iGOM Logo

Finnországban konferenciázott Romanek Etelka

2019-06-19 18:27 Forrás: www.esztergom.hu

Az idősödő társadalomról tartott előadást Romanek Etelka, bemutatva a téma fontosságát és a megoldási módozatokat, az esztergomi példákat a finnországi Hämeenlinnában 2019. június 12 – 14. között megrendezett XIV. Finn – Magyar testvértelepülési Konferencián. 

A konferencián 130 résztvevő képviselt 42 önkormányzatot.

A konferencia tematikája a két ország önkormányzatainak aktuális kérdései köré szerveződött: digitalizáció és az intelligens városok kilátásai, a települések, városok vonzereje és vitalitása, elöregedő társadalom, valamint a mindig aktuális oktatás és tanulás.

Az első nap a gyakorlati bemutatóké volt: a résztvevők megismerkedtek az egyes témákhoz kapcsolódó helyszínekkel: a Hämeenlinnai Szakfőiskola digitális projektjeivel, a helyi Iittalai Gazdasági Térség fejlesztésével, a Sauvolai Jóléti Központ működési központ koncepciójával és az otthonápolás működési logikájával és a technológiák hasznosításával, illetve a Nummikeskus Iskolával és az ottani kulturális-, sport és egészségügyi központtal és könyvtárral.

A második nap a csoportmegbeszéléseké és a plenáris ülésé volt. A nagyszámú résztvevő előtt az idősödő társadalomról tartott Romanek Etelka, polgármester előadást, bemutatva a téma fontosságát és a megoldási módozatokat, illetve az esztergomi példákat.

A harmadik napon a vendéglátók Hämeenlinnát, a híres finn zeneszerző, Sibelius szülővárosát és környékét mutatták be a konferencia résztvevőinek.

A város magyar szempontból azért is emlékezetes hely, mert az itteni sportközpontban nyerték meg a magyar sportolók az 1952-es olimpia öttusa aranyérmét.

 

Szólj hozzá!

Olvastad már?

Trianon 100 - Esztergom

Esztergom egy csodálatos videóval emlékezik Trianon 100. évfordulójára.

Megkezdődik a Franka új szárnyának építése

Kétszer nagyobb alapterületű tornaterem kerül az udvar eddig beépítetlen oldalára

© 2017-2020. igom.hu | Impresszum | hello@igom.hu