iGOM Logo
Esztergomi iskolaválasztó a leendő elsősöknek

Az esztergomi iskolák közös bemutatkozó/iskolaválasztó rendezvényre várják a leendő első …

Te döntöd el, ki lépjen fel idén szilveszterkor!

Időben kikérik a véleményed! Segíts dönteni: Honeybeast vagy Margaret Island?

Kisebb létszámmal működik a jövőben a Polgármesteri Hivatal

136 főről 104 főre csökken az Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatal létszáma.…

Horváth Piroska Díj 2020 - Pályázat

Az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület már hatodik éve, 2020-ban is pályázatot hirdet a…

Idegenvezetők ismerkedtek Esztergommal

2017-03-07 07:53

2017. február 27-én a Magyar Idegenvezetők Egyesülete (MIE) szervezésében mintegy 50 idegenvezető látogatott el Esztergomba, hogy jobban megismerje a város azon látnivalóit, amikre általában kevesebb figyelem hárul az utazási irodák, és ezáltal a külföldi turistacsoportok részéről. A főként Budapesten élő és dolgozó kollégák Európa és több más kontinens turistáit fogadják és kalauzolják munkájuk során. A MIe 2016 novemberi megalakulása óta számos képzést szervezett Budapesten; ezzel az úttal a vidéki városok, látnivalók tanulmányozásának sorát kezdték meg.

A Keresztény Múzeumban, Magyarország leggazdagabb egyházi gyűjteményében Kontsek Ildikó igazgatónő tartott tartalmas, átfogó tárlatvezetést a résztvevőknek. Sokunknak okozott meglepetést a gazdag és színes gyűjtemény.

Az idegenvezetők remélik, a múzeum vezetőjének és dolgozóinak álma valóra válik, és hamarosan megkezdődhet a múzeumi tér rekonstrukciója, s ezáltal az értékes gyűjtemény méltó körülmények közé kerül.

Az esztergomi tanulmányút következő állomása a Magyar Nemzeti Múzeum Esztergomi Vármúzeuma volt.

Sok idegenvezető számára ismét számos meglepetéssel, újdonsággal szolgált a 2 helybeli régész szakszerű tárlatvezetése. Új impulzusokat kaptunk jövőbeni munkánkhoz, s reméljük sok vendégünkben, s több utazási irodában tudjuk felkelteni az érdeklődést a Vármúzeum meglátogatása iránt. Cserébe a Magyar Idegenvezetők Egyesülete ötleteket gyűjt a Vármúzeum látványosságainak bővítésére.

Az esztergomi program zárásaként a sokak számára eddig teljesen ismeretlen négyszáz éves Özicseli Hadzsi Ibrahim-dzsámi meglátogatása és felfedezése szerepelt.

A hely nemcsak mint turistalátványosság, hanem kis csoportok, egyéni vendégek számára –nyári(as) időben – mint pihenőhely is szolgálhat. Minden idegenvezető örült a lehetőségnek, hogy a téli zárvatartási időben megismerhette a helyet.

Az esztergomi TDM és vezetője, Szekeresné Czinege Erzsébet nemcsak sok fontos tudnivalóval és profi szervezéssel segített nekünk, de az egész nap során nagyon szívélyes fogadtatásban részesültünk, köszönet érte!

Külön köszönjük a Vármúzeum Lipót-teraszán meglepetésként részünkre felajánlott ízletes büfé-ebédet Nagy Antalnak és kollégáinak! Esztergomi látogatásuk során az idegenvezetők kávézni biztosan idejárnak majd, s próbálják minél több vendégüket is erre ösztönözni!

 

Budapest, 2017.03.03. Farkas Marianna / MIE

Szólj hozzá!

Olvastad már?

100 százalékban hibridet gyárt 2020-ban a Magyar Suzuki az EU piacra

A Magyar Suzuki tavaly decemberben megkezdte a hibrid járművek sorozatgyártását esztergomi…

2020. február 1-től változik az ügyfélfogadási rend a Hivatalban

2020. február 1-től változik az Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatal ügyfélfogadásának …

Rendőrökkel járőröznek a közteresek a jövőben

A szabálysértések csökkenését és nagyobb közbiztonságot várnak az intézkedéstől.

A Suzuki négy éve vezeti a magyarországi újautó-eladási listát

Sorozatban negyedszer végzett az első helyen a Magyar Suzuki Magyarországon 2019-ben, 25 766…

© 2017-2020. igom.hu | Impresszum | hello@igom.hu