iGOM Logo

Tovább püfölheti egymást az esztergomi ellenzék

2019-09-04 22:36

Éles hangú bejegyzésben ekézte Cserép János ismét az Egész Esztergom Egyesületet és polgármesterjelöltjüket Révfalvi Gergelyt. A Szeretgom vezetője teljes mértékben a rivális ellenzéki csoportosulást okolja az ellenzék megosztottságáért.

Hogy mi váltotta ki ezeket a heves reakciókat Cserép Jánosból, azt mi szavazópolgárok nem tudhatjuk, mindenesetre a lépése nagyban megnehezíti az esetleges tárgyalásokat erőik egyesítéséről, mert minek is szépítsünk: írásával megpróbálta porig alázni a riválisát, Révfalvi Gergelyt. 

Persze a két csoport közti feszültség az első pillanattól kezdve tapintható volt.  

Miután az Egész Esztergom bejelentette indulását, már másnap támadó hangvételű közlemény jelent meg a Szeretgom oldalán.
Itt szélsőjobbos összefonódással is megvádolták az újonnan induló egyesületet. 

Apró érdekesség: A Szeretgom augusztus 8-i közleménye a következőeket is tartalmazta:

A Szeretgom Egyesület nem pozíciók osztására jött létre. Esztergom rendbetételére vállalkozunk. Olyan embereket kerestünk, akiknek a város az első, nem a megszerzendő pozíció, listás hely, jövőbeli osztogatható posztok. 


Nos, ehhez képest Cserép János ma a következőeket írta jegyzetében:

A felmerült hat-hét névből ketten maradtunk lehetséges közös jelöltek, akik vállalták a meghallgatást is: Nyíri Attila és jómagam. Alapos kikérdezés után 7:2 arányban engem választott meg a társaság május 7-én. Nyíri Attilának a csapat egy biztosan bejutó lista első helyet és többség elérése esetén egy alpolgármesteri cím lehetőségét ajánlott fel. Nyíri ezt elutasította...

Akkor mégis pozíciókat osztogattak volna, már az indulás előtt?

No de ezen kis kitérő után térjünk vissza az ellenzéki háborúskodás kronológiájához. 

A Szeretgom szélsőjobbos vádjaira válaszul az Egész Esztergom Kovács Géza Magyar Önvédelmi Mozgalomban betöltött pozícióját emlegette fel.

Közben a közösségi médiában is folyt a kommentháború a két ellenzéki csapat között. 

A helyzet csak romlott amikor a Szeretgom az NVB-nél támadta meg riválisának jelölőszervezetként történő nyilvántartásba vételét. Így az EEE nem tudta megkezdeni az ajánlások gyűjtését. 

Az NVB azonban érdemi vizsgálat nélkül utasította el Cserépék fellebbezését, akik válaszul erre a következőket írták: "Hagyjuk meg a döntést a Kúriára!"

Az eset természetesen csak szította az indulatokat a két csapat kommentelőinek körében.

A vitának az vetett véget, hogy Zentai-Plajner Zsolt, az EEE részéről kiegyezési ajánlatot tett a Szeretgom oldalán kommentelő Nagy Tamásnak. 
A kommentháború ekkor megszakad. Úgy tűnt, hogy a két fél tűzszünetet kötött egymással.

Ígéreteivel ellentétben Cserép János sem fordult a Kúriához, az EEE egy hetes  csúszással elkezdhette gyűjteni képviselőjelöltjei számára az aláírásokat.

Azonban ekkor Cserépék kampányfőnöke hirtelen otthagyta a csapatot.

Ma pedig újraindult a háborúskodás. Mint láthatjuk Cserép János nyitott új frontot, azonban nem ő volt az egyetlen, aki ma támadásba lendült az EEE-vel szemben, ugyanis épp ma Vecskó Judit is kikelt a vele egy körzetben induló Sáska János ellen. 

Ahogy egy nőről, ahogy a nőkről gondolkozik, az is múltszázadi. Nem írom, hogy sértő, mert joga van hímsovinisztának lennie. Azonban az világos, hogy Sáska János nem nőgyülőlő, csak a nőkkel való közös élet szokásai nála meglehetősen átgondolatlanok.


Ilyen és hasonló gondolatok kerülnek elő. 

Hát itt tart ma az esztergomi kampány ellenzéki része! 

A cikkünk megírásáig az Egész Esztergom Egyesület nem reagált még Cserép János írására. 


Mementóul pedig álljon itt Cserép János mai irományának egésze: 

Egész Esztergom esete az ellenzéki összefogással
CSERÉP JÁNOS·2019. SZEPTEMBER 4., SZERDA

Hetekig nem szólaltam meg nyilvánosan az Egész Esztergom Egyesület színre lépésével kapcsolatban. Most jött el az idő arra, hogy néhány tényt mégis megosszak a város közvéleményével, tanulságul az utókornak.

Az ellenzéki összefogás- és konszenzuskeresés közben nagyon szélesre tártuk a Szeretgom kapuját. Februártól kiálltunk a nyilvánosság elé és bárki bejöhetett. Tudtuk, hogy lesznek a meghívottak között olyanok, akik el fognak minket árulni. Elfogadtuk ezt a kockázatot az elején.

