Esztergom Gyarapodásáért díjjal ismerték el a Magyar Suzuki gazdasági szerepét

2017-12-14 13:27 11 hónapja Sajtóközlemény 5 perc

Esztergom Város Önkormányzata a város gazdasági fejlesztéséért végzett kiemelkedő munkájáért Einczinger Ferenc-díjat adományozott a Magyar Suzuki Zrt.-nek. A díjat az önkormányzat képviselő testülete ítélte oda a vállalatnak, az elismerést Romanek Etelka Polgármester asszony ünnepélyes keretek között adta át Yoshinobu Abének, a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgatójának.

 

Magyarország gazdasági életének meghatározó szereplőjeként a Magyar Suzuki megalapítása óta jelentős mértékben járul hozzá a nemzetgazdaság teljesítményéhez. A japán vállalatcsoport máig egyetlen európai gyára 26 éve épült Esztergomban, a város és a Suzuki neve azóta egybeforrott. A Magyar Suzuki jelenleg 3.100 embert alkalmaz esztergomi üzemében, beszállítói és márkakereskedői körével együtt pedig tízezernél is több ember számára nyújt munkalehetőséget országszerte. A vállalat üzleti tevékenysége mellett nagy gondot fordít a társadalmi szerepvállalásra és a helyi közösségek támogatására.

 

„A Magyar Suzuki Zrt. a régió egyik legnagyobb munkaadójaként több száz esztergomi családnak ad munkát, helyi adóbefizetéseivel pedig jelentős mértékben járul hozzá Esztergom város fejlődéséhez, fontos beruházások megvalósításához” – méltatta a díjátadón a vállalatot Dr. Alberti Péter, a Jogi Etikai és Ügyrendi Bizottság elnöke. „Esztergom számára a vállalat a szó valós és átvitt értelmében is a város motorját jelenti” – emelte ki Dr. Alberti Péter.

 

„Büszke vagyok közösen elért eredményeinkre és köszönöm Esztergom Város Önkormányzatának, hogy 26. éve támogatja működésünket. Bízom benne, tevékenységünkkel a jövőben is hozzájárulhatunk a város és a térség további gazdasági fejlesztéséhez és sikereihez” - mondta el Yoshinobu Abe a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgatója az ünnepélyes díjátadón. – „Azt gondolom, hogy munkavállalóink, üzleti partnereink, valamint a kulturális, szociális és gazdasági környezetünk iránti elkötelezettség megtérülő befektetés, amely hosszú távon tovább növeli a vállalat versenyképességét és fenntarthatóságát” – hangsúlyozta beszédében a vezérigazgató.

 

A város gazdasági fejlesztése terén kiemelkedő munkavégzéséért járó Einczinger Ferenc-díjat Romanek Etelka Esztergom város polgármester asszonya adta át Yoshinobu Abének. Az „Esztergom Gyarapodásáért” elnevezéssel is illetett Einczinger Ferenc-díjat 2006-ban alapította az Önkormányzat testülete. A díj névadója magyar festő, grafikus, újságíró, közéleti személyiség, Esztergom nagyrabecsült polgára volt a XX. század első felében. Einczinger Ferenc nyugdíjba meneteléig az Esztergomi Takarékpénztár Rt.-ben dolgozott előbb tisztviselőként, később főkönyvvezetőként végül pedig ügyvezető igazgatóként.


Dr. Alberti Péter képviselő által, a Képviselő-testület 2017. december 14-i ülésén ismertetett méltatás:

Tisztelt Polgármester Asszony!
Igen Tisztelt Vezérigazgató Úr!
Tisztelt Képviselő-testület!
Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Magyarországon Esztergom és a Suzuki neve egybeforrott, miután a rendszerváltást követően az egyik első, nemzetgazdaságilag is jelentős külföldi beruházásként Esztergomban építették fel a japán márka máig egyetlen európai üzemét.

Ez évben immár negyed százada indult meg a termelés a Magyar Suzuki Zrt. esztergomi gyárában. Esztergom gazdasági életében a Magyar Suzuki Zrt. meghatározó szerepet tölt be. Városunk legnagyobb adófizetője, és a környék legnagyobb munkaadója. Több száz esztergomi családnak ad munkát, és ez által megélhetést. A jelentős helyi adófizetésekkel lehetővé teszi, hogy városunk fejlődjön, a Képviselő-testület a város életében fontos beruházásokat tudjon megvalósítani.

