iGOM Logo

Az Esztergomi Várhegy rendezése

2019-09-10 20:56

Az Esztergomi Várhegy általános rendezését intéző bizottságunk az elmúlt esztendőkben 1-1 millió forintos nagyságrendű IFA-támogatásokkal segítette.

A megyei és városi tanácsi szervek hozzájárulásai - bár több millió forintot jelent ez - ennél a rekonstrukció jellegű munkánál még nem hozták azt az eredményt, amely nemzeti történelmünk kiemelkedő jelentőségű műemléki területének elfogadható bemutatását lehetővé tette volna. 
Az intéző bizottság kezdeményezésére - de a helyi tanács és a területi bizottság különböző kezdeményező lépéseire is - olyan vezetői megállapodások történtek, melyek a Várhegy gyorsítottab ütemű rendezésének - továbbfejlesztésének - pézügyi alapját hivatottak megteremteni.
Ennek során 1984-ben kétmillió forint központi fejlesztési támogatás mellett egymillió forint intéző bizottsági IFA-támogtaást és további kétmillió forint OIH közvetlen támogatást kapott Esztergom város a probléma megoldásának következő szakaszához.
(A város részéről ezeket a támogatásokat 3,3 millió egészítette ki.)
Az idegenforgalmi fejlesztési alap támogatásával 8,3 millió forint értékű munkát végeztek a Várhegy délkeleti lejtőjén és a Bazilika környezetében. (17 ezer négyzetméter parkfelújítás, 1500 négyzetméter díszburkolat - bazaltkőből - építése, közműfelújítás, világító kandelláberek stb.)
 

— írták városunkról a Magyar Posta egy kiadványában 1985-ben

Szólj hozzá!

Olvastad már?

Tűz keletkezett egy dorogi hulladék-feldolgozó üzem területén

A tűzoltók öt vízsugárral megakadályozták a tűz továbbterjedését.

Rétisas fiókák keltek ki a pilismaróti hegyekben

Idén is folytatódik a Pilisi Parkerdő Zrt. és a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság közös…

Május 25-től újraindul a személyes ügyfélfogadás a hivatalban

Május 25-től újraindul a személyes ügyfélfogadás a Polgármesteri Hivatalban.

Trianon 100 - Esztergom

Esztergom egy csodálatos videóval emlékezik Trianon 100. évfordulójára.

© 2017-2020. igom.hu | Impresszum | hello@igom.hu