány minden érdeklődőt szívesen fogad.

További információkat az alapítvány munkatársai adnak: info@kaleidoszkophaz.hu

Szólj hozzá!

Olvastad már?

© 2017-2020. igom.hu | Impresszum | hello@igom.hu