iGOM Logo

Abszolút nem biztos, hogy csak két csapat áll pályára októberben

2019-06-18 21:28

A facebookos kommentek alapján úgy tűnik, hogy az ellenzék nem minden tagja felhőtlenül boldog attól, hogy Cserép János személyében találták meg a megváltót, és úgy tűnik, hogy a csapatában sem szeretne mindenki szerepelni. Egyre sanszosabb annak az esélye, hogy mások is pályára lépnek októberben. 


Zentai-Plajner Zsolt megyei önkormányzati-képviselő a következőket írta egy facebook csoportban a mai "történelmi bejelentés" alá kommentként: 

Nem árulok el nagy titkot, ha jelzem, hogy Stámusz Andrea és én is el szeretnénk indulni az őszi önkormányzati választáson itt Kertvárosban. (...)

De azt is el kell mondani, hogy Cserép János önjelöltsége óta minket nem keresett, velünk nem tárgyalt. 
Ha Kertvárosba olyan embert szeretnének aki eddig is tett az itt élőkért, aki nem csak 5 évente a választások idején bújik elő a semmiből, akkor szerintem Stámusz Andrea megkerülhetetlen, kihagyhatatlan szereplője bármilyen megállapodásnak, összefogásnak.

Véleményem szerint hamarosan más civil szervezet is bemutatja a csapatát. És nem az a fontos ki lépett előtt a "színpadra", hanem, hogy kik a csapat tagjai és eddig mit tettek. Ezeknek a civil szervezeteknek pedig beszélniük kell egymással, mert ennek hiányában ismét a Fidesz fog nyerni. Ha pedig Cserép Jánosnál lesz ( van) alkalmasabb jelölt a Fidesszel szemben, akkor ha János tényleg hisz az összefogásban és az egységben, reméljük visszalép a másik jelölt javára.

A civil szervezetek közt sem teljes a támogatottság. Kőszeghy Lajos, a Haladó Esztergomért Egyesület elnöke június 11-én a Cserép János tollából szerencsétlen módon megfogalmazott "férgezős" metafora kapcsán írta ezt:

Azért egy fontos tényezőre felhívom a figyelmet ! Esztergomban jelentős ismertséggel rendelkező civil egyesület nem támogatja Cserép urat!

Szintén ugyanitt, Manga Gyula a DK helyi elnöke pedig ezt írta: 

A Demokratikus Koalíció esztergomi szervezete elhatárolódik minden nemmű tisztességtelen, nemtelen, politikai ellenfenfelet lejárató kijelentésektől. Ehhez nem adjuk a támogatásunkat.

Amúgy ő volt az, aki saját közösségi oldalán már korábban is arról írt, hogy: 

Egyes információk szerint a helyi önkormányzati választásra nem csak egy jelölt pályázik.

Erre válaszul, a C7 portálon heves kirohanást intéztek Manga és a helyi DK ellen. Ennek ismeretében több mint fura, hogy a mai bejelentésben, mint az összefogás részvevője szerepel a DK, azonban a mellékelt csoportképen sem ők, sem a Haladó Esztergomért Egyesület nem szerepel. 

A fentiek alapján inkább kétséges, mint biztos az egy az egy elleni választási párharc a körzetekben, sőt talán még a polgármesteri tisztség esetében is. 

Szólj hozzá!

Olvastad már?

ÉLET IDŐ

Gál András fotókiállítása nyílik 2020.07.04. szombat 18 órakor az Esztergomi Dzsámi…

Megkezdődik a Franka új szárnyának építése

Kétszer nagyobb alapterületű tornaterem kerül az udvar eddig beépítetlen oldalára

© 2017-2020. igom.hu | Impresszum | hello@igom.hu