iGOM Logo

Cserép a pártok véleményére vár

2019-09-12 13:07

Amint az ismeretes, az Egész Esztergom Egyesület négy jelöltjét egyoldalúan visszaléptette a Szeretgom jelöltjeinek. Jogos volt az igény arra, hogy erre a gesztusra valamiféle reakció érkezzen Cserép Jánoséktól. 

Azonban elsőre csak egy vádaskodásokkal megtűzdelt zavaros jegyzetre futotta, amelyben ilyesfajta megállapítások voltak: 

Vannak viszont olyan helyzetek, amiket játék közben is kerülnünk kell, mert képesek a játékbeli feszültséget a valóságba is áthozni. Ezek veszélyes pillanatok, barátságok mehetnek rá. Ilyen például, amikor egy már biztosan vesztes játékos tudatosan dönti el, hogy az élen fej-fej mellett haladó játékosok közül ki nyerjen. Ahelyett, hogy semleges maradna vagy kiszállna a játékból, alantasan inkább azon munkálkodik, hogy az általa kiszemeltet győzelemre vigye, és a másikat elbuktassa. Aki ilyet tesz, biztos lehet benne: a következő alkalomra nem kap meghívást az asztalhoz.
Mindannyian emlékszünk rá, hogy 2014-ben az önkormányzati választáson valami hasonló történt, több körzetben és a polgármester-jelölti küzdelemben is. A kialakult versenyhelyzetet az amúgy esélytelen, eleve vesztes ellenfelek: Körmöczi, Stámusz, stb. döntötték el a Fidesz javára.


Aztán szerda éjszaka Cserép videóüzenetet intézett a városhoz a kialakult helyzettel kapcsolatban. 

Ebben kifejtette, hogy ő egymaga személy szerint nem tud reagálni az együttműködés kérdésére, majd pedig feltételekhez kötötte ezt. 

Első feltétele az volt, hogy az Egész Esztergom hivatalosan is léptesse vissza a jelöltjeit, a második pedig az volt, hogy az őt támogató egyesületek és pártok mondjanak véleményt az együttműködésről. 

Mindaddig pedig mindenki szíves türelmét kéri, azonban fontosnak tartotta kiemelni, hogy komolyan veszik a helyzetet, mert változásra van szüksége Esztergomnak, "nehogy olyan emberek kerülhessenek be a testületbe ellenzéki színekben, akik valójában nem is állnak olyan messze a jelenlegi kormánypártnak a dolgaitól".

 

Szólj hozzá!

Olvastad már?

Május 31-én nyit a Bazilika

Belépéskor testhőt mérnek. A maszk viselése és a védőtávolság betartása kötelező lesz.

Hibrid autóval segíti a Magyar Vöröskereszt munkáját a Suzuki

A Magyar Suzuki Zrt. számára kiemelten fontos, hogy támogassa az esztergomi régióban működő …

Május 18-tól újra lehet nyilvános misét tartani

Ezt Erdő Péter esztergom-budapesti érsek, bíboros jelentette be a főegyházmegye…

Pályázunk a Városháza homlokzatának felújítására

Közel 600 milliós, vissza nem térítendő támogatásra pályázik Esztergom városa, hogy…

© 2017-2020. igom.hu | Impresszum | hello@igom.hu