iGOM Logo
Horváth Piroska Díj 2020 - Pályázat

Az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület már hatodik éve, 2020-ban is pályázatot hirdet a…

Pro Urbe Esztergom kitüntetést kapott Szekeres János

Pro Urbe Esztergom kitüntetést kapott Szekeres János - ezt Hernádi Ádám polgármester…

Rendőrökkel járőröznek a közteresek a jövőben

A szabálysértések csökkenését és nagyobb közbiztonságot várnak az intézkedéstől.

100 százalékban hibridet gyárt 2020-ban a Magyar Suzuki az EU piacra

A Magyar Suzuki tavaly decemberben megkezdte a hibrid járművek sorozatgyártását esztergomi…

Tájékoztató az Esztergom és Nyergesújfalu Többcélú Kistérségi Tanács alakuló üléséről

2019-11-21 11:55 Forrás: www.esztergom.hu


2019. november 21-én, szerdán az Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatal nagytermében megtartotta alakuló ülését az Esztergom és Nyergesújfalu Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa.

A tanácskozást Hernádi Ádám, Esztergom Város polgármestere nyitotta meg. Köszöntötte a megjelent polgármestereket és a Munkaszervezet dolgozóit. Bemutatta a jelenlévőknek Esztergom Város új jegyzőjét, Schottner Norbertet, aki egyben a Társulás Munkaszervezetének vezetője is. Az ülésen részt vett a kistérség mind a 9 településének (Bajót, Dömös, Esztergom, Lábatlan, Mogyorósbánya, Nyergesújfalu, Pilismarót, Süttő, Tát) polgármestere. 

Az ülés napirendjén a levezető elnök megválasztása, a titkos szavazásokat lebonyolító szavazatszámláló bizottság megválasztása, a Társulás elnökének és alelnökének megválasztása, valamint a Társulás Pénzügyi-Ellenőrző Bizottsága elnökének és tagjainak megválasztása szerepelt. A napirendet a polgármesterek egyhangúan elfogadták.

Schottner Norbert jegyző, Hernádi Ádám polgármester, Czermann János polgármester (Süttő)

Az ülés levezető elnökének – a Társulás elnökének megválasztásáig – Schottner Norbert jegyző előterjesztésében Hernádi Ádám polgármestert választották meg. Ezután a tisztségviselők titkos szavazással történő megválasztásának lebonyolítására szavazatszámláló bizottságot hoztak létre. A szavazatszámláló bizottság elnöke Herman Jenőné, Dömös polgármestere, tagjai Havrancsik Tibor, Mogyorósbánya polgármestere és Teller Péter, Lábatlan polgármestere lett. Az ülése ezután ellenszavazat nélkül a Társulás elnökének megválasztották Hernádi Ádám polgármestert, és az ő javaslatára alelnöknek Czermann Jánost, Süttő község polgármesterét. Az ülés utolsó napirendi pontjaként megválasztották a Társulás Pénzügyi-Ellenőrző Bizottságát, amelynek elnöke Mihelik Magdolna, Nyergesújfalu polgármestere, tagjai Pergel István, Pilismarót polgármestere és Tóth Zoltán, Bajót polgármestere lett.

Az ülés végén kötetlen formában tárgyaltak a következő Társulási tanácsi ülés napirendjére javasolt témákról. Ezután Hernádi Ádám, a Társulási tanács elnöke megköszönte a résztvevőknek a munkát, gratulált a megválasztásukhoz az alelnöknek és a Pénzügyi-Ellenőrző Bizottság tagjainak, majd bezárta az ülést.

Szólj hozzá!

Olvastad már?

Horváth Piroska Díj 2020 - Pályázat

Az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület már hatodik éve, 2020-ban is pályázatot hirdet a…

Bővítik az ingyenes parkolót a lépcsős hídnál

Bővítik a város ingyenesen használható parkolókapacitását a Prímás-szigeten. A parkoló…

Rendőrökkel járőröznek a közteresek a jövőben

A szabálysértések csökkenését és nagyobb közbiztonságot várnak az intézkedéstől.

Gyalogost gázolt a szlovák sofőr, bíróság elé állhat

A 30 éves férfi egy gyalogosnak okozott súlyos sérülést. Az Esztergomi Rendőrkapitányságon …

© 2017-2020. igom.hu | Impresszum | hello@igom.hu