iGOM Logo

A hagyományokat továbbra is ápolják Pilismaróton

2017-03-02 20:57 Forrás: KEMÖH

Köszönhetően a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzatnak és Pilismarót Község Önkormányzatának idén is megrendezték a már hagyományosnak számító labdarúgótornát a Nyírő Csaba sportcsarnokban.

A helyi önkormányzat élén Pergel István polgármesterrel még 2011-ben kezdeményezte, hogy a település sportcsarnoka vegye fel a nagyszerű sportember nevét. A gondolatokat hamar tettek is követték. A sportcsarnok új névtábláját Popovics György, a Komárom-Esztergom megyei közgyűlés elnöke leplezte le még 2011-ben. Azóta a szervezők minden év februárjának utolsó szombatján egy rendhagyó felnőtt labdarúgótornát is szerveznek, tisztelegve a falu egykori sportvezetője előtt és ápolva a község gazdag kulturális és sportkapcsolatait.

Az idei résztvevőket Steindl Balázs a Komárom-Esztergom megyei Közgyűlés elnöke és Pergel István Pilismarót polgármestere köszöntötte. A nyitórendezvényen Tóth Zoltán Bajót község polgármestere is részt vett.

A VII. Dobozy kupán Pilismarót csapata mellett a Komárom-Esztergom Megyei és a Csongrád Megyei Labdarúgó - Szövetség, az Esztergomi Kistérség Fc. és a Dunaszerdahely csapata képviseltette magát.

A sportszerű küzdelemben lezajlott torna végül a Komárom-Esztergom Megyei Labdarúgó – Szövetség végső győzelmével ért véget. Az ezüstérem idén a Pilismaróté a bronz pedig a Dunaszerdahely csapatáé lett.

A torna gólkirálya a pilismaróti Eichenwalder Szabolcs, a legjobb mezőnyjátékos a KEMLSZ gólfelelőse Karczagi Pál lett. A Torna legjobb kapusát pedig az Esztergomi Kistérség Fc adta Mezei Ferenc személyében.

Találkozunk jövőre is, hiszen egy év sem múlhat el Dobozy kupa nélkül, legalábbis Pilismaróton!

Szólj hozzá!

Olvastad már?

Elmarad az idei Hídfutás

Ezt Szerencsés Tamás főszervező jelentette be az esemény facebook oldalán, az alábbi…

Kicsoda Hernádi Zsolt?- videó

Tíz nap alatt, közel 35 ezren tekintették meg azt a videót, amit a Partizán youtube csatorna…

Újra teljes a kiállítás a Művészetek terén

Hernádi Ádám polgármester magánemberként segített pótolni a megrongált tablókat, a…

Elmarad a 2020-as Simon-Júda napi vásár Párkányban

Elmarad a 2020-as Simon-Júda napi vásár Párkányban.

© 2017-2020. igom.hu | Impresszum | hello@igom.hu