iGOM Logo
Zarándokútra indult polgármesterünk

Az idei zarándokútra Révész Máriusszal és Schmittné Makray Katalinnal együtt indult útnak…

Lakástakarékpénztári megtakarítással rendelkezőknek

Bár a hosszú éveken keresztül elérhető lakástakarékpénztári megtakarítási terméket…

Fákat ültettek a Búbánat-völgyi tavaknál

Tizenöt kocsányos tölggyel gazdagodott a Kerek-tó és a Fürdő-tó partja Búbánatvölgyben.

Takarítsuk ki Búbánatvölgyet!

Április 14-én, vasárnap a Vasas Horgász Egyesület környezetvédelmi napot tart, a cél…

Érik a botrány az új piac körül

2018-12-29 08:47

2016. decemberében tartottak egy közmeghallgatást, amelyen gyakorlatilag eldőlt: Esztergom város új piaca a Simor János utcában, tömbösített formában lesz kialakítva. Ennek épp két éve. A piac azonban még mindig sehol. Sőt! 

Itt lesz a piac

Az eltelt két év ellenére a mai napig egy banális probléma miatt vannak nehézségek a kivitelezés megkezdésével. Történt ugyanis az, hogy a teljes mértékben inkompetens hivatal képtelen volt azt a telket megvásárolni vagy kisajátítani, amelyen keresztül az építési forgalom, majd pedig az árufeltöltés megvalósulhatna. 

Amint az mindenki számára ismeretes, a Simor utca díszburkolata hamarosan elkészül. Az új burkolaton keresztül nem folyhat építési teherforgalom. Az eredeti tervek szerinti megoldásra (értsd: az érintett telek megszerzése) pedig, ahogy fent említettük: a városháza (élén a Romanek Etelka polgármester által egyszemélyben kiválasztott  -  és ahogy egyszer dr. Völner Pál fogalmazott: egy más településen megbukott - jegyzővel) két év alatt képtelen volt megoldást találni. 

A történetet tovább bonyolítja, hogy a késlekedés súlyos összegekbe kerülhet a városnak, ugyanis a TOP-1.1.3-16-KO1 pályázaton Esztergom Városa közel egy milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert a piac megvalósítására. Amennyiben a piac 2020. december végéig nem készül el, akkor ezt az összeget a város bebukja és vissza kell utalni. Ismétlem mégegyszer: azért, mert az elmúlt két évben a városháza képtelen volt az érintett telek tulajdonjogát megszerezni, annak ellenére, hogy a képviselőtestület tagjai többször is rákérdeztek már a project állapotára. 

Legutóbb például december 13-án, amikoris többszöri mellébeszélés után dr. Endre Szabolcs jegyző kinyögte, hogy a kisajátítás meghiúsulása esetére még egy b-tervben is gondolkodnak, amely a piac áttervezésével és jelentős késedelemmel járna.

Érzéseim szerint, - tekintettel arra, hogy a beruházás befejezésére épp két év van már csak - már most jelentős a késedelem, ugyanis információink szerint a városháza a mai napig még meg sem rendelte a piac kiviteli terveit
Amennyiben január első napjaiban megrendelnék a kiviteli terveket, akkor az leghamarabb március-április környékén készülhet el. Ezután lehet kiírni a közbeszerzést a kivitelezésre, aminek eredménye talán valamikor novemberre lesz várható. A november pedig felénk egyet jelent a téllel, ami nem igazán kedvez az építési munkálatoknak. 

Itt tartunk. Az idő pedig telik. 
 

Szólj hozzá!

Olvastad már?

Ünnepi ajándék!

Olvasói levél Molnár Lászlótól.

1993 - amikor az esztergomi Bazilika lángolt

Szörnyű a párizsi Notre Dame katedrálisban pusztító tűzvész. 1993-ban itt Esztergomban is…

Négy év alatt teljesen megújul az esztergomi bazilika

Négy év alatt több mint 13 milliárd forintból teljesen megújul Magyarország legnagyobb…

Fényes éremkollekció az innsbrucki Világkupa állomásról

Összesen 4 arany- és 3 bronzérmet hozhattak haza Tirolból az esztergomi kick-boxosok.

© 2017-2019. igom.hu | Impresszum | hello@igom.hu