iGOM Logo

Nyílt nap és Jótékonysági futás

2018-09-06 19:57 Forrás: Facebook

Ser Zsófia 22 éves, 2015-ben végzett a Dobó Katalin Gimnáziumban, az érettségi után tanulmányait a BGF Pénzügyi és Számviteli Karán folytatta. Édesapját sokan ismerték a városban: Ser Ervin köztiszteletben álló tanár volt. 2014-ben, betegségben halt meg, majd nem sokkal utána az édesanya is elhunyt. Zsófira maradt súlyos fogyatékkal élő testvére és ápolásra szoruló nagymamája. A helyzetét nehezíti, hogy a családi ház felújítására felvett hitel visszafizetése is rá maradt.

Zsófia már gimnazistaként dolgozott, mert a szülei betegsége miatt hiányt szenvedett a család. Szülei halála után ő az egyedüli pénzkereső a családban. Ezt természetesen nehezen tudja összeegyeztetni tanulmányaival. Ördögi körbe került: tanulni szeretne, hogy a jövőjét megalapozza, és ezzel családja létfenntartását is biztosítsa; muszáj dolgoznia, hogy fenntartsa magukat, és tudja fizetni a felvett hitel részleteit; viszont időre is szüksége van, mert szerettei ápolásra szorulnak.

Zsófiék háza nagyon rossz állapotban van: a felvett hitel a betegségek és a nélkülözés miatt a napi kiadásokra ment el, a felújítás elmaradt. A szigetelés, vakolás hiányán, a korszerűtlen nyílászárókon túl az egyik legnagyobb probléma, hogy az utcáról a házig nincs olyan járda, amelyen tolókocsis testvérét nehézségek nélkül be tudná tolni.

Egyesületünk vállalása, hogy a 2018. szeptember 8-i Nyílt Napján összegyűlt pénzből megvásárolt alapanyagokból az egyesületi tagok segítségével és munkájával megépítjük Zsófiéknál a járdát, ill. ha sikerül nagyobb összeget összegyűjteni, akkor talán a ház szigetelése is megoldható még a tél előtt.

Amennyiben a járdaépítés/szigetelés költségeinél nagyobb összeg jön össze Zsófiék számára, természetesen azt is átadjuk majd.

A családot nem csak a helyszínen lehet segíteni, hanem egyesületünk számlaszámán már most is fogadunk átutalásokat, 2018. szeptember 15-ig.

Számlatulajdonos: Esztergomi Futóművek ASE
Számlaszám: 58600575-11170808
A közlemény rovatba kérjük írják be: „Ser Zsófia családjának”

Szervező: Esztergomi Futóművek Amatőr Sportegyesület
A rendezvény időpontja: 2018. szeptember 8. 9-15 óra között
A rendezvény helyszíne: Esztergom, Dobó Gimnázium atlétika pályája

Szólj hozzá!

Olvastad már?

© 2017-2020. igom.hu | Impresszum | hello@igom.hu