iGOM Logo
Január 31-ig érvényesek a tavalyi parkolóbérletek

A 2019. évben megváltott éves és lakossági engedélyek 2020. január 31. napjáig…

Te döntöd el, ki lépjen fel idén szilveszterkor!

Időben kikérik a véleményed! Segíts dönteni: Honeybeast vagy Margaret Island?

2020. február 1-től változik az ügyfélfogadási rend a Hivatalban

2020. február 1-től változik az Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatal ügyfélfogadásának …

Kisebb létszámmal működik a jövőben a Polgármesteri Hivatal

136 főről 104 főre csökken az Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatal létszáma.…

Mikulásváró: hol és mikor találkozhatunk a Mikulással Esztergomban?

2019-12-03 13:25 Forrás: www.esztergom.hu

Advent második hetében a karácsonyi programok közül kiemelkedik a gyermekek kedvence, a Mikulás érkezése, akivel akár többször, több helyszínen is találkozhatnak Esztergomban.

A legizgalmasabb program idén is a Széchenyi téren várja a gyermekeket, ahová december 6-án, 17.00 órakor érkezik a Mikulás, hogy megajándékozza a gyermekeket. A hagyományoknak megfelelően gyermekműsor is várja a kilátogatókat, idén Farkasházi Réka és a Tintanyúl lép fel a Mikulás-napi rendezvényen. 

Feledékeny Mikulás – ezzel a címmel zenés-vidám előadás várja a gyermekeket a Művelődés Háza Esztergomban december 5-én, 17.00 órától. A darabban Pöttöm Piri (Fodor Barbara), Manócska (Szinovál Olivér) segít a Mikulásnak (Szinovál Gyulának) megtalálnia elveszett sapkáját, kesztyűjét és sálját, az elveszett holmik - amelyek nélkül nem tud útra kelni a Mikulás - keresésében a gyermekek segítségét is várják, rengeteg dal és játék kíséretében. A belépőjegy 500 Ft, további részletek a Művelődés Háza weboldalán, a www.egomkultur.hu-n találhatóak. 

Mikulás – a könyvtárban is!

Természetesen a könyvtár sem marad Mikulás nélkül, december 5-én 15.00-17.00 óra között Mikulás-váró kézműveskedésre várják a gyermekkönyvtárba szívesen járó, könyvkedvelő gyerekeket! December 9-én, 09:00 órától pedig a Csillangó – Ölbeli játékok babáknak és mamáknak című, hagyomány-felelevenítő programmal is várják a 0-3 év közötti gyermekeket és szüleiket. Nem mellesleg pedig igencsak kreatív, könyvből készített látványos fenyőfákkal és egyéb installációkkal is készül a könyvtár a karácsonyra – érdemes betérni, most is hozzájuk. 

Mikulás Kertvárosban

Esztergom-kertvárosba egy nappal korábban, már december 5-én megérkezik a Mikulás, a 14.00 órakor kezdődő Idősek Télapója rendezvény után 17.30-ra várják a fehérszakállú ajándékosztót, akit egy másik nagy kedvenc, Dudó bohóc kísér el, hogy vidám műsort adjon a gyermekeknek. 

Szentgyörgymezőn december 6-án az Alkotó csoportok adventi kiállítását nyitja meg, Polgár József, Galántai Zsófia (Rajziskola és művészeti műhely), Czégényi Ildikó (szövőszakkör) és Erős Istvánné (szalmafonás, csuhé). Közreműködők: Németh Judit (hegedű), Váradi Andrea (hegedű), Maradi Adrienn (brácsa), Dudás Nikolet (cselló). A rendezvényen a részvétel ingyenes, a kiállítás hétfőtől csütörtökig, előre egyeztetett időpontban, illetve pénteken és szombaton 9-12, 14-18 óra között tekinthető meg 2020. január 5-ig az Olvasókörben. 

A fentieken kívül számtalan közösség – plébániák, oktatási intézmények, lakóközösségek – szerveznek kisebb-nagyobb Mikulás-napi ünnepséget a városban, reméljük, minden esztergomi gyermekhez eljut idén a Mikulás. 

Szólj hozzá!

Olvastad már?

Egy tizenhárom éves lány hátba szúrta iskolatársát Esztergomban

Egy tizenhárom éves lány hátba szúrta két évvel idősebb iskolatársát egy esztergomi…

ÉLMÉNY ISMERET KREATIVITÁS ESZTERGOM

Szerezz vizes élményeket és gyarapítsd tudásodat az esztergomi Duna Múzeum Magyarországon…

2020. február 1-től változik az ügyfélfogadási rend a Hivatalban

2020. február 1-től változik az Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatal ügyfélfogadásának …

Így érveltek a tűzijáték mellett álló kommentelők

Egy kis gyűjtést rendeztem a napokban a facebookon feltűnt tűzijáték mellett érvelő…

© 2017-2020. igom.hu | Impresszum | hello@igom.hu