iGOM Logo

Utólag kiderült: a képviselőknek volt igazuk

2019-06-21 08:31

2017 nyarán egy esztergomi McDonald's építésre hivatkozva adott volna el vagy adott volna bérbe Romanek és jegyzője egy telket. A testület akkor leszavazta. Most a 2017-es ár, több mint kétszereséért kelt el az ingatlan. Mintegy 80 milliót nyert a város most ezen. 

Információink szerint mintegy 140 millió forintért kelt el a Tesco melletti, eredetileg buszvégállomásnak tervezett telek, amelyet Romanek Etelka 2017-ben egy McDonald's építésére hivatkozva adott volna bérbe, úgy, hogy a bérlő aztán elővásárlási jogot is kapott volna az ingatlanra. Az árat akkor 58 millió forintban határozta meg a Városháza.

A képviselők, akkor megakadályozták az ügylet létrejöttét, hivatkozva az építési szabályzat majdani módosítására, ami a 2017-es 2%-os beépíthetőséget 30%-ra növeli a területen, így az ingatlan értéke többszörösére nőhet - mondták akkor. 2017-ben a polgármester volt az egyetlen aki mindenképp megkötötte volna az üzletet az akkori jelentkezővel, az alpolgármester tartózkodott. A Fidesz-frakció többi része és az ülésen résztvevő ellenzéki képviselők elutasították az előterjesztés tárgyalását. Az akkori vitáról és az a polgármester akkori érveléséről ITT számoltunk be. Érdemes visszanézni az akkor történteket. 

Nos, 2019-re bebizonyosodott, hogy a képviselőknek - annak ellenére, hogy a 2017-es előterjesztést a jegyző és a pénzügyi osztály vezetője sem találta aggályosnak - igazuk volt.

Így a város most hozzávetőlegesen 80 millió forinttal többért értékesíthette a telket, mint amennyiért 2017-ben szerette volna eladni a Városháza. 


 

Szólj hozzá!

Olvastad már?

ÉLET IDŐ

Gál András fotókiállítása nyílik 2020.07.04. szombat 18 órakor az Esztergomi Dzsámi…

Megkezdődik a Franka új szárnyának építése

Kétszer nagyobb alapterületű tornaterem kerül az udvar eddig beépítetlen oldalára

© 2017-2020. igom.hu | Impresszum | hello@igom.hu