iGOM Logo

Bor, mámor és Esztergom – ez a Borhíd!

2018-10-01 18:35 Forrás: www.borhid.com

Magyarország több borrégiója, élő koncertek, vásártér és vidámpark is várja a látogatókat az idei Borhíd Fesztivál és Borünnepen, amelyet október 5-7-ig rendeznek meg Esztergomban.

 

A háromnapos, ingyenes fesztiválra az ország számos pontjáról érkeznek borászatok, akik legalább 100 féle bort kínálnak majd a látogatóknak. Olyan, méltán híres borvidékek nedűit kóstolhatják majd, mint Villány és Badacsony, de térségünk pincészetei is képviseltetik magukat, például Neszmélyről és Kesztölcről.

 

A fesztivál a jó borok mellett a szórakozásról is szól. A rendezvény egyik kiemelt célja, hogy a fiatalságot is megmozgassa és népszerűsítse a kulturált borfogyasztást. A fesztivál mindhárom napján, már kora délutántól a korosztály körében elismert zenekarok koncertjei szórakoztatják majd a látogatókat. A zenei minőség a Borhídon elengedhetetlen, idén is minden zenekar élőben játszik a színpadon.  

 

A Wellhellot, a Brainst és a Follow the Flowt nem kell bemutatni a közönségnek, a srácok hatalmas bulival készülnek az esztergomi fellépésükre. Mellettük itt lesz még az egyik legnagyobb hatású rap/hip-hop csapat, az Animal Cannibals, akiket a stílus magyarországi előfutáraiként is emlegetnek. 

A színpad napközben sem lesz üres, olyan zenekarok várják a fesztiválozókat, mint az Újvilág Utca, a Lifehack, a Hold Utca, a Before the Last, a Koalabell, a Delight Inc. és a SirVive.

Célszerű tehát korábban érkezni, nem csak a zenekarok miatt, de mindezek mellett természetesen kézműves vásárral és ételkülönlegességekkel is készülnek a szervezők.

A legkisebbeket sem érdemes otthon hagyni, hiszen az Erzsébet park egy hatalmas vidámparkká változik át. Ez viszont nem csak a gyerekeknek szól, a pörgést, forgást, magasságot, gyorsaságot kedvelő fesztiválozóknak is készülnek meglepetésekkel a szervezők. 

Idén is sok élménnyel vár mindenkit a Borhíd Fesztivál és Borünnep október 5-7-ig Esztergomban, a Mindszenty téren, a Kossuth hídon, az Erzsébet parkban és a Kis-Duna sétányon.

Bővebb információ: 
https://www.facebook.com/borhidfesztival/

 

Borhíd Fesztivál és Borünnep

2018

Műsorfüzet

 

 

Péntek

 

17.00 Újvilág Utca

Az Újvilág Utca egy Szombathelyről indult, jelenleg Budapesten aktív zenekar, amely műfaját tekintve modern beatzenét, indie zenét játszik törekedve a letisztultságra, magyar dalszövegekkel,  ritmikájában pedig sokat merít a 21. század elektronikus zenéiből.

 

19.00 Lifehack

A négy tagból álló, női frontemberrel rendelkező zenekar 2016-ban alakult Budapesten. Elektronikus elemekkel tarkított amerikai pop-rock dalaik energikusak, amelyek nyomot hagynak és erőt adnak közönségüknek.

 

21.00 Brains

A Brains Magyarország legsikeresebb elektronikus zenét játszó koncertzenekara. 2006-ban kezdődött az új időszámítás az együttesben: akkor csatlakozott ugyanis a zenekarhoz az Irie Maffiában is közreműködő Kéri András, azaz MC Columbo. Az új énekessel a drum-n-bass, a hiphop és a ragga is beépült a Brains zenei világába. A zenekar rendkívül sikeres nagyszínpados fesztiválfellépései mellett országszerte ad teltházas klubkoncerteket. 

