iGOM Logo

Kisebb létszámmal működik a jövőben a Polgármesteri Hivatal

2020-01-16 10:47 Forrás: www.esztergom.hu

136 főről 104 főre csökken az Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatal létszáma. Ellenszavazat nélkül fogadták el az új városházi SZMSZ-t. 

A jelenlegi 136 fő helyett a jövőben 104 fővel működik majd az Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatal – erről döntött többek között a képviselő-testület a január 16-i, rendkívüli ülésén.
A képviselő-testület megtárgyalta és a Fidesz-frakció, valamint Bádi Gábor és Vargáné Drevenka Györgyi szavazatával elfogadta a Hivatal működését szabályozó Szervezeti és Működési Szabályzat módosítását. Az ülésen Cserép János és dr. Révfalvi Gergely  egyéb elfoglaltságai miatt nem tudott részt venni. A meghozott döntésnek megfelelően a jövőben kisebb létszámú, hatékonyabban szervezett apparátus dolgozik majd az esztergomi városházán, valamint a Hivatalhoz tartozó dömösi kirendeltségen. 

Az Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatal (továbbiakban: Hivatal) jelenlegi létszáma 136 fő, hat osztályvezető  és tizenegy csoportvezető dolgozik a hivatalban. Az új, költséghatékonyabb struktúrában a hat osztályvezető munkáját hat osztályvezető-helyettes segítené, miközben jelentősen csökkenne a hivatal dolgozóinak létszáma is. 

Jelenleg 13 álláshely betöltetlen, ezeket a testület a mostani döntésével megszüntette, ezen kívül további 10 státuszt szüntetnek meg. A Zöld-Út Esztergom Kft.-hez a Hivatal karbantartási és portaszolgálati feladatai kiszervezik, így további 5 fő munkavállaló a Kft-nél dolgozik tovább. A fővárosi és megyei kormányhivatalok működésének egyszerűsítése érdekében egyes  törvények módosításáról szóló 2019. évi CX. törvény értelmében a jegyző építéshatósági feladatait 2020. március 1. napjától a fővárosi és megyei kormányhivatalok veszik át, a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Esztergomi Járási Hivatala 4 építéshatósági státuszt vesz át a Hivataltól. 

Fentiek alapján az Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatalban összesen 104 munkavállaló dolgozna, beleértve a dömösi kirendeltségen dolgozó 6 alkalmazottat is. 

Szólj hozzá!

Olvastad már?

Változik a behajtás rendje a Széchenyi téren

A Széchenyi téren a forgalmi rend 2020. február 17. napján 8.00-tól megváltozik. A Széchenyi …

48 ÓRA

Mindössze ennyi idő kellett a dorogi rendőröknek, hogy azonosítsák és elfogják azt a két…

Irány az iskola! De melyik?

Hétfőn mutatkoztak be a leendő elsősök szüleinek az esztergomi iskolák. A nyílt napok,…

Gyalogost gázolt a szlovák sofőr, bíróság elé állhat

A 30 éves férfi egy gyalogosnak okozott súlyos sérülést. Az Esztergomi Rendőrkapitányságon …

© 2017-2020. igom.hu | Impresszum | hello@igom.hu