iGOM Logo
Ingyenes nyílt nap a Keresztény Múzeumban

A Keresztény Múzeum, szeptember 15-i Ars Sacra programja

Kék szalaggal az állatokért

Komárom-Esztergom megyében is létrejött egy kék szalagos csoport a facebookon az állatokért.

A Kertvárosi Óvoda elnyerte a Boldog Óvoda címet!

A Jobb Veled a Világ Alapítvány nyílt pályázatot hirdetett magyarországi és határon túli…

Mozgássérült kislánynak is segítenek gyógyulni a különleges bajóti versennyel

Szeptember 21-én hagyományteremtő szándékkal rendez terepakadály-futóversenyt a Fair Play…

Kitört a nagy ellenzéki kommentháború Esztergomban

2019-08-18 18:01

Az Egész Esztergom nem a Szeretgom Egyesülettel párhuzamosan, hanem helyettük kíván indulni az őszi helyhatósági megmérettetésen - ez az IGOM facebook oldalán kiteljesedett kommentháborúból derült ki. 

Amióta az Egész Esztergom bejelentette, hogy indul az önkormányzati választásokon, Cserép János csapata teljes pályás letámadást indított a rivális egyesület és annak jelöltjei ellen. 
Az egyik legelső támadás az Egész Esztergomban résztvevő egykor a Mi Hazánk Mozgalmat képviselő, azóta azonban onnan kilépett tagokat vette célkeresztbe.

A válaszcsapás sem maradt el, hiszen Cserép oldalán is indul olyan jelölt, aki egykoron a szélsőjobb "Magyar Önvédelmi Mozgalom" nevű formációjának tiszteletbeli elnöke volt.

A téma az RTVE műsorában is terítékre került, ahol a Cserép János a jelöltjének múltját firtató kérdésre válaszul merőben másról kezdett beszélni. 
Az erről szóló videó egy részlete kikerült oldalunkra is, ez alatt a bejegyzés alatt bontakozott ki egy komolyabb vita a Szeretgom és az Egész Esztergom tagjai között. 

Nem ezeket a drodiokat keresitek!

A kérdéses kommentfolyam itt érhető el: facebook.com

Ebben a vitában azonban tulajdonképpen a lényeg nem azon van, hogy épp ki a náci és ki nem, hanem itt világított rá Körmöczi Miklós az Egész Esztergom Egyesület jelöltje az ő céljaikra az indulásukkal.

Ahogy írja: 

Én nem szeretnék olyan városban élni, ahol a polgármester és a képviselők a versenytársak mocskolásából kovácsolt előnnyel jutnak "hatalomra". Azt nem tudom, hogy érzékelték-e már, hogy mi, az Egész Esztergom jelöltjei, nem a Fidesznek akarunk biztos nyerési lehetőséget biztosítani a párhuzamos indulással az ellenzéki oldalon, hanem a Szeretgom Egyesület jelöltjei HELYETT kívánunk indulni.

Kicsit később ajánlattal fordul a Szeretgom jelöltjei felé: 

Ajánlatunk úgy szólt, hogy körzetenként hasonlítsuk össze a két társaság jelöltjeit, akinek esélyesebb a jelöltje, az induljon, Esztergom érdekeit szem előtt tartva. A Szeretgom a leghatározottabban elzárkózott ettől a javaslattól, majd másnap kiadták azt a nyilatkozatot, hogy a jövőben semmilyen egyeztetésre, fúzióra nem hajlandóak. Mást nem tehettünk, kénytelenek voltunk egyedül folytatni a megkezdett utat... ha Szeretgomtól mégis úgy gondolja valaki, hogy csatlakozna hozzánk, akkor még néhány napig nyitva áll az ajtó, amíg az ajánlóívek igénylését le kell adni.

A másik oldalról egy kommentelő - aki saját bevallása szerint csak - a Szeretgom Egyesulet lelkes civil támogatója, aki részt vesz a közös munkában és az egyeztetéseken így ír: 

Egyeztettunk veletek... Megigertetek hogy nem indultok csak segiteni akartok... Nyugtaztuk... Vartuk a listatokat nem adtatok.. Vartuk 2 szer is hogy eljojjetek kozenk es beszeljunk... Nem jottetek... Vartuk hogy egyutt dolgozunk.... Erre elindultatok... Allitottatok hogy semmi kozotok Stamusz egyesuletehez... Erre tessek...Ugyhogy mielott barki folott barmilyen palcat kivan torni kedves Miklos, es kovetel dolgokat eloszor erdemes lenne talan szembenezni a tennyel, hogy kegyetlenul atvertek nem egy embert ebben a varosban es a mi kozossegunkben.. Kapaszkodnak eppen abba amibe tudnak, de anno is elmondtuk, hogy a javasolt jeloltjeik kozul az ,, egyhetes,, mihazankosokkal nem tudunk egyutt mukodni, mindenki masrol pedig egyeztessunk. Jah hogy szervezetukon belul az ,, egyhetes,, mihazankosok diktalnak? Kellemetlen....
Az esely folyamatosan adva van, de nem mi tununk el, masitjuk meg az igereteket, vagy eppen altatunk embereket.

A kommentháború azóta sem csendesedett, érdemes követni mindenkinek, aki kíváncsi az esztergomi politikai történésekre. 
 

Szólj hozzá!

Olvastad már?

Az Esztergomi Helyi Akciócsoport hírei

A két új pályázat ismertetésére egy-egy tájékoztató fórumot szervez az Esztergomi…

Felújították Esztergomban az Árpád-házi Szent Erzsébet épületeit

Felújították Esztergomban az Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium, Óvoda és Általános…

A vezetés közbeni mobil-használatot ellenőrzik egész héten

Az európai kampány során elsősorban a menet közbeni mobiltelefon-használatot ellenőrzik.

Jön az Ízek-Korok-Hangulatok Fesztivál!

Már csak néhány nap és elkezdődik Esztergom legnagyobb gasztronómiai fesztiválja

© 2017-2019. igom.hu | Impresszum | hello@igom.hu