iGOM Logo

Völner Pál is megszólalt a hulladékégető ügyében

2017-02-16 08:18

A tiszta levegő és az egészséges környezet mindannyiunk számára fontos, ezért megkértem Polgármester asszonyt, hogy a párkányi hulladék-felhasználási üzem ügyében a képviselőtestület következő ülésén döntsön szakértő bevonásáról. - írja Völner Pál Facebook oldalán. 

Eközben Esztergomban

Rendkívüli ülés a tervezett párkányi hulladék-feldolgozó miatt - Romanek Etelka fb oldalán találtuk: 

Esztergom polgármestereként a leghatározottabban ellenzem a Párkányba tervezett hulladékfeldolgozó üzem építését: az illetékes szakbizottság szakértők bevonásával már dolgozik a szakmai anyagon, február 21-re pedig rendkívüli testületi ülést hívok össze azért, hogy a testület határozatban tiltakozzon a beruházás ellen.

Mindemellett jövő héten az Esztergomi Kistérség településeinek polgármestereit is arra kérem majd, hogy foglaljanak egyértelműen állást a tervezett hulladék-feldolgozó üzemmel kapcsolatban.

A tegnapi ülésen beterjesztett sürgősségi indítványomat egyhangúlag elfogadta a testület, mely alapján azt a határozatot hozta, hogy a Környezetvédelmi, Közbiztonsági és Közrendi Bizottság legkésőbb február 21-ig készítse el azt a javaslatát, amelyet jövő héten a rendkívüli ülés keretében tárgyal majd a testület.
A történet előzménye, hogy február 13-án értesültem arról, hogy egy évi 20.000 tonna veszélyes anyag – autógumi- és műanyagtermékek – feldolgozását végző üzem építését tervezik Párkányban, a jelenlegi állás szerint még az idén, azaz 2017. júniusában megkezdődne az építkezés. A párkányi polgármester ezzel kapcsolatban közzétett videónyilatkozatában elmondta: az üzem napi 5-6 kamionnyi műanyag- és autógumi feldolgozását végzi. A hulladékégető a párkányi papírgyár területén valósulna meg, ami – az uralkodó széljárást ismerve – azt jelenti, hogy a dorogi veszélyesanyag-égető után újabb hasonló üzem szennyezné Esztergom és térsége levegőjét, amely már ma is az ország egyik legszennyezettebb levegőjű térségének számít.

A jövő heti ülésen elfogadott határozatunkat haladéktalanul megküldjük Párkány önkormányzatának, valamint minden érintett magyarországi és szlovákiai szakhatóságnak.

Szólj hozzá!

Olvastad már?

Elmarad az idei Hídfutás

Ezt Szerencsés Tamás főszervező jelentette be az esemény facebook oldalán, az alábbi…

Elmarad a 2020-as Simon-Júda napi vásár Párkányban

Elmarad a 2020-as Simon-Júda napi vásár Párkányban.

Pálosan szép az élet! – a rendtörténeti vándorkiállítás újra indul

Az Esztergomban állomásozó a pálosok múzeumbuszát egy igazán méltó és látványos helyen…

Újra teljes a kiállítás a Művészetek terén

Hernádi Ádám polgármester magánemberként segített pótolni a megrongált tablókat, a…

© 2017-2020. igom.hu | Impresszum | hello@igom.hu