A polgármester-jelölt kiválasztás három hónapos folyamatában minden találkozóról részletes jegyzőkönyv készült, így utólag is értesülhetett a fejleményekről, aki nem tudott személyesen jelen lenni. A felmerült hat-hét névből ketten maradtunk lehetséges közös jelöltek, akik vállalták a meghallgatást is: Nyíri Attila és jómagam. Alapos kikérdezés után 7:2 arányban engem választott meg a társaság május 7-én. Nyíri Attilának a csapat egy biztosan bejutó lista első helyet és többség elérése esetén egy alpolgármesteri cím lehetőségét ajánlott fel. Nyíri ezt elutasította és következő héttől sem ő, sem a DK helyi vezetése, sem a HEE vezetése nem vett részt a közös munkában, a jelöltkeresésben, a kampánytervezésben.

Révfalvi Gergely esete kicsit más volt. Ő idén eleve el sem jött közénk, egyetlen megbeszélésen sem vett részt. Többször kerestem, hívtam, kérdeztem személyesen, ha összefutottunk az óvodában, vagy a belvárosban. A válasz mindig ugyanaz volt: ha megvan a teljes összefogás, ha elértem, hogy minden párt besorolt a Szeretgom mögé, majd akkor beszéljünk. Ő csak akkor vesz részt a munkában, ha megcsináljuk a “lehetetlent”.

Azután megcsináltuk. Talán emlékeznek rá: Varju László itt volt. Azért jött el Esztergomba, hogy megpróbálja jóvátenni a DK helyi vezetésének hibáját. Biztosított róla minket és rajtunk keresztül a várost is, hogy teljes a Szeretgom ellenzéki pártok általi támogatása.

Júliusban ezek után találkoztunk Révfalvival. Mesélni kezdett. A különutas egyeztetésekről Körmöczi házában. Az akkor még Mi Hazánk tag Stámusz új egyesületéről, amely a nevével egy évek óta létező, politikamentes egészségszűrő projektre igyekszik ráépülni. Egészséges Esztergom helyett Egész Esztergom. Révfalvi mesélt az emberekről, akik a különutas egyeztetésre járnak, és akik közt bőven volt olyan, aki ugyanakkor a mi csoportunkban is bent volt és vitte a belső információkat oda. Mesélte, mennyire dühösek, hogy a DK országosan támogatásáról biztosított minket - ők másra számítottak.

Körmöczi Miklós találkozóra hívott egy párkányi étterembe. A találkozón elmondtuk nekik, hogy három olyan körzet van, ahol még nem jelentettük be a jelöltünket. Pont azért, hogy tudjunk még miről tárgyalni. Mondjanak embert és a két szálon futó történetet így egyesíteni tudjuk. Ők mondtak is neveket - köztük Révfalviét, és abban maradtunk, hogy a következő heti megbeszélésre eljönnek újra közénk és ott megegyezünk mindenről. Még aznap, péntek este Révfalvival leültünk a Strandbüfében csapattagokkal és úgy váltunk el, hogy a neki szánt körzetet a mi csapatunkban elvállalja.

Nem jöttek el a következő hétfőn a megbeszélésre. Révfalvi csak egy SMS-t küldött: “ne számítsatok rám”. Másnap felhívtam, áthívott magához, és elmondta, hogy akkor most ő a másik csapat polgármesterjelöltje, és el fognak indulni ellenünk. Jellemző mozzanat, hogy a félórás beszélgetésünk végén visszakozott és azzal váltunk el kezet fogva, hogy mégsem fog velük elindulni. A következő héten viszont már polgármesterjelöltként szerepelt az Egész Esztergom fotóin.

Eközben egy másik fronton is támadás indult a Szeretgom ellen. A képviselő-jelöltjeinket az Egész Esztergom emberei egyesével próbálták rávenni arra, hogy álljanak ki a Szeretgom csapatából és menjenek át hozzájuk, mert jó jelöltnek tartják, támogatnák őket. Nem volt olyan bejelentett jelöltünk, aki nem kapott ilyen megkeresést. Miközben nyilvánosan lejárató kampányba kezdtek ellenük, a háttérben arra próbálták őket rávenni, hogy álljanak át közéjük. Így fordultunk rá az ajánlásgyűjtési és a kampányidőszakra. Ekkor olyan embereket is neveztek meg jelöltként, akik, amíg nálunk jelen voltak, munkahelyükre, családjukra, élethelyzetükre hivatkozva kizárták, hogy valaha ellenzéki felállásban jelöltek legyenek.

Nagyjából ennyi a történet. A tanulságokat mindenki levonhatja maga. Nem fogok többet az Egész Esztergom Egyesülettel és Révfalvi Gergellyel sem foglalkozni a kampány során, de ezeket le kellett írnom, hogy a város közvéleménye tisztában legyen azzal, hogy mi is történt, hogyan is történt. Igyekeztem csak a tényeket leírni és nem minősíteni semmit és senkit - ezt kérem, tegyék meg Önök, a város szavazópolgárai október 13-án.

Szólj hozzá!

Olvastad már?

Átadták az Adalbert Hotel Szent Tamásról elnevezett új szárnyát

Esztergomban hétfőn átadták az Adalbert Hotel Szent Tamásról elnevezett új szárnyát: a…

Ismét fogad hulladékot a Kesztölci úton található hulladékkezelő telep

A Kesztölci úton található állomáson munkanapokon 8-14 óra között lehet leadni a…

Itt az új esztergomi adóbeszedési bankszámlaszámok!

2020. szeptember 1-től új adóbeszedési bankszámlaszámokat kell használni Esztergom…

Módosul a menetrend 29-én a Tour de Hongrie miatt

2020. augusztus 29-én (szombaton napközben) a Tour de Hongrie kerékpárverseny idején…

© 2017-2020. igom.hu | Impresszum | hello@igom.hu