iGOM Logo

Mikulásváró: hol és mikor találkozhatunk a Mikulással Esztergomban?

2019-12-03 13:25 Forrás: www.esztergom.hu

Advent második hetében a karácsonyi programok közül kiemelkedik a gyermekek kedvence, a Mikulás érkezése, akivel akár többször, több helyszínen is találkozhatnak Esztergomban.

A legizgalmasabb program idén is a Széchenyi téren várja a gyermekeket, ahová december 6-án, 17.00 órakor érkezik a Mikulás, hogy megajándékozza a gyermekeket. A hagyományoknak megfelelően gyermekműsor is várja a kilátogatókat, idén Farkasházi Réka és a Tintanyúl lép fel a Mikulás-napi rendezvényen. 

Feledékeny Mikulás – ezzel a címmel zenés-vidám előadás várja a gyermekeket a Művelődés Háza Esztergomban december 5-én, 17.00 órától. A darabban Pöttöm Piri (Fodor Barbara), Manócska (Szinovál Olivér) segít a Mikulásnak (Szinovál Gyulának) megtalálnia elveszett sapkáját, kesztyűjét és sálját, az elveszett holmik - amelyek nélkül nem tud útra kelni a Mikulás - keresésében a gyermekek segítségét is várják, rengeteg dal és játék kíséretében. A belépőjegy 500 Ft, további részletek a Művelődés Háza weboldalán, a www.egomkultur.hu-n találhatóak. 

Mikulás – a könyvtárban is!

Természetesen a könyvtár sem marad Mikulás nélkül, december 5-én 15.00-17.00 óra között Mikulás-váró kézműveskedésre várják a gyermekkönyvtárba szívesen járó, könyvkedvelő gyerekeket! December 9-én, 09:00 órától pedig a Csillangó – Ölbeli játékok babáknak és mamáknak című, hagyomány-felelevenítő programmal is várják a 0-3 év közötti gyermekeket és szüleiket. Nem mellesleg pedig igencsak kreatív, könyvből készített látványos fenyőfákkal és egyéb installációkkal is készül a könyvtár a karácsonyra – érdemes betérni, most is hozzájuk. 

Mikulás Kertvárosban

Esztergom-kertvárosba egy nappal korábban, már december 5-én megérkezik a Mikulás, a 14.00 órakor kezdődő Idősek Télapója rendezvény után 17.30-ra várják a fehérszakállú ajándékosztót, akit egy másik nagy kedvenc, Dudó bohóc kísér el, hogy vidám műsort adjon a gyermekeknek. 

Szentgyörgymezőn december 6-án az Alkotó csoportok adventi kiállítását nyitja meg, Polgár József, Galántai Zsófia (Rajziskola és művészeti műhely), Czégényi Ildikó (szövőszakkör) és Erős Istvánné (szalmafonás, csuhé). Közreműködők: Németh Judit (hegedű), Váradi Andrea (hegedű), Maradi Adrienn (brácsa), Dudás Nikolet (cselló). A rendezvényen a részvétel ingyenes, a kiállítás hétfőtől csütörtökig, előre egyeztetett időpontban, illetve pénteken és szombaton 9-12, 14-18 óra között tekinthető meg 2020. január 5-ig az Olvasókörben. 

A fentieken kívül számtalan közösség – plébániák, oktatási intézmények, lakóközösségek – szerveznek kisebb-nagyobb Mikulás-napi ünnepséget a városban, reméljük, minden esztergomi gyermekhez eljut idén a Mikulás. 

Szólj hozzá!

Olvastad már?

Átadták az Adalbert Hotel Szent Tamásról elnevezett új szárnyát

Esztergomban hétfőn átadták az Adalbert Hotel Szent Tamásról elnevezett új szárnyát: a…

Tájékoztató a Tour De Hongrie Esztergomot érintő útlezárásairól

A Tour de Hongrie szervezője, a Vuelta Sportiroda által rendelkezésünkre bocsátott…

Ismét fogad hulladékot a Kesztölci úton található hulladékkezelő telep

A Kesztölci úton található állomáson munkanapokon 8-14 óra között lehet leadni a…

Itt az új esztergomi adóbeszedési bankszámlaszámok!

2020. szeptember 1-től új adóbeszedési bankszámlaszámokat kell használni Esztergom…

© 2017-2020. igom.hu | Impresszum | hello@igom.hu