iGOM Logo

Október 16-tól a városban tilos lesz az életvitelszerű tartózkodás a közterületeken

2018-09-27 07:13

Az önkormányzatok 2018. október 15-ig hatályon kívül helyezik azokat az önkormányzati rendeleteiket, amelyek a közterületek azon részének kijelölésére vonatkoznak, ahol a közrend, a közbiztonság, a közegészség és a kulturális értékek védelme érdekében az életvitelszerűen megvalósuló közterületi tartózkodást jogellenessé minősítik.

A fenti rendelkezések okán 2018. október 16-tól megszűnik a helyi önkormányzatok azon rendeletalkotási felhatalmazása, hogy a közrend, a közbiztonság, a közegészség és a kulturális értékek védelme érdekében, a közterület meghatározott részére vonatkozóan helyi rendeletben jogellenessé minősíthették az életvitelszerűen megvalósuló közterületi tartózkodást.

Emiatt legkésőbb 2018. október 15-ig szükséges a közterületek használatáról szóló 25/2014. (XII.3.) önkormányzati rendelet egyes rendelkezéseinek a hatályon kívül helyezése.

A változtatásra Magyarország Alaptörvényének hetedik módosítása miatt van szükség, amely az ország egész területére érvényesen kimondja, hogy tilos az életvitelszerű közterületen tartózkodás. A hajléktalan kérdés Esztergomban is komoly problémákat okozott, október 16-tól az eljárási rend is változik, amelynek következtében megoldódhat a helyben is jelentős lakossági felháborodást kiváltó hajléktalan-helyzet.

Szólj hozzá!

Olvastad már?

Itt az új esztergomi adóbeszedési bankszámlaszámok!

2020. szeptember 1-től új adóbeszedési bankszámlaszámokat kell használni Esztergom…

Átadták az Adalbert Hotel Szent Tamásról elnevezett új szárnyát

Esztergomban hétfőn átadták az Adalbert Hotel Szent Tamásról elnevezett új szárnyát: a…

© 2017-2020. igom.hu | Impresszum | hello@igom.hu