iGOM Logo

Kő kövön — Új történelmi regény esztergomi szerző tollából

2019-10-03 13:54 Forrás: Schmöltz Margit

Kő kövön címmel szeptemberben jelent meg Schmöltz Margit történelmi regénye a Lazi Kiadó gondozásában. Az Esztergomban élő szerző könyvtárosként dolgozik, szabadidejében novellákat, meséket és regényeket ír. 

A regény a történelmi Székesfehérváron játszódik. Négy, önmagában is megálló, mégis összefonódó történetet mesél el.  Míg a férfiak országokat kormányoznak, csatákat vívnak, addig az asszonyok csendes sorsa rejtve marad a történelem viharaiban. Gyermeket világra segíteni, szappantömböket feldarabolni, disznóbőrben csecsemőt melengetni mind-mind női lélekből fakad, de a krónikások ezeket a motívumokat valahogy  rendre elfelejtik megörökíteni.

A Kő kövönben egy évszázadokon átívelő rontás egy titkos, egy be nem teljesült, egy önfeláldozó és egy elsorvadó szerelem történetét szövi át. A történelmet bábák, borbélymesterek, alkimisták szemszögéből, négy különböző főhős históriáján keresztül ismerhetjük meg. II. Géza, II. Ulászló, Melek Ibrahim budai pasa és Esterházy Gábor gróf is feltűnnek a történetben, ezúttal csak mint mellékszereplők, hogy helyet adjanak a mindennapok valódi hőseinek, megszenvedőinek: az asszonyoknak, lányoknak. 

Szerelem, kultúrhistória, rejtély várja az olvasót négy összefonódó történetben.

Az író facebook oldalát itt találhatod: facebook.com/schmoltz

Szólj hozzá!

Olvastad már?

ÉLET IDŐ

Gál András fotókiállítása nyílik 2020.07.04. szombat 18 órakor az Esztergomi Dzsámi…

Megkezdődik a Franka új szárnyának építése

Kétszer nagyobb alapterületű tornaterem kerül az udvar eddig beépítetlen oldalára

© 2017-2020. igom.hu | Impresszum | hello@igom.hu