iGOM Logo

Polgármesterünk nem tud megtakarítani havi bruttó 800-ból

2017-02-16 12:08

Az Átlátszó KiMitTud rendszerén keresztül megigényeltük Esztergom város képviselőinek és polgármesterének - amúgy nyilvános - vagyonnyilatkozatait, melyet minden év január 31-ig kell leadniuk. Nem törekszünk a teljes kivonatolásra, inkább csak az érdekesebb/viccesebb részeket emeljük ki belőlük. Sajnos a város honlapján nem tették ezidáig elérhetővé a nyilatkozatokat, de tőlünk letöltheted, ha a piszkos részletek is érdekelnek. 

Romanek Etelka polgármester

(vagyonnyilatkozat letöltése)

Rövidre sikeredett polgármesterünk vagyonnyilatkozata, egy 852 m2-es lakóházas ingatlan van tulajdonában, melyen egy 74 m2-es lakóház áll, ezt '92-ben örökléssel szerezte, ugyanúgy mint azt a szintén '92-ben örökölt 740 m2-es lakóházas ingatlan nagyjából egyharmadát, melyen egy 53 m2-es lakóház áll. Ezen felül kiderült még, hogy polgármesterként havi 802.700 forint üti markát havonta.  Ennyi. Se autó, se megtakarítás, se kp. De szerencsére hitele és tartozása sincsen. 

Bánhidy László alpolgármester

(vagyonnyilatkozat letöltése)

Egy esztergomi és két egri ingatlanban van tulajdonrésze. 2012 óta egy Opel Astra büszke tulajdonosa. Pénzintézet felé 8,2 millió forinttal tartozik. Ezt három forrásból kell kigazdálkodnia. Tiszteletdíja havi bruttó 235 ezer forint, efelett havonta 35 ezret kap költségtérítésként a várostól. Szerencsére nem az a tipikus magyar kisnyugdíjas, hisz bevallása szerint havi nyugdíja 217.120 forint. 

dr. Alberti Péter

(vagyonnyilatkozat letöltése)

A bevallott ingatlanok számát tekintve vitathatatlanul ő a király a testületben. Különböző tulajdoni hányadban, de összesen 31 különféle ingatlant birtokol, javarészt mezőgazdasági jellegűeket. 2014 óta egy Opel Antarát hajt. A törvény szerint a hathavi képviselői alapdíj összegénél értékesebb vagyontárgyakat is be kell vallani. Neki van egy ilyen szekrénye, egy festménye és egy feszülete, amiket örökölt, valamint ajándékba kapott egy szekretert. Kicsit több mint 24 millió forint értékben tulajdonol részvényt, életbiztosítást, kincstárjegyet és 33,4 milliót tartalékol takarékbetétben. Ügyvédként dolgozik, havi bruttó 161 ezer forintért. 

Eck András

(vagyonnyilatkozat letöltése)

Három ingatlana van, egy szőlő, egy társasházi lakás és egy 12 m2-es parkoló. Egy 13 éves Ford Galaxyban rója a kilométereket. Takaréban tart 1,2 milliót és van 2,5 milla kpben a zsebében. Ehhez társul közel 12 milliós tartozás. Projektmenedzserként havi 250 ezer forintot keres az Ister-Granum EGTC-nél. 

Erős Gábor

(vagyonnyilatkozat letöltése)

Városunk leghíresebb partjelzője két ingatlant tulajdonol, valamit három gépkocsit is váltogathat, amelyeket 2013-ban és 2009-ben vásárolt, ebből említésre méltó egyedül egy Trabant 500-as. 2,5 milliós megtakarítása van értékpapírban. 3 milliót tart pénzintézetnél, valamint 700.000 forintja van kp-ben. Egyéni vállalkozóként havi 129-et keres és az MLSZ-től havi bruttó 285 ezer forintot kap játékvezetőként.

Juhász István

(vagyonnyilatkozat letöltése)

Három ingatlana van, köztük egy örökölt 10.000 m2-es véderdő fele is. 2013-ban vásárolt egy BMW X5-öst és 2007 óta egy URAL 750 motorkerékpár nyergéből is hasíthatja az aszfaltot. Fél milliót tart kp-ben. Pedagógusként havi 259 ezer forintot keres és mellé az OKTÁV Zrt-ben műszaki vezetőként 138 ezer forintot kap. Két cégben is van gazdasági érdekeltsége és mellette egyéni vállalkozó. 

Meszes Balázs

(vagyonnyilatkozat letöltése)

Két ingatlanban (rész)tulajdonos. Se megtakarítása, se tartozása. Tanárként 327 ezer forintot keres. 

