iGOM Logo

Megalakult az Esztergom Város Idősek Tanácsa

2017-02-01 15:24 Forrás: Városházi közlemény

Január 31-én irodámban fogadtam az ajánlást elfogadó tagokat az Esztergom Város Idősek Tanácsa első ülésén. A baráti hangulatú megbeszélésnek nemcsak a téma jelenlévők által egyöntetűen nagyra tartott fontossága, hanem a többekkel való régi ismeretség is alapot adott.

Az Esztergom Város Idősek Tanácsa alakuló ülésén részt vett Major Imréné, a Szentgyörgymezői Kertbarátkör, Vödrös Dánielné, az Esztergomi Református Egyházközség, Galambosi Lajosné, a Magyar Katolikus Karitász, Zoltai Lajos, az Esztergomi Evangélikus Egyházközség, Nagy Tibor, az Esztergom-Kertvárosi Idősek Klubja, Erős Miklós, az ENÉKE és Osvai László, ENÉKE delegálásában. 
Két tag: Dr Gaál Endre atya, nagyprépost, a Magyar Máltai Szeretetszolgálattól Czifráné Hidasi Ágnes betegség,, egy tag, Tordainé Vida Katalin pedig egyéb irányú elfoglaltság miatt nem tudott jelen lenni.

Az ülésen kértem a tagokat, hogy javaslataikkal támogassák az önkormányzat munkáját, s nem csak idősügyi témákban, hanem a város egészét érintő ügyekben is. A baráti hangulatú megbeszélésen abban állapodtunk meg, hogy minimum negyedévente ül össze az Esztergom Város Idősek Tanácsa, illetve kértem a tagokat, hogy amennyiben lehetőségük van rá, kísérjék figyelemmel a képviselő-testületi és önkormányzati munkát.

Az alakuló találkozót megelőzte az a képviselő-testületi ülés, melyen döntöttünk a tanács létrehozásáról. Az ehhez a döntéshez szükséges előterjesztésben többek között ezt olvashatjuk: „Az Esztergom Város Idősek Tanácsa létrehozása egy kormányhatározat alapján jött létre. Az elképzelés lényege, hogy az esztergomi sajátosságokat is figyelembe véve az idősek érdekei helyi szinten is minél jobban érvényesüljenek. A tanács újjáalakulásával az Esztergomban működő idősekkel foglalkozó szervezetek munkája összehangoltabbá válik, a helyi döntéseknél a véleményük nagyobb súlyt kap, és ezáltal a helyi ellátó rendszer nyújtotta szolgáltatások minél inkább a valós szükségletekhez igazodnak.”

Szólj hozzá!

Olvastad már?

Hétfőtől leáll a gyártás a Suzukiban is

A Magyar Suzuki Zrt. vezetése 2020. március 23-tól április 3-ig az esztergomi gyártás…

Továbbra is tilos a Kerek-tónál tartózkodni

A Vasas H.E. egyhangú kibővített vezetőségi döntésével továbbra is fenntartja korlátozó…

Turisták, ne gyertek most Pajkaszegre!

Korlátozzák Pilisszentlélek turistaforgalmát a veszélyhezet idején.

Hajnalban leégett a Sándor-major egyik blokkja

Ma hajnalban leégett a Sándor-major egyik blokkja.

© 2017-2020. igom.hu | Impresszum | hello@igom.hu