iGOM Logo

Országos szakmunkásverseny döntője Esztergomban

2017-04-03 21:24

A X. Szakma Kiváló Tanulója Versenyre és az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyre készülve a napokban tartják a fémiparos szakmák országos döntőjét Esztergomban, a TSZC Géza Fejedelem Ipari Szakképző Iskolájában.

A hétfői versenynapon dr. Szerencsés László, a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke elmondta, a fémipari szakmákból az egész országból két fordulót követően összesen 35 tanuló érkezett az esztergomi döntőbe, köztük hárman megyénkből, egy gépi forgácsoló és három szerszámkészítő.

A verseny szakmai színvonalát jelzi, hogy az első fordulón még 41 szakmából 5200 tanuló állt a képzeletbeli rajtvonalra. Megyénkből nem vasipari szakmákból az országos döntőbe jutott egy asztalos, egy elektronikai technikus, és két infokommunikációs hálózatépítést és üzemeltetést tanuló diák.

„A fenntartható fejlődés és a jövő záloga a színvonalas és hatékony szakképzés. Kamaránk egyik legfontosabb feladata a szakképzési rendszer fejlesztése, szervezése és felügyelete. Ennek érdekében országos versenyeket, kiállításokat, rendezvényeket szervezünk és támogatunk” - mondta Dr. Szerencsés László, aki szólt arról is, hogy 2018-ban Budapest ad otthont az EuroSkills-nek, a szakmák Európa bajnokságának, ahová ez a verseny jó felkészülést jelent.

Döntőbe jutottak Komárom-Esztergom megyéből:

  • Berthold Zsolt, szerszámkészítő, (Géza F SZG Esztergom)
  • Gelbmann Róbert , elektronikai technikus (Műszaki SZG Tatabánya)
  • Kiss Árpád, szerszámkészítő, (Géza F SZG Esztergom)
  • Komáromi Richárd, infokommunikációs hálózatépítő és üzemeltető (Széchenyi I SZG Komárom)
  • Petrik Dávid, infokommunikációs hálózatépítő és szerelő (Széchenyi I SZG Komárom)
  • Tóth Roland, szerszámkészítő, (Géza F SZG Esztergom)
  • Üveges Szebasztián, gépi forgácsoló (Géza F SZG Esztergom)
  • Zsebők Patrik , asztalos (Bánki Donát  SZG Tatabánya)

A részvevőket köszöntötte Bánhidy László, Esztergom alpolgármestere, aki annak fontossághára hívta fel a versenyzők figyelmét, hogy munkájukat élvezettel végezzék és igyekezzenek a közösség hasznos tagjai lenni.

Berczellyné Nagy Marianna, a Tatabányai Szakképzési Centrum igazgatója elmondta, aki elért a döntőig, már nyertesnek érezheti magát és aki egy bizonyos szint felett teljesítni a vizsgafeladatokat, ha nem is éri el az első helyezést, de végzett szakmunkásnak tekintheti magát, mert megkapja bizonyítványát.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által megrendezett SZKTV és OSZTV országos döntőjére az „X. Szakma Sztár Fesztivál”-ra április 24. és 26. között Budapesten kerül sor, a Hungexpo Vásárközpont G és F pavilonjában. A verseny elődöntőit − a hagyományoknak megfelelően − országosan a területi kamarák szervezték és bonyolították le, a budapesti döntő a szakmai megmérettetés mellett nagyszabású fesztivál keretében zajlik.

Az érdeklődő iskolák diákjai, az osztályok, csoportok egynapos szakmai kirándulás keretében ingyenesen vesznek majd részt a rendezvényen. A fesztiválra 2016-ban közel 15 ezer látogató érkezett, a vidéki iskolákból a területi kamarák szervezésében több mint 9 ezer diák jutott el látogatóként a Szakma Sztár Fesztiválra.

Szólj hozzá!

Olvastad már?

© 2017-2020. igom.hu | Impresszum | hello@igom.hu