iGOM Logo

A magyarországi kényszermunkáról rendeztek konferenciát Csolnokon

2017-03-06 09:48 Forrás: KEMÖH

A pénteki fórumon Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a kommunizmus bűneire való megemlékezés fontosságára hívta fel a figyelmet. Kifejtette, a nácizmus bűneit senki nem vitatja napjainkban, azonban a baloldali diktatúrák bűneit elnézőbben kezelik – továbbra is létezik a kettős mérce a két diktatúra tömeges jogsértéseiről. A kommunista kormány fizikai munkára kényszerítette az embereket Magyarországon, embertelen körülmények között sanyargatta saját állampolgárait, az embereket eszközként használta a rendszer fenntartásához. Kezdetben ítélet nélkül vitték el az embereket, majd ’53-tól 600 ezer per nyomán, futószalagon gyártott ítéletekkel 300 ezer embert nyilvánítottak bűnösnek. 
Kolonics Péterné, polgármester emlékeztetett: Csolnokon működött az utolsó „magyar Gulág”, de gyűjtötték össze a megszűnt táborok ezernél több lakóját.

A konferencián a tábor egykori lakója, a felkelés egyik szervezője, Ernst Ervin osztotta meg visszaemlékezéseit, majd a rendezvény zárásaként koszorúzási ünnepségre került sor az 1956-os emlékműnél, ahol koszorút helyezett el Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke és Steindl Balázs alelnök is.

Szólj hozzá!

Olvastad már?

Itt az új esztergomi adóbeszedési bankszámlaszámok!

2020. szeptember 1-től új adóbeszedési bankszámlaszámokat kell használni Esztergom…

Átadták az Adalbert Hotel Szent Tamásról elnevezett új szárnyát

Esztergomban hétfőn átadták az Adalbert Hotel Szent Tamásról elnevezett új szárnyát: a…

© 2017-2020. igom.hu | Impresszum | hello@igom.hu