iGOM Logo
Révfalviék melletti szavazásra buzdít a DK egykori választókerületi elnöke

A VK elnökségéről lemondott Manga Gyula az Egész Esztergom jelöltjei mellett foglalt állást …

Suzuki: Az autózás jövője

A Suzuki szerint az elektromos autók szélesebb körű elterjedésére azonban még várni kell,…

A Jó Pásztor Kápolna mellett az altemploma is megújul

Az altempolm újra temetkezési hely lesz, keresik a jelenlegi sírhelyekben fekvők…

Adatvédelmi aggályok az esztergomi polgármesterjelölt kampányoldalán

Közérdekű bejelentés érkezett az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalába az egyik esztergomi…

A Jobbik közleménye

2017-05-29 14:10 Forrás: Nunkovics Tibor - Jobbik

Miért nem támogatta a Fidesz-KDNP a Vaszary Kolos Kórház hosszútávú működését? Milyen célt szolgál a dorogi és az esztergomi egészségügyi intézmények egyesítése?

Múlt héten lezárultak a 2018. évi központi költségvetés szakbizottsági vitái, melyhez a Jobbik idén is számos módosító javaslatot nyújtott be. Sőt, jóformán csak mi nyújtottunk be. Az eredményt tudjuk, 1152 indítványból mindössze ötöt (!!!) fogadtak el, természetesen ezek kormánypárti javaslatok voltak.

Jómagam 37 módosító indítványt nyújtottam be közvetve. Az alábbi linken elérhető az a javaslat, mely az esztergomi Vaszary Kolos Kórház hosszútávú anyagi helyzetét hivatott javítani. A javaslattal 10 milliárd forint rendkívüli támogatást irányoztam elő a kórház számára, ám az illetékes szakbizottság kormánypárti többsége indoklás nélkül söpörte azt le.

Jogosan vetülhet fel a kérdés, hogy miből? Például abból a 600 milliárd forintnyi nettó hülyeségekre fordított forrásokból, ami a csatolt beadványon is látható, ahol a propaganda minisztérium plakátkampányából irányoztam elő elvonást az esztergomi kórház javára.

Sokak előtt ismert, hogy a dorogi Szent Borbála Szakkórház és Szakorvosi Rendelőt és az esztergomi Vaszary Kolos Kórházat hamarosan összevonják. A kérdés eldöntött, abba beleszólása nincs senkinek. Még annak a 40 ezer embernek sem, akit érint. A tervezet kapcsán már több fórumot is tartottak, ám számos kérdésre nem érkezett válasz a mai napig. Legutóbb, a múlt csütörtökön tartott meghallgatásra látogatott el Völner Pál államtitkár és a térség országgyűlési képviselője, ám érdemben egyetlen kérdésre sem tudott válaszolni. Természetesen senki nem várta el tőle, hogy az egészségüggyel kapcsolatos szakmai kérdésekre válaszoljon, de legalább lett volna annyira felkészült, hogy egy szakembert magával hoz. Az pedig végképp elvárt lett volna, hogy választ tudjon adni azokra a kérdésekre, melyek mind az esztergomi, mind a dorogi dolgozókat érintik, kiváltképp a bérezés változásának kérdése. Annyit megtudtunk, hogy elbocsájtva nem lesz senki, bár két vezetői beosztás megszűnik Dorogon, hiszen ezt majd egy ember is el tudja látni. További kérdéseket vett fel, hogy az ellátások minőségére milyen hatással lesz az egyesülés? Valljuk be őszintén, nem láttunk még olyan esetet, ahol a centralizációnak csak pozitív hozama lett volna. Szerencsére államtitkár úr kijelentette, hogy amennyiben az egyesülés hibás döntésnek bizonyul, annak felelőssége őt is terhelni fogja. Megnyugtató, komolyan...

Egyértelmű, hogy az egyesítés nem szakmai alapokon nyugszik, csupán gazdasági megfontoláson. Megint azon az egészségügyön próbálnak spórolni, ami így is komoly problémákkal küzd. Ezt mindannyian ismerjük, sajnos.

A javaslat elfogadásával egyébként a Vaszary Kolos Kórház hosszútávú, stabil működése garantálható lett volna. Lehetőség lett volna az adósságrendezés mellett a fejlesztésekre, és nem arról kellene beszélni, hogy a régóta bezárt gyermekosztály után, vajon megmarad-e a szülészet. Talán ezen az úton ésszerűbb lett volna elindulni.

2018-tól a Jobbik kormány felszámolja a korrupciót, hogy az adófizetői forintok oda menjenek, ahova kell, például az egészségügybe!


Nunkovics Tibor - Jobbik Magyarországért Mozgalom

Szólj hozzá!

Olvastad már?

Közel ötmilliárd forintból bővítette esztergomi gyárát a Kirchhoff Hungária

A karosszériaelemeket gyártó Kirchhoff Hungária Kft. közel ötmilliárd forintos…

A politikus vendége bárhol parkolhat

Miközben az esztergomiaknak parkolásidíj-emelést és korlátozott parkolási időt ígér…

Hernádi Ádám Esztergom új polgármestere

10379 fő járult vasárnap az esztergomi urnákhoz. A szavazók 58,28%-a Hernádi Ádámot…

Adatvédelmi aggályok az esztergomi polgármesterjelölt kampányoldalán

Közérdekű bejelentés érkezett az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalába az egyik esztergomi…

© 2017-2019. igom.hu | Impresszum | hello@igom.hu