iGOM Logo

A facebookon búcsúzik a 100 éves Strandkert

2017-02-06 23:11

Köszönjük!

Kedves barátaink, törzsvendégeink, átfutó utazóink, hétvégente nálunk időző családok, kutyabarátok, babakocsis anyukák, kerekes székkel érkezők, biciklisek, sportolók, zenészek 40 innen és 70-en túl! Nem volt időnk elbúcsúzni, mert mi sem így terveztük a jövőt. Mi magunk is az internetről értesültünk az értelmetlennek tűnő városházi döntésről. Annyi vidám este után joggal fáj nekünk és az egész városnak, hogy a több mint 100 éve üzemelő Strandkertnek ily nemtelen módon kell elmúlnia.

Pedig oly sok mindent megtettünk, hogy mindenki jól érezze magát nálunk, vagy hogy a tulajdonos önkormányzat elégedett legyen. Maximális jóindulattal, érzékenységgel próbáltuk kezelni a Strandkert ügyeit, folyamatos fejlesztései terveink idéntől lettek volna igazán látványosak. 2016-ban az foci EB-t és az Olimpiát napszaktól függetlenül sok száz esztergomi élvezte a városba érkező vendégeinkkel együtt, és bár kisebb hiányosságokkal a helyszín évszázados múltjából kifolyólag folyamatosan küzdöttünk, mindezek ellenére egy mindenki által szerethető kulthely kiépülése kezdődött meg a Kis-Duna parti platánsor árnyékában.

Az interneten a napokban megjelent cikk után sokszázan fejeztétek ki szolidaritásotokat a Strandkert felé, amely egyszerre volt megható, felemelő és végtelenül szomorú. Az üzemeltető és a személyzet nevében is köszönjük a rengeteg biztató szót és megerősítést, mindannyiunknak jól esett. Köszönjük a velünk töltött estéket, az élőzenés forró nyári éjszakák hangulatát, az együtt szurkolásokat a magyar válogatottért és az olimpián résztevő honfitársainkért! Köszönjük a baráti szavakat, és a támogatásotokat! Reméljük, odaadó figyelmeteket tudjuk majd viszonozni egy alternatív esztergomi jövőben.

Viszlát és kösz a halakat!

Ui.: Imerjük a szokásos folytatást is sajnos, és ne legyen igazunk. Manapság nehezebb beismerni a hibás döntést, mint helyesen korrigálni azt - így könnyen előfordulhat, hogy már holnap reggel azzal védekezik majd az illetékes: sokmillió forintos fejlesztést tervez a város a Strandkert területén, és az majd nagyon jó lesz mindenkinek, aki most bánkódik.

Szeretnénk felhívni a figyelmet pár tényre ezzel kapcsolatban az elmúlt évekből: a Prímás-sziget és a Kis-Duna sétány megannyi ikonikus helyszíne vált a földdel egyenlővé az elmúlt évtizedekben. Hol rossz városvezetői döntés, hol személyes bosszú, hol csak a beszűkült emberi tudatlanság, néha a szerencsétlen véletlen miatt, de így tűnt el örökre a Kisvolán, a Zokogó Majom, a Halász Csárda, a Faház, a Sandokán játszótér a teniszpályákkal és a fagyizóval, vagy a Kékduna söröző erről a környékről.

Ezzel a közös múltunkat számolják fel, egykor volt szerelmek, barátságok legfontosabb helyszínei váltak/válnak az elmúlás martalékává. A 100 éves Strandkert, vagy ha jobban a tetszik a strandbüfé az utolsó mohikánok egyike. Sokunk számára érzelmileg fontos helyszín. Egyszer régen egy polgármester foga majdnem beletört Szent István gimnáziumába. Most Szent István strandfürdőjén van a sor? Akkor azzal a döntéssel sok ezer esztergomi érzéseit, (no meg a tényeket) hagyta figyelmen kívül a városvezetés. Most sok száz, sok ezer esztergomi emlékeivel próbálják ugyanezt megtenni. Csak azért, hogy újabb palánk kerítéssel kelljen eltüntetni egy újabb felesleges kudarcot?

Egy éjszaka alatt elbontották a Fürdő szállót, és egy éjszaka alatt a Bástya áruházhoz vezető rámpát. Ígérték akkor is, hogy hamarosan új áll majd a régi felett. Látjuk. Várjuk azóta is.

Szólj hozzá!

Olvastad már?

Pályázunk a Városháza homlokzatának felújítására

Közel 600 milliós, vissza nem térítendő támogatásra pályázik Esztergom városa, hogy…

A Magyar Suzuki a jelenlegi helyzetben is fontosnak tartja a bónusz kifizetését

A Magyar Suzuki Zrt. vezetése szerint a munkavállalók teljesítményét nehéz helyzetben is…

Tűz keletkezett egy dorogi hulladék-feldolgozó üzem területén

A tűzoltók öt vízsugárral megakadályozták a tűz továbbterjedését.

Május 31-én nyit a Bazilika

Belépéskor testhőt mérnek. A maszk viselése és a védőtávolság betartása kötelező lesz.

© 2017-2020. igom.hu | Impresszum | hello@igom.hu