iGOM Logo

Itt tart az esztergomi szemét ügy

2019-01-18 08:57

Mivel a városnak nem sikerült a mai napig sem hivatalos formába öntenie az információkat a szeméthelyzet megoldására tett erőfeszítéseiről, így az LMP anyagát mutatjuk. 

Vigh László, az LMP esztergomi képviselője így ír: 

Szemét (egy) ügy

Hétfőn megvolt a rendkívüli testületi ülés, ma pedig a munkaértekezlet a hulladékszállítás ügyében.
Valamivel többet tudok már, de azért még nem teljesen OK minden. A közszolgáltató (Vertikál) és a gyűjtést eddig végző (Eszköz) két dolgot vetett fel:

1. Elszámolás:
Mint megtudhattuk a nyílt ülésen, több mint 140.000.000,-Ft tartozást halmozott fel az Oroszlányi Környezetgazdálkodási Zrt. (mint a Vertikál alvállalkozója) az esztergomi Eszköz Kft.-vel szemben. Sajnos erről semmi más infó nem hangzott el sem hétfőn, sem ma. Ja, az azért elhangzott, hogy ne gondoljunk rosszra, ez nem olyan, mint nemrég Gödöllőn, itt egy teljesen más helyzet van.
Helyzet van, pénz nincs. Pedig a lakosság befizeti a szemétdíjat az NHKV Zrt.-nek. A láncban a következő szereplő a Vertikál. Ezt követi az előbb említett oroszlányi cég, és csak ezután jön a sorban a hulladékkal ténylegesen találkozó Eszköz. Logikus, ennél egyszerűbb, olcsóbb nem is lehetne.

2. Átrakó:
Ez az a pont, amire a Vertikál a leveleiben, szerződéstervezetében és a mai munkaértekezleten folyamatosan fókuszál. Az átrakó a kertvárosi volt szeméttelep területén van (ez városi ingatlan), itt tömörítik és rakják át konténerbe a Zöld-Út Kft. tulajdonában levő állomáson a kukásautók tartalmát (majd szállítják 120km-t…). Nem igazán derült ki, hogy mi miatt lett hirtelen rossz a 4 éven át működő rendszer, de a Vertikál foggal-körömmel ragaszkodik ahhoz, hogy az egész átrakó hozzá kerülhessen.

Itt tartunk ma.

Vigh László – önkormányzati képviselő

Szólj hozzá!

Olvastad már?

Átadták az Adalbert Hotel Szent Tamásról elnevezett új szárnyát

Esztergomban hétfőn átadták az Adalbert Hotel Szent Tamásról elnevezett új szárnyát: a…

Módosul a menetrend 29-én a Tour de Hongrie miatt

2020. augusztus 29-én (szombaton napközben) a Tour de Hongrie kerékpárverseny idején…

Itt az új esztergomi adóbeszedési bankszámlaszámok!

2020. szeptember 1-től új adóbeszedési bankszámlaszámokat kell használni Esztergom…

Ismét fogad hulladékot a Kesztölci úton található hulladékkezelő telep

A Kesztölci úton található állomáson munkanapokon 8-14 óra között lehet leadni a…

© 2017-2020. igom.hu | Impresszum | hello@igom.hu