iGOM Logo
Abszolút nem biztos, hogy csak két csapat áll pályára októberben

A facebookos kommentek alapján úgy tűnik, hogy az ellenzék nem minden tagja felhőtlenül…

Íme az Ukiyo-e hatás - a lebegő világ képe pályázat nyertesei

A győztes alkotásokat közel ezer pályaműből választották ki.

SZENTTAMÁSI VÍZIÓK

Építészeti kiállítás lesz a Művészetek terén

Bemutatkozott Cserép János csapata

2019. június 17-én, 30 évvel a rendszerváltást követően, hivatalosan is bemutatkozott a…

Kerektavi Természetház épül

2018-01-22 10:43

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Irányító Hatósága 2017. november 27-én kelt támogatói döntésében a Magyar Természetjáró Szövetség – mint konzorciumvezető – által az Aktív turisztikai hálózatok infrastruktúrájának fejlesztése c. felhívására benyújtott, GINOP-7.1.2-15-2017-00019 azonosítószámmal nyilvántartott, „Lépésekre a Dunakanyartól” című projektjét támogatásra érdemesnek ítélte és 416.250.971 Ft összegű támogatásban részesítette. A Magyar Természetjáró Szövetség mellett a konzorcium tagjai a Pilisi Parkerdő Zrt., az esztergomi VASAS Horgász Egyesület és a Magyar Turisztikai Ügynökség.

A terveket dr. Völner Pál államtitkár és Szentkirályi Ádám a Vasas HE elnöke mutatta be egy sajtótájékoztató keretein belül.

„Lépésekre a Dunakanyartól”

Az aktív turisztikai hálózatok infrastruktúrájának fejlesztésének célja a turisztikai non-profit szervezetek részvételével hazánk természeti kincseinek és ember alkotta értékeinek aktív és ökoturisztikai szemléletű bemutatásának megvalósítása. A Kormány a Partnerségi Megállapodásban célul tűzte ki a gazdasági növekedést segítő helyi és térségi fejlesztések megvalósítását, mely cél elérését az országos turisztikai szövetségek együttműködésével tervezi megvalósítani.

A projekt a természetjárás tág értelmezésével, a természetben megvalósuló, környezetbarát szabadidős tevékenységek integrált kapcsolatrendszerét hozza létre, hozzájárulva Magyarországon az országos hálózatok kiépítésével az aktív és ökoturizmus kínálatának bővítéséhez. A projekt elsődleges célja a gyalogos természetjárás, a természet felfedezésének és megismerésének alapjául szolgáló fejlesztések megvalósítása. A tervezett fejlesztések a Pilis-hegységben és a Gerecsében, az Országos Kéktúra nyomvonala mentén kerülnek megvalósításra és minden korosztály számára megteremtik a környék megismerésének, biztonságos bejárhatóságának lehetőségét. A fejlesztési terület turisztikai attrakcióit összekötő turistaút-hálózat mentén kilátók létrehozásával, új attrakciók építésével, valamint a természetes források felújításával és környezetrendezésével olyan köztes pihenőpontok hálózata jön létre, amelyek alkalmas helyszínt nyújthatnak a túrázás során beiktatott rövidebb pihenők során, ugyanakkor önmagukban is számot tarthatnak a természetjárók érdeklődésére.

 

Kerektavi Természetház

A Pilisi Parkerdő Zrt. területén, a Kerektó partján, a VASAS Horgász Egyesület által megvalósuló fejlesztés lehetőséget biztosít rá, hogy a Pilis és Esztergom környékének, ezen belül pedig kiemelten a különleges adottságokkal rendelkező és fokozottan védett Búbánat-völgy természeti értékeit, szépségeit szélesebb körben is megismertessük a hazai, illetve nemzetközi természetjáró nagyközönséggel. A meglévő természeti környezetbe szorosan illeszkedő, kétszintes és 640 m2 alapterületű, multifunkcionális célú Természetházban oktatótermek, öltözők, mosdók és melegételt is nyújtó büfé kerül kialakításra. Míg közösségi részében rendszeres kiállítások, interaktív bemutatók és rendezvények tartását tervezzük. Az épület tervezése és megvalósítás során kiemelt hangsúlyt helyezünk a teljes körű akadálymentesítésre és a megújuló természeti erőforrások felhasználására.

A projekt részeként a VASAS Horgász Egyesület, mint konzorciumi tag által kapott támogatás összege: 189.998.055 Ft, a kivitelezés befejezésének tervezett időpontja: 2019. december 31.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Köztársaság költségvetése társfinanszírozásában valósul meg.

 

Szólj hozzá!

Olvastad már?

Abszolút nem biztos, hogy csak két csapat áll pályára októberben

A facebookos kommentek alapján úgy tűnik, hogy az ellenzék nem minden tagja felhőtlenül…

Változik a helyijáratok és a 880-as busz menetrendje is szerdán

Tour de Hongrie miatt változik a 880-as busz és egyes helyijáratok menetrendje is

Ne dobd ki az iskolatáskád, tolltartód, tornazsákod!

Sok-sok tanszer, iskolatáska, tolltartó már nem kezdi meg régi kis gazdájával az új…

Június 12-én délután inkább ne is indulj útnak!

Esztergom város területén a Tour de Hongrie verseny kb. 15.00-18.00 óra között halad át.

© 2017-2019. igom.hu | Impresszum | hello@igom.hu