Nyíri Attila

(vagyonnyilatkozat letöltése)

11 ingatlanban van tulajdonrésze, 2013 óta egy Wolkswagen (sic!) Passatot vezet. 400.000 forint készpénzzel rendelkezik, takarékbetétben 14,5 milliója van. Négy céget tulajdonol különféle arányokban. Magánszemélynek 3,5 millióval tartozik. Műszakvezetőként havi 590 ezret keres, valamint bevétele származik ingatlan bérbeadásból is. 

Sasvári Viktor

(vagyonnyilatkozat letöltése)

Hét ingatlana van, többek közt egy stég és horgászház a tatai Derítő-tavon. 5.7 millió forintot tart készpénzben. Pénzintézetnek 47 millióval tartozik. Kilenc cégben van gazdasági érdekeltsége, ügyvezetőként havi 806 ezer forintot keres. 

Stámusz Andrea

(vagyonnyilatkozat letöltése)

Két esztergomi és egy leányfalusi ingatlanban tulajdonos. 2013 óta egy igazán csajos Toyota Yaris kormánya mögött láthatjuk őt. 12,6 millió forintos lakáshitelben adóstárs. Gyógyfoglalkoztatóként Dorogon 285 ezer forintot keres. Egy betéti társaság kültagja. 

dr. Szerencsés Gergely István

(vagyonnyilatkozat letöltése)

Egy ingatlana van, 2013-ban vett egy SMART For Two-t és 2015-ben egy VW Tourant. Két motorkerékpárra is felpattanhat, van egy Danuvia 125 és egy 150-es CZETKA is tulajdonában. 738 ezer forintért birtokol egy életbiztosítást, 4 milliója van készpénzben. Ezzel szemben 13,5 millióval tartozik pénzintézetnek. Jogi referensként dolgozik a városi holdingnál. A Strigonium Zrt-től kapott bére havi 295 ezer forint. Mellette a Gerecse-Pilis Vizi Társulat felügyelőbizottságában éves 250 ezer forintra jogosult. Egy kft-ben tulajdonos 5% arányban. 

Sztojka Lajos

(vagyonnyilatkozat letöltése)

Egy ingatlana van Kertvárosban. Egy '85-ös évjáratú Mercedes Benz 124 tulajdonosa, mely sajnos közlése szerint nem működik. Az OTP-ben 1.8 milliója van. Ugyanennyit tüntetett fel a tartozások rovatban is. Sofőrként tevékenykedik a Veled-Érted Egyesületnél havi 104 ezer forintért. A Roma Foglalkoztató és Oktatásszervező Közhasznú Nonprofit Kft ügyvezetője "jövedelem nélkül". 

Tordainé Vida Katalin

(vagyonnyilatkozat letöltése)

Két ingatlana van. 1,6 millióval tartozik pénzintézetnek. A Híd Szociális-, Család- és Gyermekjóléti Központ intézményvezetője havi 336.530 forintért. Vállalkozó, de vállalkozói tevékenységét szünetelteti. 

Tóth Tamás Béla 

(vagyonnyilatkozat letöltése)

Két 50 m2-es lakótelepi lakása van. Az egyiket 2016-ban vette. 2009 óta egy Suzuki Swiftet vezet. 8.7 milliós hiteltartozása van. A Féja Géza Közösségi Házban havi 250 ezret keres, mellette jogdíj bevételei vannak éves 110 ezer forintos nagyságban. 

Vigh László

(vagyonnyilatkozat letöltése)

Három ingatlanban tulajdonos/résztulajdonos. 4,8 millió forintnyi életbiztosítása van és 820 ezres hitele. Ügyvezetőként havi 650 ezer forintot keres. Két cégben van gazdasági érdekeltsége. 

Szólj hozzá!

Olvastad már?

Ismét fogad hulladékot a Kesztölci úton található hulladékkezelő telep

A Kesztölci úton található állomáson munkanapokon 8-14 óra között lehet leadni a…

Módosul a menetrend 29-én a Tour de Hongrie miatt

2020. augusztus 29-én (szombaton napközben) a Tour de Hongrie kerékpárverseny idején…

Itt az új esztergomi adóbeszedési bankszámlaszámok!

2020. szeptember 1-től új adóbeszedési bankszámlaszámokat kell használni Esztergom…

Tájékoztató a Tour De Hongrie Esztergomot érintő útlezárásairól

A Tour de Hongrie szervezője, a Vuelta Sportiroda által rendelkezésünkre bocsátott…

© 2017-2020. igom.hu | Impresszum | hello@igom.hu