iGOM Logo

Hogy teljesítenek a jelöltjeink a facebookon?

2018-03-13 21:59

Egyszer már nekifutottunk a választáson indulók facebookos teljesítményelemzésének. Most, hogy lezárult az aláírásgyűjtési folyamat, nézzük meg újra, ki hol tart a közösségi oldalon. 

52081 követővel Vadai Ágnes áll az élen, azonban ne felejtsük el: ő országosan ismert politikusa a DK-nak, így az adatait a KEM 02.OEVK-ra vetítve nehéz helyesen értelmezni. 
A DK jelöltje egy hét alatt 0.1%-kal növelte követőinek számát, 12 postja 1700 embert késztetett bármiféle reakcióra. 

A sorban őt Völner Pál, a Fidesz-KDNP jelöltje követi 6956 rajongóval a háta mögött (0.2% növekedés egy hét alatt). Az elmúlt hét napban 13 postjával 961 embert tudott megszólítani. 

Nunkovics Tibor a Jobbik jelöltje 1.4%-kal növelte egy hét alatt követőinek számát, ebben a pillanatban 6368 ember kedveli. 22 írása 2800 embert ért el. 

Cserép János (független) 16.6%-kal gyarapította lájkolóinak számát, de a lemaradása így is jelentős, hiszen csak 225-en követik jelenleg. 17 postja 726 embert szólított meg. 

Papp László a MKKP jelöltje az abszolút győztese a postolási versenynek, hiszen 220 követőjét 42 alkalommal örvendeztette meg tartalommal. 

A még értékelhető komolyságú versenyzők sorát Dr. Munkácsy Bélával, az LMP jelöltjével zárjuk, őt 173-an kedvelik. A jelölt az elmúlt héten 9 alkalommal ragadott klaviatúrát, hogy tartalmat szolgáltasson szavazóbázisának. 

Amennyiben - tekintettel a választási időszakra -a megszólított és a facebookon véleményt is nyilvánítók számát vizsgáljuk, akkor itt a sorrend 

  1. Nunkovics 43,4%
  2. Vadai 26,3%
  3. Völner 14,9%
  4. Cserép 11,2%
  5. Papp 2,1%
  6. Munkácsy 1,7%

lenne. 

De mivel nem a facebook lájkok és kommentek döntik el a szavazást, a leginkább megvalósulni látszó forgatókönyv a Fidesz győzelme lesz április 8-án. Az ellenzéki pártok megosztottsága a biztosíték jelenleg erre és a független jelölt megjelenése sem kimondottan a Fidesz százalékaiból fog lecsippenteni érzéseim szerint. A Fidesz által meghagyott torta maradékán veszekszenek jelenleg a Jobbik és a DK szimpatizánsai, a független jelölt  ebből próbálhat esetleg egy szeletet megcsípni. Kérdéses még, hogy a Momentum néhány százalékos szavazóbázisa hova teszi az X-et? Vajon elfelejtik-e egykori jelöltjük utolsó pillanatbeli kiugrását a pártból vagy inkább másra teszik ezek után a voksukat? 

Szólj hozzá!

Olvastad már?

Ismét fogad hulladékot a Kesztölci úton található hulladékkezelő telep

A Kesztölci úton található állomáson munkanapokon 8-14 óra között lehet leadni a…

Módosul a menetrend 29-én a Tour de Hongrie miatt

2020. augusztus 29-én (szombaton napközben) a Tour de Hongrie kerékpárverseny idején…

Tájékoztató a Tour De Hongrie Esztergomot érintő útlezárásairól

A Tour de Hongrie szervezője, a Vuelta Sportiroda által rendelkezésünkre bocsátott…

Itt az új esztergomi adóbeszedési bankszámlaszámok!

2020. szeptember 1-től új adóbeszedési bankszámlaszámokat kell használni Esztergom…

© 2017-2020. igom.hu | Impresszum | hello@igom.hu