iGOM Logo

Romanek = Esztergom?

2018-08-31 21:13

Romanek Etelkát közel négy éve 5501 szavazattal választotta meg Esztergom 23733 választásra jogosult lakójából az önkormányzati választáson megjelent 11863 ember.

Ez annyit jelent, hogy mintegy 18 ezer ember nem szavazott Romanek Etelkára. Ez természetesen nem kérdőjelezhette soha meg a választás eredményét.

Hogy miért is emlegetem ezt most fel? Nagyon egyszerű oka van.

Augusztus 30-án testületi ülést tartottak a Városházán. Az ülés beszámolója, amint az a címlapképen is látható: a város hivatalos honlapján jelen írás élesítéséig nem jelent meg, ellenben Romanek Etelka "politikus" honlapján már ott virít az írás. 

Mi ezzel a baj? 

Az, hogy Romanek facebook oldalát úgy 2.800 ember követi, de Esztergom nem csak az ő rajongóiból áll. A városházi alkalmazottak által készített beszámolónak elsősorban a város honlapján kellene megjelennie, ahol pártállástól, szimpátiától függetlenül mindenkinek meg lehetne találnia. 

Egy "ellenzéki" vagy éppenséggel Romanekkel nem szimpatizáló, így őt a facebookon nem követő ember számára is biztosítani kellene azt, hogy az információk első kézből eljuthassanak hozzá. Ne kelljen ahhoz Romanek Etelka követőjének lenni, hogy azonnal értesülhessen a várost érintő hírekről bárki! 

Romanek nem egyenlő Esztergommal. Mindösszesen egy epizódszereplője a város történetének. 

Mi a fontosabb, a személyes imázs építése vagy a város teljes körű tájékoztatása? Hogy lehet, hogy 2018 harmadik harmadában még mindig nincs saját facebook oldala a városnak, ahol pártszimpátiától függetlenül juthatna információhoz városunk bármely lakója?

 

Szólj hozzá!

Olvastad már?

© 2017-2020. igom.hu | Impresszum