iGOM Logo

Esztergom Gyarapodásáért díjjal ismerték el a Magyar Suzuki gazdasági szerepét

2017-12-14 13:27

Esztergom Város Önkormányzata a város gazdasági fejlesztéséért végzett kiemelkedő munkájáért Einczinger Ferenc-díjat adományozott a Magyar Suzuki Zrt.-nek. A díjat az önkormányzat képviselő testülete ítélte oda a vállalatnak, az elismerést Romanek Etelka Polgármester asszony ünnepélyes keretek között adta át Yoshinobu Abének, a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgatójának.

 

Magyarország gazdasági életének meghatározó szereplőjeként a Magyar Suzuki megalapítása óta jelentős mértékben járul hozzá a nemzetgazdaság teljesítményéhez. A japán vállalatcsoport máig egyetlen európai gyára 26 éve épült Esztergomban, a város és a Suzuki neve azóta egybeforrott. A Magyar Suzuki jelenleg 3.100 embert alkalmaz esztergomi üzemében, beszállítói és márkakereskedői körével együtt pedig tízezernél is több ember számára nyújt munkalehetőséget országszerte. A vállalat üzleti tevékenysége mellett nagy gondot fordít a társadalmi szerepvállalásra és a helyi közösségek támogatására.

 

„A Magyar Suzuki Zrt. a régió egyik legnagyobb munkaadójaként több száz esztergomi családnak ad munkát, helyi adóbefizetéseivel pedig jelentős mértékben járul hozzá Esztergom város fejlődéséhez, fontos beruházások megvalósításához” – méltatta a díjátadón a vállalatot Dr. Alberti Péter, a Jogi Etikai és Ügyrendi Bizottság elnöke. „Esztergom számára a vállalat a szó valós és átvitt értelmében is a város motorját jelenti” – emelte ki Dr. Alberti Péter.

 

„Büszke vagyok közösen elért eredményeinkre és köszönöm Esztergom Város Önkormányzatának, hogy 26. éve támogatja működésünket. Bízom benne, tevékenységünkkel a jövőben is hozzájárulhatunk a város és a térség további gazdasági fejlesztéséhez és sikereihez” - mondta el Yoshinobu Abe a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgatója az ünnepélyes díjátadón. – „Azt gondolom, hogy munkavállalóink, üzleti partnereink, valamint a kulturális, szociális és gazdasági környezetünk iránti elkötelezettség megtérülő befektetés, amely hosszú távon tovább növeli a vállalat versenyképességét és fenntarthatóságát” – hangsúlyozta beszédében a vezérigazgató.

 

A város gazdasági fejlesztése terén kiemelkedő munkavégzéséért járó Einczinger Ferenc-díjat Romanek Etelka Esztergom város polgármester asszonya adta át Yoshinobu Abének. Az „Esztergom Gyarapodásáért” elnevezéssel is illetett Einczinger Ferenc-díjat 2006-ban alapította az Önkormányzat testülete. A díj névadója magyar festő, grafikus, újságíró, közéleti személyiség, Esztergom nagyrabecsült polgára volt a XX. század első felében. Einczinger Ferenc nyugdíjba meneteléig az Esztergomi Takarékpénztár Rt.-ben dolgozott előbb tisztviselőként, később főkönyvvezetőként végül pedig ügyvezető igazgatóként.


Dr. Alberti Péter képviselő által, a Képviselő-testület 2017. december 14-i ülésén ismertetett méltatás:

Tisztelt Polgármester Asszony!
Igen Tisztelt Vezérigazgató Úr!
Tisztelt Képviselő-testület!
Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Magyarországon Esztergom és a Suzuki neve egybeforrott, miután a rendszerváltást követően az egyik első, nemzetgazdaságilag is jelentős külföldi beruházásként Esztergomban építették fel a japán márka máig egyetlen európai üzemét.

Ez évben immár negyed százada indult meg a termelés a Magyar Suzuki Zrt. esztergomi gyárában. Esztergom gazdasági életében a Magyar Suzuki Zrt. meghatározó szerepet tölt be. Városunk legnagyobb adófizetője, és a környék legnagyobb munkaadója. Több száz esztergomi családnak ad munkát, és ez által megélhetést. A jelentős helyi adófizetésekkel lehetővé teszi, hogy városunk fejlődjön, a Képviselő-testület a város életében fontos beruházásokat tudjon megvalósítani.

A Magyar Suzuki Zrt. a hazai gazdaság kiemelkedő szereplője, jelentős szerepe van mind Esztergom, mind Magyarország életében. A magyar kormány stratégiai partnere, Esztergom számára pedig a szó valós és átvitt értelmében is a város motorja.

Ennek megfelelően egyre inkább jelen van Esztergom kulturális- és közéletében. A Magyar Suzuki Zrt. társadalmi felelősségvállalását mutatja, hogy esztergomi rendezvényeket és a helyi civil szervezeteket is támogatja.

Yoshinobu Abe úr Tokióban, 1956. február 6-án született. Nős, három fiú gyermek édesapja. A tokiói Sophia Egyetemen nemzetközi gazdaságtan szakon végzett 1978-ban. Munkássága egyetemi tanulmányai befejezése óta a Suzuki Csoporthoz köti. A Magyar Suzuki Zrt-nek 2016. augusztus 1-e óta a vezérigazgatója. Elődeihez hasonlóan jelentős erőfeszítéseket tesz a gyárban dolgozókkal együtt az esztergomi autógyártás, és ez által városunk fejlődése érdekében.

A Magyar Suzuki Zrt-ben 25 éve elkezdődött autógyártás alkalmából - mivel Yoshinobu Abe vezérigazgató úr, valamint a Magyar Suzuki Zrt. korábbi vezérigazgatói és a gyár dolgozói, kiemelkedő, városunk gyarapodását szolgáló teljesítménye Esztergom hírnevét öregbítette - döntött úgy a Képviselő-testület, hogy Yoshinobu Abe vezérigazgató úr részére Einczinger Ferenc-díj „Esztergom Gyarapodásáért” kitüntetést adományoz.

Szólj hozzá!

Olvastad már?

Itt az új esztergomi adóbeszedési bankszámlaszámok!

2020. szeptember 1-től új adóbeszedési bankszámlaszámokat kell használni Esztergom…

Átadták az Adalbert Hotel Szent Tamásról elnevezett új szárnyát

Esztergomban hétfőn átadták az Adalbert Hotel Szent Tamásról elnevezett új szárnyát: a…

© 2017-2020. igom.hu | Impresszum | hello@igom.hu