iGOM Logo

Parkolj mint egy király!

2017-10-12 08:23

Többször szóba került már facebook oldalunkon a polgármester asszony különös parkolási szokása. Bár névre (akarom mondani: rendszámra) szóló külön parkolóhelye van a városháza kapujától alig 10 méterre, de a hófehér hintó az esetek túlnyomó többségében mégis a Városháza kapujában, vagy ahhoz a lehető legközelebb áll, a díszburkolaton.

Hogy ez a "példamutató" magatartás mire vezethető vissza, azt nem tudjuk. Lehet csak szimpla kivagyiság van mögötte a "nekem mindent szabad" érzés megtestesülése, vagy akár persze az is elképzelhető, hogy polgármesterünk szinte minden nap elképzelhetetlenül nehéz terhekkel a vállán érkezik munkába és erőn felüli elvárás lenne, ha a város összes megoldandó problémája mellett még ezt is cipelnie kellene azon a néhány méteren. 

Az amúgy parkolóhelyekben nem bővelkedő belvárosban pedig, amíg a szolgálati autó a díszburkolatot ékesíti, addig a számára fenntartott hely pedig üresen - mondjuk ki: feleslegesen és kihasználatlanul pihen. A fenntartott helyre parkolni más nem parkolhat, hisz az büntetést von maga után. 
Fura helyzet ez, de lehet, hogy inkább a pofátlan a jó kifejezés minderre. 

Hogy miért? 

Birtokunkba került egy a Városfejlesztési Bizottság által tárgyalt előterjesztés, amely épp a polgármesteri parkolóhely kialakítását is tárgyalja. Az előterjesztő nem más, mint maga a polgármester.

Ez a mutatvány bruttó 62.167 forintjába került a városlakóknak, cserébe kaptak egy olyan csak a polgármester számára fenntartott parkolóhelyet, amelyet a polgármesteren kívül senki sem használhat, azonban - bár az ő kérése volt - ő sem használja, hanem inkább beáll a Városháza kapujába. Mert megteheti.

A 62.167 forint kicsivel több mint négy esztergomi lakos éves parkolóbérletének ára. Igazán jutányos, ha azt vesszük, hogy a város kapott egy szinte soha ki nem használt parkolóhelyet a parkolásilag túlzsúfolt belvárosban. 

Köszönjük! 


Szólj hozzá!

Olvastad már?

Átadták az Adalbert Hotel Szent Tamásról elnevezett új szárnyát

Esztergomban hétfőn átadták az Adalbert Hotel Szent Tamásról elnevezett új szárnyát: a…

Itt az új esztergomi adóbeszedési bankszámlaszámok!

2020. szeptember 1-től új adóbeszedési bankszámlaszámokat kell használni Esztergom…

© 2017-2020. igom.hu | Impresszum | hello@igom.hu