A Magyar Suzuki Zrt. a hazai gazdaság kiemelkedő szereplője, jelentős szerepe van mind Esztergom, mind Magyarország életében. A magyar kormány stratégiai partnere, Esztergom számára pedig a szó valós és átvitt értelmében is a város motorja.

Ennek megfelelően egyre inkább jelen van Esztergom kulturális- és közéletében. A Magyar Suzuki Zrt. társadalmi felelősségvállalását mutatja, hogy esztergomi rendezvényeket és a helyi civil szervezeteket is támogatja.

Yoshinobu Abe úr Tokióban, 1956. február 6-án született. Nős, három fiú gyermek édesapja. A tokiói Sophia Egyetemen nemzetközi gazdaságtan szakon végzett 1978-ban. Munkássága egyetemi tanulmányai befejezése óta a Suzuki Csoporthoz köti. A Magyar Suzuki Zrt-nek 2016. augusztus 1-e óta a vezérigazgatója. Elődeihez hasonlóan jelentős erőfeszítéseket tesz a gyárban dolgozókkal együtt az esztergomi autógyártás, és ez által városunk fejlődése érdekében.

A Magyar Suzuki Zrt-ben 25 éve elkezdődött autógyártás alkalmából - mivel Yoshinobu Abe vezérigazgató úr, valamint a Magyar Suzuki Zrt. korábbi vezérigazgatói és a gyár dolgozói, kiemelkedő, városunk gyarapodását szolgáló teljesítménye Esztergom hírnevét öregbítette - döntött úgy a Képviselő-testület, hogy Yoshinobu Abe vezérigazgató úr részére Einczinger Ferenc-díj „Esztergom Gyarapodásáért” kitüntetést adományoz.

Ez is érdekelhet


Panaszkönyvünkből:
A Mattyasovszky bástya látogathatóvá tétele

Problémát, hiányosságot látsz a városban? Lenne egy jobbító ötleted? Oszd meg velünk!
panaszkonyv.igom.hu

Ne hagyd ki!

800 milliós hitelfelvételt sürget Romanek Etelka

Valami nem stimmel a hirtelen jött nagy esztergomi pénzügyi krízissel.

Megígérte - betartja

Romanek Etelka polgármester még egy előző ülésen belengette a nagyközönségnek: mivel…

Jól sikerült a Mahart kikötő parkosítása

Bár a fű még nem nőtt ki, de az egykori kikötőépület helyén, frankó kis parkosítást…

450.000 volt a Baross emléktábla előtti szakasz füvesítése

Amit aztán majdnem sikerült is kiszárítani. De talán túléli.

Romanek szívesen elköltött volna 200 milliót - nem jött össze

Polgármesterünk 200 millió forintot szeretett volna elkölteni egy olyan beruházásra, amely…

Romanek ott se volt, majd vétózott

Milyen pikáns helyzet az már, amikor a polgármester többek közt azon frakció nagy részének…

Helyreigazítás

Dr. Endre Szabolcs, Esztergom városának jegyzője az alábbi sajtó-helyreigazítási kérelemmel …

Botrányos zárszámadás

Potom 7,3 milliárd forintos eltérést próbált meg eltitkolni a hivatal a 2017-es év…

Népszerű írások

Korszerűsítik a jelzőlámpát a Rendőrségnél

Az M125 jelű, Esztergom 111. út 0+408 km - Baross u. csomóponti jelzőlámpa csomópontnál…

Takarókat gyűjtenek a Bogáncs Kutyamenhely számára

Újra plédet, takarót, törölközőt gyűjt a Babits Mihály Általános Iskola az Esztergomi…

Legújabb írások!

Korszerűsítik a jelzőlámpát a Rendőrségnél

Az M125 jelű, Esztergom 111. út 0+408 km - Baross u. csomóponti jelzőlámpa csomópontnál…

Komorjai László kiállítása és képvásár

Egyedülálló kezdeményezés, jótékonysági képvásár! A művész és családja célja egy…

Mi van a Fürdő szálló tetejével? Mi a helyzet a Kis-Duna sétány felújításával?

A címben olvasható és még sok más kérdésre várt választ a közmeghallgatáson is…