iGOM Logo

Kihagy a ZöldHáz-védő polgármester memóriája

2017-11-02 07:50

Bizonyos részletekre néhol rosszul emlékszik Esztergom polgármestere a Zöld Ház megmentésével kapcsolatban. Nézzük miről is van szó... 

Romanek Etelka az RTVE-nek adott nyilatkozatában elmondja, hogy 2015-ben ő szerette volna egy 800 milliós pályázat keretein belül felújítani, átalakítani és bővíteni a Zöld Házat. Ebből az összegből szeretett volna közösségi teret, színház és mozitermet kialakítani. 

A birtokunkba került előterjesztés szerint a 800 milliós támogatás csak Romanek Etelka emlékeiben 800 millió, a valóságban a maximálisan ELNYERHETŐ összeg 685 millió lehetett volna. Ez 115 milliós tévedés. Lehet azt mondani, hogy nem is olyan sok, de valójában igencsak jelentős.

Az előterjesztés az esetlegesen elnyerhető támogatás felhasználásáról is elég ködösen fogalmaz. De ezt ítélje meg inkább mindenki maga: a dokumentum innen letölthető. 

Az előterjesztés már az illetékes bizottságon sem jutott át. 

A mutatvány azonban nem a képviselőkön bukott el, ugyanis az akkor törvényességi felügyletet ellátó aljegyző és a jogi iroda vezetője is záradékkal látta el a dokumentumot, mely szerint az abban az időben még érvényben lévő Esztergom Város Önkormányzata és az Öresund Holding Kft közt köttetett Szindikátusi Megállapodásban a Zöld Ház mint beruházási helyszín/bontandó épület szerepelt.

Így pedig elég nehézkesen lehetett volna pályázni, tehát elmondhatjuk:  a polgármester verziója igencsak sok sebből vérzik... ellenben tökéletesen alkalmas ismét a testület rossz színben való feltüntetésére, a képviselők elleni hergelésre. Már csak az a kérdés: kinek jó ez? 

Szólj hozzá!

Olvastad már?

Itt az új esztergomi adóbeszedési bankszámlaszámok!

2020. szeptember 1-től új adóbeszedési bankszámlaszámokat kell használni Esztergom…

Átadták az Adalbert Hotel Szent Tamásról elnevezett új szárnyát

Esztergomban hétfőn átadták az Adalbert Hotel Szent Tamásról elnevezett új szárnyát: a…

Ismét fogad hulladékot a Kesztölci úton található hulladékkezelő telep

A Kesztölci úton található állomáson munkanapokon 8-14 óra között lehet leadni a…

Módosul a menetrend 29-én a Tour de Hongrie miatt

2020. augusztus 29-én (szombaton napközben) a Tour de Hongrie kerékpárverseny idején…

© 2017-2020. igom.hu | Impresszum | hello@igom.hu