iGOM Logo

Félidőben az ajánlószelvény gyűjtés

2019-09-01 15:26

Egy hete szombaton indult el hivatalosan is az önkormányzati választások kampánya az ajánlások gyűjtésével. Nézzük hol tartanak az indulók!

Az ajánlási időszak felénél tartunk, a felvett ajánlóíveket szeptember 9-ig kell az indulni szándékozóknak leadni a Helyi Választási Irodánál. 

A valasztas.hu adatai szerint a mai napig mindösszesen a Fidesz-KDNP jelöltjei és a Szeretgom Egyesület részéről Kovács Géza adták le íveiket, őket nyilvántartásba is vették. 

A többiek még várnak az ajánlóívek leadásával. 

A polgármesterjelöltséghez 300, képviselőséghez pedig 21 és 26 közötti érvényes ajánlást kell leadni.

Probléma jelenleg maximum az Egész Esztergom Egyesületnél lehet, ugyanis a Cserép János vezette Szeretgom Egyesület az NVB-nél támadta meg a rivális egyesület nyilvántartásba vételét. 

Az ügyben eljáró NVB a benyújtott fellebbezést érdemi vizsgálat nélkül elutasította, azonban Cserépék ma (09.01.) 16 óráig még felülvizsgálati kérelmet nyújthatnak be a Kúriához. 

Augusztus 30-án a Szeretgom facebook oldalán megjelentek alapján, erre minden esély megvan. Ugyanis ezt írták: 

Hagyjuk meg a döntést a Kúriára! És ne ítéljünk el senkit, azért, hogy be akarja tartatni a jogszabályokat, határozatokat, törvényeket!

Eközben az Egész Esztergom Egyesület részéről Zentai-Plajner Zsolt kommentben ajánlott egyezséget a Szeretgom csapatának

Ha valamikor van értelme az egyeztetéseknek, akkor annak most van itt az ideje.
Mert ha három csapat áll a Fidesszel szemben, akkor a Fidesz nyert. Mi mint azt már számos helyen elmondtuk, hajlandóak vagyunk visszaléptetésekre.
Ha 4 helyen visszalépünk mi és ti is, akkor mind a három ellenzéki csapat tud listát állítani.
Ha a 4 visszalépésből mi 3-ban a Szeretgom, 1-ben a Civilek Esztergomért javára lépünk vissza, ti is megteszik ugyan ezt, akkor 8 körzetben 1 az 1 jelölt lehet a Fidesszel szemben.
A fennmaradó 2 körzetben maradna több induló a Fidesszel szemben. De itt is megoldható az, hogy mivel a listák miatt nem lehetséges a további visszalépés, ezért itt mindenki indít jelöltet, de közös közleményben megnevezzük azt az egy nevet, akire kérjük a szavazóink szavazatát.
Így nyerhető a választás.
Ezek a körzetek.
A polgármester személyét, hogy ki a legalkalmasabb a két ellenzéki közül, simán meg lehet szondáztatni. 

A Civilek Esztergomért Egyesület pedig gyakorlatilag - bizonyos feltételekkel - Hernádi Ádám polgármesterjelölt mellé állt, ahogy írják

Mivel Hernádi Ádám biztosra ennyi mindent beígért a város számára, és oly sokan kifejtették a lakók közül, hogy egy fiatal ,új, agilis embernek lehetőséget kell biztosítani, mi jól átgondolva arra a következtetésre jutottunk, hogy ettől a pénzbeli illetve összeköttetésbeli lehetőségtől nem szabad a várost megfosztani. Viszont, hogy mindez úgy működjön, ahogy az ígéretekbe le van írva és mondva, úgy gondoljuk, hogy a város részéről mindenképpen szükség van egy egészséges kontrollra, garanciára. Épp ezért, ha Hernádi Ádám valóban úgy gondolja, hogy tenni akar, és tenni tud a városért, nem jelenthet számára problémát, ha többségében teljesen független, civil, pártoktól minden tekintetben mentes képviselőkkel veszi körbe magát. Hisz a cél elvileg mindenkinél egy, a város fejlődése.
(...)
A másik két polgármester jelölt részéről eddig érdemleges tevékenységet a városért nem láttunk, sem biztos pénzforrást, sem megfelelő összeköttetést és támogatottságot nem látunk a hátterükben.
A város érdeke azt kívánja, hogy megkapjuk a beígért támogatásokat, pénzt, megtörténjenek a beígért fejlesztések.

Kiváncsian várjuk a fejleményeket! 

Szólj hozzá!

Olvastad már?

Trianon 100 - Esztergom

Esztergom egy csodálatos videóval emlékezik Trianon 100. évfordulójára.

Május 31-én nyit a Bazilika

Belépéskor testhőt mérnek. A maszk viselése és a védőtávolság betartása kötelező lesz.

Pályázunk a Városháza homlokzatának felújítására

Közel 600 milliós, vissza nem térítendő támogatásra pályázik Esztergom városa, hogy…

Május 18-tól újra lehet nyilvános misét tartani

Ezt Erdő Péter esztergom-budapesti érsek, bíboros jelentette be a főegyházmegye…

© 2017-2020. igom.hu | Impresszum | hello@igom.hu