 

Szombat

 

14.00 Hold utca

A Hold utca egy magyar nyelvű, szövegközpontú, dallamos zenét játszó alterzenekar. Az együttes legújabb dalait is hozza a fesztiválra, az ''Óriások vagyunk' című nagylemeze 2018. júniusában jelent meg.

 

16.00 Before the Last

Jelenleg heten tartoznak a Before The Last kötelékébe. Megalakulásuk után nem sokkal országszerte adtak koncerteket és játszottak fesztiválokon is. Dalaik nagyrészt a pop-rock és a ska stílusába sorolhatók, de természetesen a lírikusabb stílusok vonalát is szívesen viszik színpadra.

19.00 Koalabell

Érzelmi hullámvasúton száguldó brit rock - ez a Koalabell. Dallamos, könnyen magával ragadó, áhítatba emelő énektémák és érzelmi hullámvasúton száguldó zene jellemzi az együttest. A zenekar minden tagja saját történetét meséli el a dalokon keresztül. Idén nyáron jelent meg legújabb klipjük, Koktél címmel.

 

21.00 Wellhello

A Wellhello kollektíva a hip-hop előadó Fluor és a producer-énekes-dalszerző Diaz közös produkciója, mely elképesztő gyorsasággal vált hazánk egyik top zenekarává. A sikerek és nézettségek önmagukért beszélnek, nincs, aki ne ismerné valamelyik időtlen sikerdalukat, mint pl.: „Rakpart”, „Apuveddmeg”, „Sokszor volt már így”, „Emlékszem, Sopronban”. Az elnöki kettős rövid idő alatt írta be magát a hazai popzene történelemkönyvébe.

 

Vasárnap

 

14.00 Delight Inc.

A Delight Inc. egy 5 fős formáció, 2014-től koncertezik a mostani felállásban. Saját számok és más híres előadók slágerei szerepelnek a repertoárjukon. A zenekarnak idén májusban jelent meg az első kis lemeze, amelyen 5 szám hallható.

 

16.00 Animal Cannibals

Az Animal Cannibals az egyik legnagyobb hatású magyar rap/hip-hop csapat, a stílus egyik magyarországi előfutáraiként is szokták őket nevezni. Alapvetően a könnyedebb formákat preferálják, így a viccesebb, de mégis mondanivalóval bíró szövegeik szélesebb közönséghez is el tudnak jutni. A kannibálok népszerűsége máig töretlen.

 

18.00 SirVive

Az eredetileg pécsi székhelyű zenekar 2008-ban alakult, és lassan 10 éve készíti saját dalait. Zenéjükben többek között hip-hop, rock és elektronikus zenei stílusjegyek keverednek. Színpadi produkciójuk pedig kifejezetten energikus, tele izgalmas megoldásokkal, így a csapat méltó előzenekara volt már a Wellhellonak, a Majka & Curtis LIVE produkciónak vagy éppen ByeAlex és a Sleppnek.

 

20.00 Follow the Flow

„Nem tudja senki, hogy honnan jöttem, hogy hányszor volt sötét az ég fölöttem” – ezt a refrént is hangosan énekelheti majd a közönség a Borhídon! A fiúknak, úgy tűnik, bevált, hogy követik az áramlatot, a 2018-as Petőfi Zenei Díjon az Év felfedezettje kategóriában jelölték a csapatot. A banda üde színfolt a magyar könnyűzenei palettán. 

 

Szólj hozzá!

Olvastad már?

Itt az új esztergomi adóbeszedési bankszámlaszámok!

2020. szeptember 1-től új adóbeszedési bankszámlaszámokat kell használni Esztergom…

Átadták az Adalbert Hotel Szent Tamásról elnevezett új szárnyát

Esztergomban hétfőn átadták az Adalbert Hotel Szent Tamásról elnevezett új szárnyát: a…

© 2017-2020. igom.hu | Impresszum | hello@igom.hu