iGOM Logo
Hernádi Ádám Esztergom új polgármestere

10379 fő járult vasárnap az esztergomi urnákhoz. A szavazók 58,28%-a Hernádi Ádámot…

Folytatódik a Jó Pásztor Kápolna felújítása

Ez év tavaszán emelték helyére a Jó Pásztor Kápolna huszártornyát, az azóta eltelt…

Háry János

Egy eltűnt komment nyomában.

Adatvédelmi aggályok az esztergomi polgármesterjelölt kampányoldalán

Közérdekű bejelentés érkezett az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalába az egyik esztergomi…

Esztergomi kick-boxosoknak szólt a Himnusz Győrben

2019-09-04 15:06

Parádés teljesítményt nyújtottak az Esztergomi Kick-Box SE versenyzői az elmúlt hét folyamán rendezett Utánpótlás Kick-Box Európa-bajnokságon Győrben. Olasz Attila tanítványai 2 arany- és egy ezüstérmet tartottak itthon a válogatottnak, a 4 királyvárosi fiatalból tehát 3-an is döntőt játszhattak, amely arányaiban tekintve, valószínűleg páratlan teljesítmény a mezőnyben!

Az Audi Aréna adott otthont a kontinensviadalnak, ahol hétfőtől szombatig 39 nemzet 1540 versenyzője mérte össze tudását a különböző szabályrendszerek különböző kategóriáiban. Az idei Európa-bajnokság résztvevők tekintetében abszolút rekordernek számít, így talán még nagyobb dicsőség az eredmény, amelyet a csapat tagjai elértek.

A magyar válogatottban idén Kovács Marcell Tamás, Baráth Albert Károly, Kajtár Bence és Vígváry Viktor képviselték az esztergomi színeket.

Kovács Marcell Tamás nem egészen 2 évvel ezelőtt csatlakozott a csapathoz, szorgalmának és kitartásának köszönhetően már ebben az évben a válogatott tagja lehetett. Light-contact szabályrendszerben a legjobb 16 közül indulva első mérkőzésén olasz ellenfelét legyőzve jutott a 8 közé, ahol már az éremszerzésért küzdhetett, itt azonban horvát riválisa, ha csak egy hajszállal is, de jobbnak bizonyult. Marci 2:1-es vereséggel búcsúzott az Európa-bajnokságtól, viszont helytállása megkérdőjelezhetetlen volt, mérkőzést is tudott nyerni, így bőven van mire építenie a jövőben.

Baráth Albert Károly zsinórban harmadik évben tudott bekerülni a válogatottba. A csapat egyetlen tagjaként light-contact és kick-light szabályrendszerben is érdekelt volt az Európa-bajnokságon. Az előbbi kategóriában sajnos nem kedvezett a sorsolás, így már első körben egy orosz ellenfél várt rá a legjobb 16 között. Kiélezett küzdelmet hozott kettejük csatája, de 2:1 arányban az orosz fiú bizonyult jobbnak, a későbbiekben még csak megszorongatni sem tudták és a végső győzelmet is megszerezte a súlycsoportban.

Kick-lightban is kemény mezőny várt Bertire, kategóriájában ezúttal 17 induló csapott össze. A legjobb 16-ból indulva fehérorosz, olasz, majd spanyol ellenfeleket legyőzve jutott el a fináléba, ahol azonban a görög fiún már nem tudott felülkerekedni. Egy küzdelmes döntő után 2.-ként állhatott fel a dobogóra, ezzel összességében megszerezte élete 3. Európa-bajnoki ezüstérmét. 

Kajtár Bence kategóriájának regnáló világbajnokaként készült fel az Európa-bajnokságra. Az egész versenyszezonban nyújtott teljesítménye alapján mindenképpen éremszerzési esélyekkel érkezett Győrbe, hiszen idén nemcsak saját korcsoportjában, de a felnőttek között is kiváló teljesítményt mutatott. Az egyik legnépesebb mezőnyben, junior light-contact -74 kg-ban, ahol 20! nevező volt regisztrálva, Bence a legjobb 16 között várta a küzdelmeket. Sorrendben szlovák, angol és görög ellenfeleit legyőzve érkezett meg a döntőbe, ahol egy régi ismerőssel találkozott. Ahmed Rmadan a németek kiválósága nem volt ismeretlen Bence számára, hiszen a tavalyi világbajnoki döntőt is egymás ellen vívták. A döntő mérkőzést a német fiú kezdte jobban, azonban Bence folyamatosan, lépésről lépésre javult fel, és a végére kétséget kizáróan dominált és győzte le ellenfelét. Így Kajtár Bence a tavalyi fantasztikus szereplését megismételve ezúttal Európa-bajnoki címet szerezett.

Vígváry Viktor a csapat legrutinosabb tagja, kadett és junior korosztályban 4 Európabajnoki címet és több világbajnoki dobogós helyezést tudhatott magáénak mikor Győrbe érkezett. Mivel light-contactban már volt felnőtt válogatott, a hatályos szabályok szerint ebben a kategóriában nem indulhatott a kontinensviadalon, így kick-light szabályrendszerben vághatott neki a küzdelmeknek. A legjobb 8-ból indulva szlovák ellenféllel kezdett Viktor, akit fölényesen technikai K.O-val sikerült megvernie (minimum 2 bírónál 15 pontos különbség alakul ki). Az elődöntőben török ellenfél következett, akivel rendkívül kemény csata alakult ki, de ezen a meccsen is az esztergomi fiú kezét emelték a magasba. A döntő mérkőzést egy kiváló felkészültségű és fizikai adottságokkal rendelkező lengyel ellen vívta Viktor, de Ő sem tudott megálljt parancsolni a magyar fiatalnak, aki ezzel a győzelemmel megszerezte a 5. egyéni Európa-bajnoki címét.

A versenyzői sikerek mellett az edzői teljesítmények mellett sem mehetünk el szó nélkül. A Magyar Válogatott light-contact és kick-light szakágának vezetői évek óta Olasz Attila és a szombathelyi Dancsó Zoltán, akik az elmúlt időszakban olyan válogatottat építettek, amely képes lett maga mögé utasítani Európa mezőnyét az említett szakágakban. Mindkét kategória éremtáblázatának élén Magyarország végzett. Light-contactban 4 arany-, 5 ezüst- és 7 bronzérmet, kick-lightban 10 arany-, 4 ezüst- és 11 bronzérmet szerzett Magyarország. Utóbbi szakágban az elképesztő fölényt jelzi, hogy a második helyen végzett görögök 4 arany-, 4 ezüst- és 1 bronzéremmel zárták az Európa-bajnokságot. 

 

Szólj hozzá!

Olvastad már?

Dr. Etter Jenőre emlékeznek

Szeretnénk meghívni Önöket Dr. Etter Jenő volt esztergomi polgármester halálának…

Adatvédelmi aggályok az esztergomi polgármesterjelölt kampányoldalán

Közérdekű bejelentés érkezett az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalába az egyik esztergomi…

Kék szalaggal az állatokért

Komárom-Esztergom megyében is létrejött egy kék szalagos csoport a facebookon az állatokért.

Közel ötmilliárd forintból bővítette esztergomi gyárát a Kirchhoff Hungária

A karosszériaelemeket gyártó Kirchhoff Hungária Kft. közel ötmilliárd forintos…

© 2017-2019. igom.hu | Impresszum | hello@igom.hu