iGOM Logo

Parkoljon mindenki otthon?

2017-12-21 18:18 Forrás: www.szeretgom.hu

Cserép János, a Momentum országgyűlési képviselőjelöltje már a fél évig tartó ingyenes parkolási próbaidőszak második napján nyílt levélben kéri, hogy ő és a Lőrinc utca lakói csak általuk használható  parkolóhelyeket kapjanak utcájukban. A többi autós számára megtiltaná a parkolást a lakóhelye környezetében. 

Tisztelt Cím,

Alulírott Cserép János (2500 Esztergom Lőrinc u. 2 I/2) indítványozni kívánom, hogy a Lőrinc utca teljes hosszában az Önkormányzat helyezzen el "megállni tilos - kivéve engedéllyel" táblákat, és módosítsa úgy az engedélyek kiadásáról szóló rendeletét, ami szerint ezen parkolókon csak a Lőrinc utca két oldalán lévő házakban, illetve a Széchenyi téren állandó bejelentett lakcímmel rendelkező, saját ingatlanukon autó tárolására alkalmas udvarral nem rendelkező magánszemélyek, illetve ezen épületekben működő vállalkozások kaphassanak engedélyt a parkolóhelyek használatára.
 
Kérésem indoka, hogy belváros parkolási kapacitása és az ingyenes parkolási rendszer mellett a belvárosi ingatlanban lakó illetve működő vállalkozások helyzete közelít a teljes ellehetetlenüléshez. Olyan mértékben haladja meg a kereslet a parkolásra jelenleg ezen az utcán a kínálatot, ami a kereslet szabályozási szűkítése nélkül nem orvosolható. Az ingyenes parkolási rendszer ezt a keresletet azonban tovább növelte, így a helyben lakók érdekében a fent vázolt intézkedés meghozatala vált szükségessé. 
 
Második kérésként kérem arra az Önkormányzatot, hogy határozatban utasítsa a közterületfelügyeletet arra, hogy a belvárosban 9 és 17 óra között folyamatosan járőrözzenek és a tilosban parkoló autók elleni intézkedéseket tegyék meg. Botrány, hogy mennyire nyugodtan lehet ma Esztergomban normákat megszegni, mindenféle következmények nélkül.
 
Tisztelettel,
 
Cserép János
 
Esztergom, 2017. december 21.

A szeretgomom megjelent írás mellett az alábbi felhívás szerepel még: "biztatom a hasonló parkolási gondokkal küzdő többi belvárosi utca lakóit, hogy ők is kérjenek a lakóknak dedikált parkolási kapacitást a saját lakóhelyük környezetében"
 

Szólj hozzá!

Olvastad már?

© 2017-2020. igom.hu | Impresszum