iGOM Logo

Köztünk élnek – Mudrák Attila

2017-02-15 11:57 Forrás: www.vkesztergom.hu

Köztünk élnek sorozat következő vendége széles körben ismert művész, aki városunk és tágabb környezetünk szépséges értékeit csodás képeiben terjeszti ország-világ elé.

Rendezvény dátuma: 2017. február 20., hétfő 17:00

Vendégünk: Mudrák Attila fotóművész

Három és fél évtizede a Keresztény Múzeum fényképésze, szisztematikusan járja, és megörökíti Közép-Európa rejtett, gyakran végső pusztulásra ítélt történeti helyszíneit és műemlékeit, de Esztergomnak is alig van olyan zuga, amelyet ne fotózott volna le.

Egy ajándék Szmena fényképezőgéppel és egy kölcsönzött nagyítóval kezdte, aztán az exponálás, a nagyítás csodája mindörökre rabul ejtette. Neki ma is csodának tűnik minden, pontosan exponált, jól előhívott, színekben, formákban  kifogástalan, "lelkesült" fénykép.Vallja, hogy a fényt begyűjtő és átbocsátó objektív túlságosan tárgyilagos, a mögötte álló, figyelő ember lelkesíti a felvételt. Így válhat varázslattá, sokat mondóvá minden megdermedt pillanat. Képeivel mások is átélhetik az őt ért varázslatot.

30 önálló kötetet illusztrált, hisz a fekete-fehér képek kifejező erejében, de a digitális technikát is hasznosnak tartja. Tagja a magyar Fotóművészek Szövetségének, számtalan oklevél és díj tulajdonosa, "Esztergomért" emlékéremmel tüntették ki.

Szólj hozzá!

Olvastad már?

© 2017-2020. igom.hu | Impresszum