iGOM Logo

Kicsoda a Kiskosár Bevásárló Közösség?

2017-07-13 21:25 Forrás: Kiskosár / FB

Kik vagyunk mi ( akik itt írogatnak) akik szerveznek? - teszi fel e kérdést a Kiskosár Bevásárló Közösség facebook oldala, hogy rögtön meg is válaszolja ezt. Íme, ők hozták létre ezt a közösséget, így írnak magukról:

Az 1994-ben alakult Esztergomi Környezetkultúra Egyesület működteti, célkitűzésünk és fő tevékenységünk pedig a lakosság átfogó környezeti szemléletformálása. Törekvéseink szerint tanítjuk és segítjük a városi életmód fenntarthatóvá tételét a város polgárainak aktív közreműködésével. Kiemelt fókuszterületünk a fenntartható fogyasztást megvalósító közösségek támogatása és környezeti nevelési programok szervezése.
A Kiskosár a 2011-es esztergomi Tudatos Vásárló Fesztivált követően indult el, amelyet szintén Egyesületünk szervezett. Az akkori projekthez kapcsolódóan elkezdtük megkeresni a környékbeli termelőket, később pedig a fesztiválon résztvevő gazdáktól érkezett a kérdés, nem lehetne-e ezt rendszeresen megismételni. Ezt követően egy csapat állt össze együtt gondolkodó és cselekvő önkéntesekből. Eleinte mi magunk mentünk el a termelőhöz az áruért egy lépcsőház babakocsi-tárolójában, majd változó helyszíneken adtuk át a termékeket. Kezdetben 5-6 család tudott így helyi élelmiszerhez jutni. Megalkottuk az első excel táblákat a rendelések felvételéhez és a termelőknek szóló rendelés leadásához, lassanként elértük, hogy a termelő jelen legyen az átadáson. Találtunk a közösségnek állandó, kényelmes helyszínt, vásároltunk asztalokat, sátrakat, fejlesztettük az adminisztrációs hátteret. Az igazi áttörést az aktív kommunikáció és a webshopos rendelés bevezetése jelentette 2015-ben. Webshopunk a kiskosarbolt.hu oldalon érhető el.

Szólj hozzá!

Olvastad már?

Az ingatlantulajdonosok kötelezettségeiről

A legnagyobb közösségi oldalt böngészve nap mint nap találkozhatunk olyan felháborodott…

Elmarad a 2020-as Simon-Júda napi vásár Párkányban

Elmarad a 2020-as Simon-Júda napi vásár Párkányban.

Újra teljes a kiállítás a Művészetek terén

Hernádi Ádám polgármester magánemberként segített pótolni a megrongált tablókat, a…

Kicsoda Hernádi Zsolt?- videó

Tíz nap alatt, közel 35 ezren tekintették meg azt a videót, amit a Partizán youtube csatorna…

© 2017-2020. igom.hu | Impresszum | hello@igom.hu