iGOM Logo
Utólag kiderült: a képviselőknek volt igazuk

2017 nyarán gyorsétterem építésre hivatkozva adott volna el vagy adott volna bérbe Romanek…

SZENTTAMÁSI VÍZIÓK

Építészeti kiállítás lesz a Művészetek terén

REND – Kovács Melinda fotóművész kiállítása

A megnyitó a Múzeumok Éjszakája előestéjén igazi művészeti csemegének ígérkezik.

Abszolút nem biztos, hogy csak két csapat áll pályára októberben

A facebookos kommentek alapján úgy tűnik, hogy az ellenzék nem minden tagja felhőtlenül…

Idegenvezetők ismerkedtek Esztergommal

2017-03-07 07:53

2017. február 27-én a Magyar Idegenvezetők Egyesülete (MIE) szervezésében mintegy 50 idegenvezető látogatott el Esztergomba, hogy jobban megismerje a város azon látnivalóit, amikre általában kevesebb figyelem hárul az utazási irodák, és ezáltal a külföldi turistacsoportok részéről. A főként Budapesten élő és dolgozó kollégák Európa és több más kontinens turistáit fogadják és kalauzolják munkájuk során. A MIe 2016 novemberi megalakulása óta számos képzést szervezett Budapesten; ezzel az úttal a vidéki városok, látnivalók tanulmányozásának sorát kezdték meg.

A Keresztény Múzeumban, Magyarország leggazdagabb egyházi gyűjteményében Kontsek Ildikó igazgatónő tartott tartalmas, átfogó tárlatvezetést a résztvevőknek. Sokunknak okozott meglepetést a gazdag és színes gyűjtemény.

Az idegenvezetők remélik, a múzeum vezetőjének és dolgozóinak álma valóra válik, és hamarosan megkezdődhet a múzeumi tér rekonstrukciója, s ezáltal az értékes gyűjtemény méltó körülmények közé kerül.

Az esztergomi tanulmányút következő állomása a Magyar Nemzeti Múzeum Esztergomi Vármúzeuma volt.

Sok idegenvezető számára ismét számos meglepetéssel, újdonsággal szolgált a 2 helybeli régész szakszerű tárlatvezetése. Új impulzusokat kaptunk jövőbeni munkánkhoz, s reméljük sok vendégünkben, s több utazási irodában tudjuk felkelteni az érdeklődést a Vármúzeum meglátogatása iránt. Cserébe a Magyar Idegenvezetők Egyesülete ötleteket gyűjt a Vármúzeum látványosságainak bővítésére.

Az esztergomi program zárásaként a sokak számára eddig teljesen ismeretlen négyszáz éves Özicseli Hadzsi Ibrahim-dzsámi meglátogatása és felfedezése szerepelt.

A hely nemcsak mint turistalátványosság, hanem kis csoportok, egyéni vendégek számára –nyári(as) időben – mint pihenőhely is szolgálhat. Minden idegenvezető örült a lehetőségnek, hogy a téli zárvatartási időben megismerhette a helyet.

Az esztergomi TDM és vezetője, Szekeresné Czinege Erzsébet nemcsak sok fontos tudnivalóval és profi szervezéssel segített nekünk, de az egész nap során nagyon szívélyes fogadtatásban részesültünk, köszönet érte!

Külön köszönjük a Vármúzeum Lipót-teraszán meglepetésként részünkre felajánlott ízletes büfé-ebédet Nagy Antalnak és kollégáinak! Esztergomi látogatásuk során az idegenvezetők kávézni biztosan idejárnak majd, s próbálják minél több vendégüket is erre ösztönözni!

 

Budapest, 2017.03.03. Farkas Marianna / MIE

Szólj hozzá!

Olvastad már?

Jubileumi V. Motorosok is lehetnek Angyalok felvonulás 2019

Az idei évben is megrendezésre kerül A Motorosok is lehetnek Angyalok jótékonysági motoros…

Bemutatták a Szalkai-kódex hasonmás kiadását Esztergomban

A mohácsi csatamezőn elesett Szalkai László esztergomi érsek 1490 körül készített iskolai…

Utólag kiderült: a képviselőknek volt igazuk

2017 nyarán gyorsétterem építésre hivatkozva adott volna el vagy adott volna bérbe Romanek…

A Kincses patakon túlra kerülhet a műfüves pálya

Több megkeresés érkezett az önkormányzathoz és a helyi képviselőhöz a felújított…

© 2017-2019. igom.hu | Impresszum | hello@igom.hu