iGOM Logo
Révfalviék melletti szavazásra buzdít a DK egykori választókerületi elnöke

A VK elnökségéről lemondott Manga Gyula az Egész Esztergom jelöltjei mellett foglalt állást …

Suzuki: Az autózás jövője

A Suzuki szerint az elektromos autók szélesebb körű elterjedésére azonban még várni kell,…

Az ellenzéki programok

Nagyjából egy héttel a választás előtt az Egész Esztergom és a Szeretgom is bemutatta…

Adatvédelmi aggályok az esztergomi polgármesterjelölt kampányoldalán

Közérdekű bejelentés érkezett az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalába az egyik esztergomi…

A facebookon búcsúzik a 100 éves Strandkert

2017-02-06 23:11

Köszönjük!

Kedves barátaink, törzsvendégeink, átfutó utazóink, hétvégente nálunk időző családok, kutyabarátok, babakocsis anyukák, kerekes székkel érkezők, biciklisek, sportolók, zenészek 40 innen és 70-en túl! Nem volt időnk elbúcsúzni, mert mi sem így terveztük a jövőt. Mi magunk is az internetről értesültünk az értelmetlennek tűnő városházi döntésről. Annyi vidám este után joggal fáj nekünk és az egész városnak, hogy a több mint 100 éve üzemelő Strandkertnek ily nemtelen módon kell elmúlnia.

Pedig oly sok mindent megtettünk, hogy mindenki jól érezze magát nálunk, vagy hogy a tulajdonos önkormányzat elégedett legyen. Maximális jóindulattal, érzékenységgel próbáltuk kezelni a Strandkert ügyeit, folyamatos fejlesztései terveink idéntől lettek volna igazán látványosak. 2016-ban az foci EB-t és az Olimpiát napszaktól függetlenül sok száz esztergomi élvezte a városba érkező vendégeinkkel együtt, és bár kisebb hiányosságokkal a helyszín évszázados múltjából kifolyólag folyamatosan küzdöttünk, mindezek ellenére egy mindenki által szerethető kulthely kiépülése kezdődött meg a Kis-Duna parti platánsor árnyékában.

Az interneten a napokban megjelent cikk után sokszázan fejeztétek ki szolidaritásotokat a Strandkert felé, amely egyszerre volt megható, felemelő és végtelenül szomorú. Az üzemeltető és a személyzet nevében is köszönjük a rengeteg biztató szót és megerősítést, mindannyiunknak jól esett. Köszönjük a velünk töltött estéket, az élőzenés forró nyári éjszakák hangulatát, az együtt szurkolásokat a magyar válogatottért és az olimpián résztevő honfitársainkért! Köszönjük a baráti szavakat, és a támogatásotokat! Reméljük, odaadó figyelmeteket tudjuk majd viszonozni egy alternatív esztergomi jövőben.

Viszlát és kösz a halakat!

Ui.: Imerjük a szokásos folytatást is sajnos, és ne legyen igazunk. Manapság nehezebb beismerni a hibás döntést, mint helyesen korrigálni azt - így könnyen előfordulhat, hogy már holnap reggel azzal védekezik majd az illetékes: sokmillió forintos fejlesztést tervez a város a Strandkert területén, és az majd nagyon jó lesz mindenkinek, aki most bánkódik.

Szeretnénk felhívni a figyelmet pár tényre ezzel kapcsolatban az elmúlt évekből: a Prímás-sziget és a Kis-Duna sétány megannyi ikonikus helyszíne vált a földdel egyenlővé az elmúlt évtizedekben. Hol rossz városvezetői döntés, hol személyes bosszú, hol csak a beszűkült emberi tudatlanság, néha a szerencsétlen véletlen miatt, de így tűnt el örökre a Kisvolán, a Zokogó Majom, a Halász Csárda, a Faház, a Sandokán játszótér a teniszpályákkal és a fagyizóval, vagy a Kékduna söröző erről a környékről.

Ezzel a közös múltunkat számolják fel, egykor volt szerelmek, barátságok legfontosabb helyszínei váltak/válnak az elmúlás martalékává. A 100 éves Strandkert, vagy ha jobban a tetszik a strandbüfé az utolsó mohikánok egyike. Sokunk számára érzelmileg fontos helyszín. Egyszer régen egy polgármester foga majdnem beletört Szent István gimnáziumába. Most Szent István strandfürdőjén van a sor? Akkor azzal a döntéssel sok ezer esztergomi érzéseit, (no meg a tényeket) hagyta figyelmen kívül a városvezetés. Most sok száz, sok ezer esztergomi emlékeivel próbálják ugyanezt megtenni. Csak azért, hogy újabb palánk kerítéssel kelljen eltüntetni egy újabb felesleges kudarcot?

Egy éjszaka alatt elbontották a Fürdő szállót, és egy éjszaka alatt a Bástya áruházhoz vezető rámpát. Ígérték akkor is, hogy hamarosan új áll majd a régi felett. Látjuk. Várjuk azóta is.

Szólj hozzá!

Olvastad már?

Díjnyertes és ígéretes borokat is megkóstolhatunk az idei Borhídon

Felejthetetlen élményekkel, különleges borokkal és koncertekkel várja az érdeklődőket a…

Dr. Etter Jenőre emlékeznek

Szeretnénk meghívni Önöket Dr. Etter Jenő volt esztergomi polgármester halálának…

Hídfutás 2019

Szeptember 28-án 13 órakor rajtol el a 19. Mária Valéria Hídfutás

Folynak a munkálatok a Bottyán utcában

A Bottyán János utcában az ÉDV Zrt. megbízásából dolgoznak a szakemberek az…

© 2017-2019. igom.hu | Impresszum | hello@igom.hu