iGOM Logo

Csak a NER-lovagok és nem a pénzük ellen küzd Cserép

2019-10-03 12:25

Cserép János kommunikációs paneljeiben a NER-lovagok testesítik meg magát a gonoszt, a patásördögöt, ők azok, akinek mind csak a város pénzére fáj a foguk, akiktől meg kell védeni Esztergomot.
Természetesen Cserép János az, aki az egyetlen és alkalmas jelölt arra, hogy őket megállítsa.

Számtalan idézetet találhatunk Cserép Jánostól és az általa kezelt szeretgom.hu néven futó oldaltól a fent említett témakörben:

Sokakat elvakítanak a kormányzat-közeli ígéretek, melyekkel állításuk szerint Esztergomot fogják majd helyzetbe hozni a NER lovagjai odafentről.

most már a választókon van a sor: nekik kell eldönteni, hogy Esztergomot szeretnék jobban gazdagítani, vagy Mészáros Lőrincet és a többi NER lovagot

Komoly hátrányba kerülhetnek és hoppon maradhatnak azok a városok, amik továbbra is korrupt városvezetőket, NER lovagokat választanak vezetőnek.


Ilyen és ehhez hasonlatos mondatokkal folytathatnánk a sort végtelenül sokáig.

Egy, önmagát az egységes ellenzék vezérévé koronázó  wannabe-politikustól azonban ezek a mondatok már szinte a kötelezően elvárható minimumot képviselik. Egészen addig, amig a  NER-lovagok ellen kikelő személy hitelesnek mondhatja magát.

Esztergomban, NER-lovagozás témában azonban pontosan Cserép János az, aki a közvélemény előtt biztosan nem fejtett ki minden részletet saját magával és vállalkozásával kapcsolatban.

Szükség esetén a Cserép János által vezetett Pilar Kft, szíves örömest dolgozott Esztergom város vagyonkezelőjének a Strigonium Zrt-nek. Több mint két évig látta el a cég informatikai feladatait, amiért ez idő alatt összesen 6,3 milliós munkadíjat számolt fel.

Cserép János, kedvenc témáját is forintosította a város felé. A Strigonium Zrt leányvállalatánál, a Gran-Parkoló Kft-nél leltünk fel egy tanácsadói szerződést. A tanácsadás keretében készítette el a cég azt a parkolási tanulmányt, amelyet Cserép a mai napig szívesen lobogtat, alátámasztandó a saját, parkolásról alkotott elképzeléseit. A szerződéses összeg meghaladta az 1 millió forintot.

Tehát a Fidesz és a NER-lovagok ellen harcoló ellenzéki polgármesterjelölt a múltban szíves örömest elfogadta a fideszes önkormányzat cégétől jövő munkákat.

Cserép cége azonban a nagyobb falatokat sem vetette meg, még akkor sem, ha azok a NER-hez legszorosabban köthető helyről érkeztek.

Ennek legeklatánsabb példája az a 10.000.000 (igen, tíz millió) forintot is meghaladó értékű alvállalkozói szerződés, amely a Pilar Kft és a Prolan Irányítástechnikai Zrt között köttetett és a mai napig is él.

Mit kell tudni a Prolan Zrt-ről?

Talán az index.hu írása foglalja legjobban össze a cég helyzetét, amiből az alábbiak derülnek ki: 

Mészáros Lőrinc R-Kord nevű cégével együtt nyert 7,63 milliárdos közbeszerzést a Prolan Irányítástechnikai Zrt., amelyet Mráz Dániel Emánuel vezet.

Ez egy 230 fős, nagyjából húszéves cég.  A közbeszerzést a Pusztaszabolcs–Dombóvár vasútvonal forgalomtechnikai irányításának kivitelezésére írták ki. A konzorcium 7,63 milliárdért fogja megvalósítani a kivitelezést.
A konzorcium egyik tagja a Mészáros-féle R-Kord, a másik a Prolan.

A Mráz vezette cég ráadásul egyedül nyerte el a tender másik felét is, a Rákos–Újszász–Szolnok vasútvonalon az ugyanilyen jelleg beruházást, 6,69 milliárdért. Itt Mészáros Lőrinc R-Kordja alvállalkozóként jelenik majd meg.

Ezen nevek hallatán bátran kijelenthetjük, hogy Cserép János és cége a NER legmagasabb köreivel áll üzleti kapcsolatban, és jelentős bevételre tesz szert a fidesz közeli cég jóvoltából.

Pontosan azoktól a NER-lovagoktól kapja bevételeinek egy részét, amelyektől hangzatos szavaival meg akarja védeni Esztergomot és az esztergomiakat!

Vajon egy tíz milliónál is nagyobb NER-es megbízással a zsebében milyen sikerrel fogja érvényesíteni az ellenzéki érdekeket?

Ami ennél is kínzóbb kérdés, az az,  hogy a mögötte álló pártok vajon tudnak-e ezekről a bevételi forrásairól?

 

Tisztában volt-e ezzel Dobrev Klára és a DK vezetése, Jakab Péter és a Jobbik, Ujhelyi István és az MSZP, no és Fekete-Győr András és a Momentum?
Vajon Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke tudott-e a NER-rel való üzleti összefonódásról, amikor a megyei koordinációs feladatokkal bízta meg Cserép Jánost?

Azonban talán a pártoknál is fontosabb lett volna mindezekről tájékoztatnia az esztergomiakat. Ez azonban nem történt meg.

Így egy újabb hazugságot könyvelhet el Esztergom népe Cserép Jánostól.

Szólj hozzá!

Olvastad már?

ÉLET IDŐ

Gál András fotókiállítása nyílik 2020.07.04. szombat 18 órakor az Esztergomi Dzsámi…

Megkezdődik a Franka új szárnyának építése

Kétszer nagyobb alapterületű tornaterem kerül az udvar eddig beépítetlen oldalára

© 2017-2020. igom.hu | Impresszum | hello@igom.hu