iGOM Logo
Ünnepi szemétszállítási rend

A szemétszállítás rendje és a szolgáltatást végző cég ügyfélszolgálati irodájának…

Meghívó képviselő-testületi ülésre

Esztergom Város Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli ülését 2019. december…

Nyitott Műterem - Brassai Gabival

Brassai Gabi festőművész megnyitja egy délutánra műtermét a közönség előtt.

Ők Esztergom jó tanulói, jó sportolói

A Vármúzeum lovagtermében köszöntötték a sportéletben és tanulásban egyaránt kiemelkedő …

Baltával garázdálkodott - videó!

2019-06-28 09:40 Forrás: ugyeszseg.hu

Az Esztergomi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és rongálás vétsége miatt bíróság elé állította azt az esztergomi férfit, aki baltával támadt a környezetére.

A vádlott 2019. június 22-én, délután, Esztergomban egy kocsmában italozott. A férfival az élettársa közölte, hogy elköltözik, ezért a nő hazament, de számított arra, hogy az ittas férfi haza fog érkezni, ezért a padláson elrejtőzött. A vádlott késő este ért haza, de az élettársát nem találta, ezért a fészerből magához vett egy 27 cm hosszú baltát, és azzal elindult élettársa munkahelyére. Itt a vádlott a baltával a vaskaput ütötte, majd azt többször belevágta a házra felszerelt névtáblába, a tetőcserepek közül kettőt letört, széttörte a kapu feletti lámpát, a mozgásérzékelőt, a kamerás kapucsengőt, ezen túl a kapu bal oldalán a vakolatot leverte a falról.

Egy szomszéd rászólt a vádlottra, hogy fejezze be, aki ezt hallva a baltát belevágta a  férfi lakóházába, azt megkarcolta. Ezt követően egy lakóház előtt elhaladva a baltát abba belevágta, azt több helyen megkarcolta, majd a ház egy részén a vakolatot leverte. A férfi egy buszmegállóban a baltával a menetrendet tartalmazó utastájékoztató tábla plexi borítását törte be, majd egy lakóház falába háromszor belevert, ezután utcán parkoló tehergépkocsi jobb oldali visszapillantó tükrét a baltával letörte.

A férfi a rongálással két esetben okozott 50.000 forintot meghaladó kárt, így a garázdaság mellett a rongálást is elkövette.

A vádlottat a rendőrök még az nap este elfogták, bűnügyi őrizetbe vették, amelynek ideje alatt az ügyészség őt bíróság elé állította.

A tárgyaláson a bíróság az ügyész indítványa alapján a különös visszaesőnek minősülő vádlottat halmazati büntetésül 1 év 8 hónap börtönbüntetésre, és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte, továbbá megállapította, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható. Az ítélet jogerős, ezért a férfit a szabadságvesztés végrehajtására büntetés-végrehajtási intézetbe szállították.

A baltás akció megtekinthető az Ügyészség oldalán!

Szólj hozzá!

Olvastad már?

Idén nem lesz tűzijáték

Óév búcsúztató tűzijáték helyett Széchenyi-téri fényfestés, az adventi időszakhoz és…

Így védd meg magad a virtuális térben! — Digitális Immunerősítő roadshow

Hernádi Ádám polgármester programjának szerves részét képezte a gyermekek internetes…

Köztünk élnek – Vonka Viktor

Köztünk élnek sorozat 2019. évi utolsó vendége Vonka Viktor utcazenész lesz.…

© 2017-2019. igom.hu | Impresszum | hello@igom.hu