iGOM Logo

A tanévnyitón kapják meg a diákok az ingyenes helyijárat bérleteket

2018-09-01 17:09

Az információ szeptember 1. napján  jelent meg (augusztus 30-ra visszadátumozva1) a város honlapján.


A Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. (KNYKK) tájékoztatása szerint az Esztergomban tanuló általános iskolások, valamint a nappali tagozatos középiskolai tanulók az éves ingyenes helyi diákbérletet a tanévnyitón kapják meg.

Előzmények:

Jelentősen csökken a nyugdíjas- és diákbérletek ára

"A Képviselő-testület első napirendi pontként arról döntött - a júliusi testületi ülésén -, hogy a Közép-nyugat Magyarországi Központtal (KNYKK) kötött Közszolgáltatási Szerződést új „Tanuló tanévre szóló bérlet” tarifaelemmel egészíti ki 2018. szeptember 1-től. Ezzel egy időben a helyi autóbusz-közlekedés tarifái közül a diák- és nyugdíjas bérletek tarifái is csökkentésre kerültek.

A korábban elfogadott önkormányzati rendelet alapján az a diák, aki - esztergomi lakóhellyel, tartózkodási hellyel rendelkezik, vagy esztergomi általános- vagy középiskola nappali tagozatos tanulója és tanulói jogviszonya tárgyév szeptember 1. napján fennáll - közlekedési támogatásban részesül. Ennek mértéke megegyezik a tanuló havi bérlet árával, tehát a fentiek szerinti tanulóknak a bérletet a KNYKK ingyen fogja biztosítani." (2018. július 19.)


Megjegyzés:
1. Pusztán apróság, de jól jellemzi a Városháza egész hozzáállását a tájékoztatáshoz: az információ a mai napom (09.01.) jelent meg a hivatalos www.esztergom.hu honlapon, azonban valamiért szükségét érezték annak, hogy mindezt visszadátumozzák csütörtökre. Bizonyára azért, hogy úgy tünjön: időben tájékoztattak mindenkit. Sajnálatosan a tegnapi napon épp készítettem egy másik írás okán egy képernyőmásolatot a városi honlapról, amin egyértelműen nem látszik ezen tájékoztatás. No komment. 

Szólj hozzá!

Olvastad már?

© 2017-2020. igom.hu | Impresszum | hello@igom.hu