iGOM Logo
Elhunyt dr. Bárdos István

Nagy veszteség érte a közéletet, a kulturális életet. Hosszan tartó, súlyos betegség…

Fekvenyomás esztergomi sikerekkel

Az emlékhelyek napjának programjaival a magyarországi emlékhelyek létezése és fontossága…

Elismerés a matematika megszerettetéséért

Holló-Szabó Ferenc tanár úr, a Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium tanára nyerte el az…

Elkészült az új családsegítő központ

Völner Pál országgyűlési képviselő, Popovics György, megyei közgyűlési elnök, a…

Villáminterjú egy rendszeres balos kötekedővel

2017-05-08 22:00

Merőben új kommunikációs irány tűnt fel az esztergomi hírvilág eddig sem épp szürke égboltján. A közpénzen kiadott városi újság újonnan indult facebook oldala új mélységekbe merült. 

Ahogy már említettük, a hírek szerint új kommunikátor dolgozik a városházi hírek megjelentetésén. Messzi földről sikerült egy tehetséges fiatalembert importálnunk. Bizonyára a környék írástudó tehetségei nem felelnek meg a magas elvárásoknak, így szükség volt a vérfrissítésre. 

A fiatalember erősen indította munkásságát. Az évekig viszonylag konszolidáltan kavargó langyos vízbe sikerült egy kavicsot dobnia. 

Ilyesformán sikerült megfogalmaznia azt a tényt, hogy Nyíri Attila javaslatára a polgármester lakossági fórum összehívásáról szavaztatta meg a testületet: 

A polgármester megelégelte a rendszeres - a kameráknak szóló - balos kötekedést a testületi üléseken, sőt fogadónapján is folyamatosan jelezték Romanek Etelkának a közmeghallgatás igényét.
Így Esztergom Város Önkormányzatának Képviselő-testülete csütörtökön eldöntötte a 2016-os zárszámadás megtárgyalása után, hogy LAKOSSÁGI FÓRUMOT hívnak össze.

A teljes bejegyzést itt élvezheti mindenki. 

Ezzel a néhány mondattal sikerült a Városháza közpénzen fizetett újságjának egy újabb fordulatot vennie azon stílus felé, amelyet Meggyes Tamás regnálása idején tapasztalhattunk. 

Kár volt érte. 

De ha már így sikerült, mi megkérdeztük Nyíri Attilát, a notórius balos kötekedőt, hogy mit szól mindehhez?
(Mert bizonyára rá gondolhatott csak a városházi szerző és nem a polgármester frakcióját ekézte ezen szavakkal, ugye?)

IGOM: A város "hivatalos" újságjának szerkesztője "balos kötekedés"-nek minősítette a testületben végzett munkáját és a lakossági fórum kezdeményezését. Mi a véleménye erről? 

Nyíri Attila: Esztergom közéletében már megszokhattuk, hogy ha az eredményekkel nem tud a vezetés dicsekedni, akkor ellenségképet kell kreálniuk és az ellenzéket támadják. 
Az ominózus testületi ülésen kiderült, hogy a polgármester asszonynak nincs igénye arra, hogy például a zárszámadással kapcsolatos kérdések és visszásságok napvilágra kerüljenek. Hat percben lehetetlenség egy egész évről szóló zárszámadást komolyan tárgyalni, vagy akár csak valódi kérdéseket feltenni róla. 
Amennyiben ezek a kérdések "balos kötekedés"-nek minősülnek bárki szemében is, akkor vállalom ezt a szerepet. 
A történeti hűség miatt azonban megjegyezném: a polgármester nem megelégelte a "kötekedést", hanem mondhatjuk lecsapott a kezdeményezésemre, amelyben egy lakossági fórum összehívását szorgalmaztam. Persze a progpaganda média szempontjából ez nem hangozna olyan jól így. Valószínűleg ebből lett az idézett "megelégelés". 
Azt persze ne felejtsük el megjegyezni, hogy a Lakossági Fórum meghívójában semmiféle utalás nincs arra, hogy miről is szólna ez a "balos kötekedésekre" válaszul összehívott beszélgetés. 
Esztergom polgármesterének minden bizonnyal nagy szüksége van a nyilvánosságra és az ilyen fórumokra, hiszen aki figyeli a testület üléseit, az észrevehette: Romanek Etelka már a saját frakciójában is elveszítette a támogatottságot. Eljutottunk oda, hogy - amint az a költségvetés elfogadásánál is tapasztalható volt - az ellenzék szavazatai is szükségesek egy-egy határozat elfogadásához. 
Visszatérve az "Esztergom Újság" facebook oldalán megjelentekhez: tegye fel a kezét, aki akár egyetlen cikk végén is talált volna aláírást! Ez nem mutat mást, mint azt, hogy már a szerzők sem merik felvállalni az általuk leírt propagandát. A másik lehetőség - amibe belegondolni sem merek - az az, hogy esetlegesen a városvezetés nem meri felvállalni azokat, akik a város hivatalos újságját működtetik, mert még a végén furcsa összefüggésekre derülhetne fény. 
 

Szólj hozzá!

Olvastad már?

Állítólag tényleg nekifognak a Fürdő szálló tetejét rendbetenni

2019. május 20-án megkezdődik Esztergomban a Bajcsy Zsilinszky u. 14. sz. alatti ingatlanon…

Miért kell még mindig sárban közlekedni a Csenkei úton?

Jogos a Csenkei út környékén lakók felháborodása, az elhúzódó beruházás miatt. A…

Kivizsgálják a túlzásba vitt kaszálást

Dr. Szerencsés Gergely képviselő a facebookon jelentette be, hogy megkérte a főkertészt arra, …

Ma az LMP kampányol Esztergomban

Vágó Gábor tart 15 órától köztéri fogadóórát a Rákóczi téren, utána pedig 18…

© 2017-2019. igom.hu | Impresszum | hello@igom.hu