iGOM Logo

Nemtörődömségből 11 milliót dobott a Városháza a kukába

2017-07-26 08:20

Mindenki mást hibáztató sajtóközleményben tudatta a Városháza, hogy egy az élményfürdő beruházáshoz kapcsolódó jogerős ítélet alapján 334 millió forintot emelte le a végrehajtó Esztergom számlájáról.
A városházi közlemény mindenre rámutat a múlt nehéz örökségétől kezdődően odáig, hogy a gonosz végrehajtó végrehajtotta a feladatát.
A közleményből az is kiderül, hogy a másodfokú ítélettel szemben az önkormányzat felülvizsgálati kérelmet nyújtott be, melyben a Kúriától kérte a végrehajtás felfüggesztését. A jogerős ítélettel szemben előterjesztett felülvizsgálati kérelemnek azonban a végrehajthatóságra nincs halasztó hatálya.

Néhány dologra azonban nem tér ki a közlemény. 
a.) Egy a birtokunkba került, május végéről keltezett levélből kiderült: az összeg jogosultja részletfizetési lehetőséget ajánlott fel a városnak, 2019 őszéig bezárólag.
Miért nem élt ezzel a lehetőséggel a város, ha egyben megfizetve megterhelő ezen összeg kifzetése? 
b.) A jegyző ha tisztában volt azzal, hogy a jogerős ítélettel szemben előterjesztett felülvizsgálati kérelemnek a végrehajthatóságra nincs halasztó hatálya még akkor sem, ha az végrehajtás felfüggesztése iránti kérelmet is tartalmaz, miért nem intézkedett a jogerős ítéletben foglaltak teljesítéséről. Értsd: miért nem fizetett a város, hogy legalább a végrehajtás költsége ne terhelje a költségvetést? 


Hogy mi a gond ezzel? 

Pusztán annyi, hogy az összeg végrehajtásának költsége nagyjából 11 millió forintot tett ki, melyet teljesen feleslegesen fizettünk meg. Sajnálatos módon a jog szerint a bíróság ítéleteit még egy önkormányzatnak is végre kell hajtani, még akkor is ha nem ért vele egyet. 

A 11 milliós összeg nagyságrendjét érzékeltetve, ez az ablakon kidobott összeg, annyi mint amit a Féja Géza Közösségi ház felújítására szán az éves költségvetés. Nagyságrendileg megegyezik két átlagos utca teljes járdafelújításának költségével. De az is beszédes, hogy alig költünk ennél többet városmarketingre egy év alatt, pedig lehet, hogy az is hasznosabb lenne mint feleslegesen kidobni az ablakon ezt a pénzt!

Vajon ezegyszer lesz felelőse a történteknek? Mert nagyszerű dolog egy romantikus/hivatalos út a messzi Portugáliába, főleg ha az ember hobbija a zarándoklat! De jó lenne, ha az ilyen apróságokra is figyelmet szentelne városunk polgármestere és épp a törvényesség őrzésére kitalált jegyző is, akit erre a pozícióra személyesen Romanek Etelka választott ki.

11 millió feleslegesen kifizetett forintról van szó. Nem lett volna ennek az összegnek más helye a városban? 

Szólj hozzá!

Olvastad már?

Ismét fogad hulladékot a Kesztölci úton található hulladékkezelő telep

A Kesztölci úton található állomáson munkanapokon 8-14 óra között lehet leadni a…

Átadták az Adalbert Hotel Szent Tamásról elnevezett új szárnyát

Esztergomban hétfőn átadták az Adalbert Hotel Szent Tamásról elnevezett új szárnyát: a…

Itt az új esztergomi adóbeszedési bankszámlaszámok!

2020. szeptember 1-től új adóbeszedési bankszámlaszámokat kell használni Esztergom…

Módosul a menetrend 29-én a Tour de Hongrie miatt

2020. augusztus 29-én (szombaton napközben) a Tour de Hongrie kerékpárverseny idején…

© 2017-2020. igom.hu | Impresszum | hello@igom.hu