iGOM Logo
100 százalékban hibridet gyárt 2020-ban a Magyar Suzuki az EU piacra

A Magyar Suzuki tavaly decemberben megkezdte a hibrid járművek sorozatgyártását esztergomi…

Pro Urbe Esztergom kitüntetést kapott Szekeres János

Pro Urbe Esztergom kitüntetést kapott Szekeres János - ezt Hernádi Ádám polgármester…

Folyamatosan végzi a síkosságmentesítést a Zöld-Út Kft

A zoldfelulet@zoldutesztergom.hu címen is várják a bejelentéseket.

ÉLMÉNY ISMERET KREATIVITÁS ESZTERGOM

Szerezz vizes élményeket és gyarapítsd tudásodat az esztergomi Duna Múzeum Magyarországon…

A Városháza szerint nem zár be a Strandkert - új verzió!

2017-02-08 09:06 Forrás: Városházi közlemény

13 óra 27 perckor befutott  a városháza legújabb verziója. Íme:

Nem zár be a Strandkert

Pontatlan, a  lakosság megtévesztésére alkalmas hír jelent meg az egyik esztergomi internetes portálon, amely azt állította, hogy bezár a Strandkert. Ez azonban nem igaz: A Strandkert továbbra is üzemel majd az eddigi gyakorlatnak megfelelően.  

A történet előzménye, hogy 2017. január 19-i ülésén Esztergom Város Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy döntött, hogy nem kívánja a Szent István Strandfürdő területén lévő Strandbüfé működésére szolgáló ingatlanrészt újabb öt évre bérbe adni, tekintettel arra, hogy a „Városok városa program A) Belváros revitalizációja”, valamint a modern belváros közös fejlesztésének koncepcióterve érinti. A jelenlegi bérlő - akinek 2017. március 18-án jár le a bérleti szerződése - már 2015-ben jelezte, hogy a hosszútávú bérlemény reményében beruházást kíván eszközölni, ami nemcsak sürgős állagmegóvást, de komoly fejlesztéseket és profil bővítést is tartalmaz.

Mint mindig az Önkormányzat most is korrekt módon kívánt eljárni, figyelembe véve a bérlő érdekeit is. Ezért nem áll módjában meghatározott, hosszútávú, 5 éves, szerződést kötni.

Ellenben örömmel tájékoztatjuk a lakosságot, megcáfolva ezzel a hír valótlanságát, hogy a városfejlesztési célok figyelembe vételével, szándékunkban áll a rövid távú üzemeltetés.
Célunk,hogy a strand látogatóit és a Kis-Duna sétány felől betérő vendégeket egyaránt kiszolgálhassa a Strandkert.

 Idáig a legfrissebb verzó a városházáról. Alább az első szárnypróbálgatások olvashatók. Az már nem ér. Feltéve ha időközben nem változik megint valami.


A cikk élesítés utáni percben érkezett még egy levél, melyet szó szerint idézek: 
 

Tisztelt Szerkesztőség!

Az előbb küldött „Nem zár be a Strandkert” tévesen lett elküldve, az NEM KÖZÖLHETŐ.
Kérjük szíves megértésüket.

Nem zár be a Strandkert

Pontatlan, a  lakosság megtévesztésére alkalmas hír jelent meg az egyik esztergomi internetes portálon, amely azt állította, hogy bezár a Strandkert. Ez azonban nem igaz: Strandkert továbbra is üzemel majd az eddigi gyakorlatnak megfelelően. 

A történet előzménye, hogy 2017. január 19-i ülésén Esztergom Város Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy döntött, hogy nem kívánja a Szent István Strandfürdő területén lévő Strandbüfé működésére szolgáló ingatlanrészt újabb öt évre bérbe adni, tekintettel arra, hogy a „Városok városa program A) Belváros revitalizációja”, valamint a modern belváros közös fejlesztésének koncepcióterve érinti. Az önkormányzat részéről nem lett volna korrekt úgy bérbe adni meghatározott időre - öt évre - az ingatlant, hogy tudatában van annak, hogy a hosszútávú bérlemény reményében beruházást eszközölni szándékozó bérlőt megkárosítja, hiszen nem fogja tudni üzemeltetni a büfét a bérleti szerződés teljes időszaka alatt.

A jelenlegi bérlőnek 2017. március 18-án jár le a bérleti szerződése.

A városfejlesztési célok megvalósítását nem veszélyeztető - rövidebb idejű - bérleti szerződés megkötésére irányuló, a következő bizottsági ülésre készülő előterjesztés alapján a szándék tehát továbbra is az, hogy a strand látogatóit és a Kis-Duna sétány felől betérő vendégeket egyaránt kiszolgálhassa a Strandkert.

Amíg megszületik az újabb variáció a történtekre, addig ízlelgessük a határozati javaslatokat, melyekből az A.) variációt fogadta el a testület és most a visszavont közlemény épp a B.) -hez nagyon hasonlatos szándékot próbált leírni. Zavart érzek az erőben. 

Szólj hozzá!

Olvastad már?

Kisebb létszámmal működik a jövőben a Polgármesteri Hivatal

136 főről 104 főre csökken az Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatal létszáma.…

Ekkor viszik a fenyőfákat

Bár akadt, aki már karácsony másnapján kidobta a karácsonyfát, de a háztartások…

Szilveszteri állatmentők - Esztergom és környékén

Itt van azok elérhetősége, akik segítségedre tudnak lenni, ha a szilveszteri petárdázás és …

Karácsonyi és újévi szentmisék

Az alábbiakban a 2019-es év karácsonyi időszakának ünnepi érseki és püspöki…

© 2017-2020. igom.hu | Impresszum | hello@igom.hu