iGOM Logo

Felfüggesztett börtön sikkasztásért - első fokon

2017-10-19 17:56 Forrás: Tatabányai Törvényszék Sajtóosztálya

Az Esztergomi Járásbíróság L. I. Gy. vádlottat 2017. október 18. napján kihirdetett ítéletével nagyobb értékre folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntette 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette, valamint 300 napi tétel pénzbüntetést szabott ki a vádlottal szemben, a napi tételek összegét 2000,- forintban határozta meg, továbbá vagyonelkobzást is elrendelt a vádlottal szemben 724.030,- forint összegre.

A bíróság által megállapított tényállás alapján L.I. vádlott az esztergomi székhelyű E.K. Kft. ügyvezetője volt 2013. december 12. napjáig. A vádlott 2013. évben februártól decemberig 724.030,- forint értékben gyógyszereket, krémeket, vegyi árukat, fürdőlepedőket, ágyneműket, ágyneműhuzatokat, tárolókat, élelmiszereket vásárolt. A vásárlások összegéről a számlát a cég nevére állították ki. A számlák ellenértékét a vádlott utasítására kiállított kiadási pénztárbizonylat alapján a házi pénztárból kifizették a vádlott részére, aki a megvásárolt termékeket eltulajdonította.

A bíróság súlyosító körülményként értékelte, hogy a vádlott a cselekményt hosszú időn keresztül, folytatólagosan követte el, enyhítő körülményként vette figyelembe a vádlott büntetlen előéletét és azt, hogy a cselekmény elkövetése óta hosszú idő telt el.

Az ítélet nem jogerős, azt az ügyész tudomásul vette, azonban a vádlott védője elsősorban felmentésért, másodsorban a büntetés enyhítéséért fellebbezést jelentett be.

Szólj hozzá!

Olvastad már?

Átadták az Adalbert Hotel Szent Tamásról elnevezett új szárnyát

Esztergomban hétfőn átadták az Adalbert Hotel Szent Tamásról elnevezett új szárnyát: a…

Módosul a menetrend 29-én a Tour de Hongrie miatt

2020. augusztus 29-én (szombaton napközben) a Tour de Hongrie kerékpárverseny idején…

Itt az új esztergomi adóbeszedési bankszámlaszámok!

2020. szeptember 1-től új adóbeszedési bankszámlaszámokat kell használni Esztergom…

Ismét fogad hulladékot a Kesztölci úton található hulladékkezelő telep

A Kesztölci úton található állomáson munkanapokon 8-14 óra között lehet leadni a…

© 2017-2020. igom.hu | Impresszum | hello@igom.hu