iGOM Logo

Út és járdafelújítások Esztergomban

2017-04-03 14:08 Forrás: Városházi közlemény

Idén tovább folytatódnak városszerte az út- és járdafelújítások a városban. Az előzetes ütemtervben szereplő munkálatok mellett több utca esetében a tervezés, illetve a szükséges engedélyek beszerzése zajlik, a munkálatok ezeken a területeken a következő ütemben valósulhatnak meg.

 Áprilisban fejeződik be a Tompa Mihály utca járdájának felújítása, míg a Vasvári Pál utca teljes felújítása - járdával együtt - még márciusban elkezdődött, a munkálatok a tervek szerint május végére fejeződnek be. Áprilisban tovább zajlik a Mély út középső részének felújítása (vízelvezetés kialakítása, járda építése, új útburkolat), és a hónap második hetétől a Siszler úton lakók, illetve arra közlekedők is számíthatnak az út- és járda rekonstrukció megkezdésére. Utóbbi helyen a munkálatok egészen június végéig tartanak majd. Április végén, május elején történik meg a Szent István tér előtti útszakasz javítása, felújítása.

Májusban a Nyitrai úton építenek új járdaszakaszt az orvosi rendelőig, ugyanettől a hónaptól Szentgyörgymezőn is építési munkálatokra kell számítani: a Sportpark parkoló kivitelezése várhatóan május végéig fejeződik be. Május végén, június elején a Kőrösy László utcában kezdődik meg a járdák rendbehozatala, június közepétől a Kenyérmezői út teljes (út- és járda) felújítása, a Rényi Rezső útburkolatának és járdájának rendbetétele kezdődik. Júliusban - a jelenlegi, folyamatosan bővülő ütemterv szerint - a Sugár úti járda tervezése, kivitelezése is megkezdődik, csakúgy, mint a Vadrózsa utcai felújítási munkálatok.

A járda- és útfelújítások fentieken túl számos más utcát is érintenek Esztergomban, a tervezés, engedélyeztetés folyamatos, de a munkálatok pontos kezdetének időpontját csak később lehet meghatározni. A további felújításokról a mostanihoz hasonló módon, hónapokra bontott ütemterv közzétételével tájékoztatja az önkormányzat a lakosságot.

A munkálatok idejére Esztergom Város Önkormányzata az ott élők és arra közlekedők megértését kéri. Fenti ütemtervben változások előfordulhatnak.

Szólj hozzá!

Olvastad már?

© 2017-2020. igom.hu | Impresszum | hello@igom.hu