iGOM Logo

Hogyan ballagnak ezután középiskolásaink?

2017-04-05 21:51

Az iskolaigazgatók után a diákokkal találkoztak az Önkormányzatban az illetékes szakiroda munkatársai és Erős Gábor a Köznevelési -, Ifjúsági és Sport Bizottság elnöke.

Veszélybe került az 51 éve folyamatosan megrendezett közös ballagás hagyománya a városban. (Bár egyes információk szerint már 1936-ban is ballagtak közösen Esztergomban)

A középiskolák ugyanis három különböző napon tartják búcsú ünnepélyüket, így nehéz a nagyszámú diákot összehozni egy közös búcsúzásra. Az ötletelés, a közös együtt gondolkodás eredménye, egy új hagyomány teremtése,amit konszenzussal szeretnének kialakítani. Így várhatóan a tradíciót az utolsó tanítási napra, az idei évben május 4-re, csütörtökre helyeznék át. A diákok délelőtt egy „bolondballagással”, este egy gyertyás szerenáddal, majd közös „bulizással” búcsúznának középiskolai éveiktől, és sokan a várostól is, ahová Esztergom mindig visszavárja őket!

A beszélgetés során sok értékes ötletük, kérésük volt a város vezetőihez.

Reméljük lendületüket a továbbiakban is megőrzik, és egy esetleges városi diákparlamentben képviselni tudják majd a város ifjúságának érdekeit.

Szólj hozzá!

Olvastad már?

© 2017-2020. igom.hu | Impresszum | hello@igom.hu