iGOM Logo
Révfalviék melletti szavazásra buzdít a DK egykori választókerületi elnöke

A VK elnökségéről lemondott Manga Gyula az Egész Esztergom jelöltjei mellett foglalt állást …

Az ellenzéki programok

Nagyjából egy héttel a választás előtt az Egész Esztergom és a Szeretgom is bemutatta…

MEGHÍVÓ — 2019. október 23.

Az 1956-os nemzeti forradalmunk és Esztergom mártírjainak emlékére rendezett ünnepségsorozat …

A Jó Pásztor Kápolna mellett az altemploma is megújul

Az altempolm újra temetkezési hely lesz, keresik a jelenlegi sírhelyekben fekvők…

A Dunakanyar fővárosává kell tenni Esztergomot - VIDEÓ

2019-08-24 10:26 Forrás: RTVE Háttér

Hernádi Ádám volt az RTVE Háttér című műsorának vendége. Ő volt az első jelölt, aki nem a riválisairól, nem önmagáról, hanem a városról beszélt. Körvonalazódik a Fidesz esztergomi programja. 

Hernádi véleménye szerint a várost érintő összes kérdés kulcskérdés Esztergom életében. Ilyennek tartja a gát kérdését, az összes infrastrukturális és turisztikai fejlesztés.
Elmondta, hogy a gát fejlesztése az egyik legfontosabb dolog, a másik az olyan fejlesztések végrehajtása, mint az út és járdafelújítások valamint belváros nívójának visszaadása. 
2016-ban a Kormány döntött egy 70 milliárdos Dunakanyar fejlesztési programról, amelyből Esztergom városa 17 milliárd forintot nyert el. Kihangsúlyozta, hogy ezekért a fejlesztési pénzekért erős verseny lesz a városok között. Az, hogy az elkövetkező öt évben hogyan helyezkedik Esztergom és milyen erővel képes lobbizni ezekért az összegekért, a következő ötven évre meghatározza a város életét. 

Hernádi Ádám újra rámutatott: az esztergomiak életében talán a legfontosabb dolog a gát kérdése. Jelenleg is folytat több tárgyalást kormányzati szerepőkkel ennek megvalósításáról. A gát megvalósulása és az általa nyújtott stabilitás és biztonság magával hozza az újabb befektetők érkezését és az infrastrukturális beruházásokat.

A jelölt kitért arra is, hogy a város gazdasági szereplőivel jó, partneri viszonyt kell folytatni. Célja, hogy újabb gazdasági szereplőket vonzzon az Ipari parkba, ami munkahelyeket teremtene és fejlesztéseket generálna a városban. 

A turizmussal kapcsolatban kimondta: Esztergomot a Dunakanyar fővárosává kell tegyük! Erre minden adottságunk megvan. Szeptember 10. környékén jelenik meg Hernádi Ádám részletes programja, amely az "Esztergom - A Dunakanyar fővárosa fejlesztési terv" nevet kapta. Vállalja, hogy a programban leírtakat meg is valósítja megválasztása esetén. 
Szerkesztői kérdésre válaszolva kiderült, hogy ezidáig több mint 1300 konzultációs kérdőívet küldtek vissza az esztergomiak. A kérdőívek közül sok tartalmazott még plusz információkat is arról, hogy az esztergomiak mit látnak fontosnak. Ez segíti a prioritások felállítását. Ezidáig az derült ki számára a válaszokból, hogy a legfontosabb az olyan városüzemeltetési kérdések megoldása, mint a járdafelújítás, a belváros rehabilitációja. 

A Dunakanyar fővárosa elnevezés tartalmazza a kulturális főváros jelleget is a Dunakanyarban. Ehhez minden adottságunk megvan. A város számára fontos az egyházzal való párbeszéd fenntartása, mert Esztergom nincs az egyház nélkül, hiszen városunk a magyarországi katolicizmus központja. Mindezek mellett szórakozási lehetőséget és szabadidős programokat kell biztosítani a gyerekeknek és a családoknak is.
A városvezetésnek be kell vonzania a gasztrokultúra fejlesztésében érdekelt szereplőket.

Zárszóként elmondta: vissza kell adni az identitásukat az embereknek, hogy szeressenek itt élni. A lokálpatriotizmus ebben kulcsszerepet játszik, azonban ehhez hozzá kell járulni a városvezetésnek is. Például a városüzemeltetési kérdésekkel, a gát kérdésével olyan fajta stabil helyzetet kell teremteni amiben szeretnek az esztergomiak élni. 

Szólj hozzá!

Olvastad már?

Esztergom a magasból

Ilyen minőségű drón felvételt már rég láthattunk a városunkról!

Adatvédelmi aggályok az esztergomi polgármesterjelölt kampányoldalán

Közérdekű bejelentés érkezett az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalába az egyik esztergomi…

Suzuki: Az autózás jövője

A Suzuki szerint az elektromos autók szélesebb körű elterjedésére azonban még várni kell,…

IV. Főtéri Szüreti Fesztivál

2019. szeptember 20-22. között rendezik meg az IV. Főtéri Szüreti Fesztivált Esztergomban, a…

© 2017-2019. igom.hu | Impresszum | hello@igom.hu