iGOM Logo
Felhívás síkosságmentesítésre

Felhívás síkosságmentesítésre! A téliesre fordult időjárási viszonyok miatt a Zöld-Út…

Ünnepi szemétszállítási rend

A szemétszállítás rendje és a szolgáltatást végző cég ügyfélszolgálati irodájának…

Érkezik a Mikulás

December 6-án 17 órakor érkezik a városi Mikulás a Széchenyi térre.

Közmeghallgatás

A mai testületi ülésen döntöttek a 2019-es Közmeghallgatás időpontjáról is.

Idegenvezetők ismerkedtek Esztergommal

2017-03-07 07:53

2017. február 27-én a Magyar Idegenvezetők Egyesülete (MIE) szervezésében mintegy 50 idegenvezető látogatott el Esztergomba, hogy jobban megismerje a város azon látnivalóit, amikre általában kevesebb figyelem hárul az utazási irodák, és ezáltal a külföldi turistacsoportok részéről. A főként Budapesten élő és dolgozó kollégák Európa és több más kontinens turistáit fogadják és kalauzolják munkájuk során. A MIe 2016 novemberi megalakulása óta számos képzést szervezett Budapesten; ezzel az úttal a vidéki városok, látnivalók tanulmányozásának sorát kezdték meg.

A Keresztény Múzeumban, Magyarország leggazdagabb egyházi gyűjteményében Kontsek Ildikó igazgatónő tartott tartalmas, átfogó tárlatvezetést a résztvevőknek. Sokunknak okozott meglepetést a gazdag és színes gyűjtemény.

Az idegenvezetők remélik, a múzeum vezetőjének és dolgozóinak álma valóra válik, és hamarosan megkezdődhet a múzeumi tér rekonstrukciója, s ezáltal az értékes gyűjtemény méltó körülmények közé kerül.

Az esztergomi tanulmányút következő állomása a Magyar Nemzeti Múzeum Esztergomi Vármúzeuma volt.

Sok idegenvezető számára ismét számos meglepetéssel, újdonsággal szolgált a 2 helybeli régész szakszerű tárlatvezetése. Új impulzusokat kaptunk jövőbeni munkánkhoz, s reméljük sok vendégünkben, s több utazási irodában tudjuk felkelteni az érdeklődést a Vármúzeum meglátogatása iránt. Cserébe a Magyar Idegenvezetők Egyesülete ötleteket gyűjt a Vármúzeum látványosságainak bővítésére.

Az esztergomi program zárásaként a sokak számára eddig teljesen ismeretlen négyszáz éves Özicseli Hadzsi Ibrahim-dzsámi meglátogatása és felfedezése szerepelt.

A hely nemcsak mint turistalátványosság, hanem kis csoportok, egyéni vendégek számára –nyári(as) időben – mint pihenőhely is szolgálhat. Minden idegenvezető örült a lehetőségnek, hogy a téli zárvatartási időben megismerhette a helyet.

Az esztergomi TDM és vezetője, Szekeresné Czinege Erzsébet nemcsak sok fontos tudnivalóval és profi szervezéssel segített nekünk, de az egész nap során nagyon szívélyes fogadtatásban részesültünk, köszönet érte!

Külön köszönjük a Vármúzeum Lipót-teraszán meglepetésként részünkre felajánlott ízletes büfé-ebédet Nagy Antalnak és kollégáinak! Esztergomi látogatásuk során az idegenvezetők kávézni biztosan idejárnak majd, s próbálják minél több vendégüket is erre ösztönözni!

 

Budapest, 2017.03.03. Farkas Marianna / MIE

Szólj hozzá!

Olvastad már?

Emlékérme-kibocsátás az Esztergom, Várhegy és Víziváros Nemzeti Emlékhely tiszteletére

Esztergom, Várhegy és Víziváros Nemzeti Emlékhely megnevezéssel 2000 Ft névértékű…

Bemutatkozott az óvó-és tanítóképzés Esztergomban

2019. november 26-án nyílt napot tartottunk az esztergomi képzési helyszínen.

Közmeghallgatás

A mai testületi ülésen döntöttek a 2019-es Közmeghallgatás időpontjáról is.

Üzemzavar a vízhálózatban Pilisszentléleken

A főnyomócső valószínűsíthető meghibásodása miatt esetleges fennakadások várhatók a…

© 2017-2019. igom.hu | Impresszum | hello@igom.hu