iGOM Logo

Magyar Örökség-díj a Frankának

2019-06-16 10:43 Forrás: www.frankaegom.hu

A Magyar Örökség és Európa Egyesület Magyar Örökség-díj Bírálóbizottsága, a beérkezett állampolgári javaslatok alapján, "A kommunista diktatúrában működött NYOLC KATOLIKUS GIMNÁZIUM KERESZTÉNY ÉRTÉKMENTŐ SZOLGÁLATÁÉRT" a Temesvári Pelbárt Ferences Gimnáziumot  Magyar Örökség-díjban részesítette.

Kilencvenötödik alkalommal ítéli oda a Magyar Örökség és Európa Egyesület a Magyar Örökség-díjakat a szellemi kultúra legmeghatározóbb képviselőinek.

Az akadémiaalapító gróf Széchenyi István, valamint gróf Klebelsberg Kunó szellemisége jegyében, 1993-ban a Magyar Örökség és Európa Egyesület (MÖEE) hozta létre ezt a díjat.

A Magyar Örökség Díj azon magyar személyeknek, intézményeknek és csoportoknak adható negyedévente, akik és amelyek tevékenységükkel hozzájárultak a magyar kultúra, a gazdaság, a sport, a tudomány, azaz a magyar társadalom erkölcsi, szellemi felemeléséhez.

A Magyar Tudományos Akadémia budapesti, Széchenyi téri dísztermében június 22-én, szombaton kerül sor a díjról szóló oklevél és aranyjelvény ünnepélyes átadására. 

Szólj hozzá!

Olvastad már?

ÉLET IDŐ

Gál András fotókiállítása nyílik 2020.07.04. szombat 18 órakor az Esztergomi Dzsámi…

Megkezdődik a Franka új szárnyának építése

Kétszer nagyobb alapterületű tornaterem kerül az udvar eddig beépítetlen oldalára

© 2017-2020. igom.hu | Impresszum | hello@igom.hu